marți, 26 ianuarie 2010

De prin surse adunate

Târgu Jiu. Se spune că A.N.P.-ul a ajuns la concluzia că a venit vremea să ia taurul de coarne, şi doresc cu adevărat profesionalizarea acestui sistem instituţional. Astfel încât, mai marii noştri, au conştientizat greşeala făcută, sperăm noi, prin sacrificarea acarului Păun în cazul Gorbunov, astfel încât, de astăzi, noul director al Penitenciarului Târgu Jiu este comisarul Bălă Constantin.

Sacrificat nevinovat, pentru greşelile predecesorilor, deşi poate e prea mult spus, exprimarea cea mai corectă fiind pentru greşelile unora din subordonaţii predecesorilor, acesta are astfel posibilitatea să continue cele începute în primăvara anului 2008.

Curios, sau poate că nu, foarte mulţi din salariaţii acestui penitenciar au considerat perioada în care această unitate a fost sub comanda sa, ca fiind unul din momentele în care chiar au simţit că munca lor este apreciată, sunt nu numai subalternii acestuia, sunt şi colegii săi, recompensele profesionale, financiare sau morale fiind pe măsura aportului adus prin muncă în instituţia penitenciară.

Faptul că nu s-a aliat cu nici una din facţiunile existente în penitenciar, dar şi că la plecarea sa din această unitate a lăsat un colectiv unit, echilibrat, din păcate destul de repede fragmentat de fostul director Enache, a fost de natură să-l facă apreciat de aproape toţi membri personalului.

Cunoscând problemele plecate de la reorganizare pe care le are această unitate, îi urăm noului director capacitate de muncă, să rămână acelaşi om, cu acelaşi caracter pe care îl ştim, să nu uite că a avut neşansa să vadă calitatea factorului uman schimbător ca atitudine, atunci când eşti sus eşti THE BEST, când eşti jos uită că te-au cunoscut vreodată, şi, mai ales, să nu uite că a fost ca noi, şi să aprecieze cu adevărat munca pe care o depunem zi de zi.

Numai bine domnule director.

Aceeaşi Pelendava. Se spune că, după o vizită în stil propriu la A.N.P. a directorului Craioveanu, urmată de o şedinţă cu toţi ofiţerii din unitate într-o oarecare zi de luni, şedinţă în care mesajul transmis de acesta a fost: imaginea negativă creată de blogeri se va răsfrânge negativ asupra unităţii (ceva gen: chiar dacă eu fac abuzuri şi ilegalităţi, înghiţiţi în sec, că dacă nu ne defiinţăm), a urmat o adresă primită de la Direcţia Economico-Administrativă din A.N.P. nr. 17338/DEA/20.01.2010, adresă ce punea, oarecum, în dificultate valorificarea excedentului de produse agro-alimentare.

Nu ar fi ceva neobişnuit în asta, stilul său este arhicunoscut, adresa a venit de la D.E.A., se spune semnată de directorul general adjunct Ionel CEL-MARE, în condiţiile în care această direcţie nu i se subordonează, iar anterior, la vizita descrisă, a fost interlocutorul baronului de Pelendava. Un mic şantaj psihologic pentru personal şi blogeri. Prea pe faţă ca să nu ne prindem. (pe 15 tet a tet Ion cu Ionel, pe 18 şedinţă, pe 20 adresa)

Dom' Ungureanu, nu-l mai lasaţi domne să-şi încure boii prin parohia dumneavoastră.

26.01.2010. La A.N.P. a avut loc o întâlnire de lucru, prezidată de doamna Şerban, directoarea D.E.A., care, încă de la început a ţinut să asigure participanţii că zvonurile răspândite în acest penitenciar (nu a nominalizat răspândacul, dar noi îl ştim), nu au bază reală. Echipa penitenciarului Pelendava a prezentat mai multe soluţii, din care cea mai rea se pare că este aceea de restrângere a efectivului de animale pentru acoperirea necesarului propriu, soluţiile fiind, în principiu, acceptate.

Spunem cea mai rea deoarece ne exprimăm părerea că este păcat, având în vedere mai ales recesiunea economică şi nu numai, ca A.N.P.-ul să continue să depindă de licitaţii mai mult sau mai puţin fictive, de interese mai mult sau mai puţin obscure.

Să nu uităm de plecarea de la conducerea D.G.P. a generalului Chiş, urmare a unui scandal iscat de achiziţionarea de pliculeţe de supă pentru întreg sistemul penitenciar (sursa citată: S.I.O.-O.P.), numele său fiind legat de al unui anume domn Silvestru, al cărui frate, apropo de interese obscure, a apărut în 2009 la Pelendava ... pentru afaceri.

Să nu uităm nici asta. Felicitări echipei PMT, implicit directorului Tătulescu, care a susţinut punctul de vedere al colegilor de la Pelendava. Ruşinică echipei de la PMS Craiova, implicit directorului Becheanu, care, după o discuţie în contradictoriu cu cei de la Pelendava, a părăsit şedinţa (se spune că cea care a condus echipa PMS, madame Vochescu, a avut ca sarcină de la şeful ei: fă tot ce poţi să desfiinţezi Pelendava ca să ne revină nouă în subordinea serviciului producţie bugetară, post pe care titular este ... Ion CRAIOVEANU).




7 comentarii:

  1. Felicitari domnule Bala Constantin. Sa tineti la oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gresit, madame Vochescu este varza pe plan profesional, ea nu poate avea o sarcina indiferent care ar fi aceea, pur si simplu nu ar fi capabila, IQ spre 0.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e deloc bleg Enache, e incompetent, incapabil şi viclean. Nu înţelege nimeni cum de e trimis doar la plimbare, asta nu e o pedeapsă pentru măgăriile pe care le-a făcut. ANP-ul l-a trimis la pensiune după ce a distrus un penitenciar, interesant. Chiar atâtea pile are maimuţoiul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt. 27 ianuarie 2010, 18:51

    Te rog sa nu mai rostesti cuvantul VARZA, ii dai frisoane lui Craioveanu. ::))

    http://olteniaprison.blogspot.com/2009/12/papucei-cu-monograma.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Enache este uns director la PLOIESTI.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveti grija la TG.Jiu sa nu incepeti sa vorbiti
    Ungureste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ptr.anonimul 23:20
    PMT-isto , as fi de acord cu tine daca Bala s-ar orienta catre oamenii care merita cu adevarat respect si consideratie ; dar "tinutul" sa nu fie de alta natura, ca te vezi facuta permanent de cine stiu eu .

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.