miercuri, 6 ianuarie 2010

Cum scapi de indezirabili

Venit in luna iulie la conducerea Penitenciarului Pelendava, comisarul sef Craioveanu Ion este o figura tipica fostilor comandanti, actuali directori, din fericire din ce in ce mai putini in sistemul penitenciar.

La recomandarea lui Prioteasa Ion, presedintele Consiliului Judetean Dolj si profitand de prietenia directorului general adjunct al ANP Ionel Cel-Mare, ambii de sorginte PSD-ista, pe vremea cand PSD-ul era la guvernare, a reusit pana la urma sa faca uitat trecutul la PMT Craiova, un trecut plin de furtisaguri, de falimentari de GAZ-uri, lucuri constatate de controalele ANP in urma cu cativa ani si materializate in destituirea acestuia din functia de loctiitor al comandantului PMT Craiova.

In Craiova este cunoscut ca fiind o fire duplicitara, lipicios insa la nivelul ANP, o fire perversa si cameleonica. Ajuns in Pelendava, profitand de vechile prietenii, a tesut o intreaga panza de paianjen pentru ca cei care i se puteau opune transformarii acestui penitenciar in SRL personal, sa iese atat din cursa unei posibile candidaturi la concursul de director dar si sa fie suficient de intimidati.

Acelasi lucru la facut si cu cei care puteau ajunge directori adjuncti la paza, ca doar ei sunt cei care controleaza ce iese din unitate in "porbagajele cu permis."

Functia de director:
Vancea Stefan. Director dupa iesirea la pensie a comisarului sef Cucu Emanoil, actual director adjunct tehnic, a fost sanctionat, dupa venirea la conducerea unitatii a lui Craioveanu, cu mustrare scrisa de Comisia de disciplina a ANP, cu preacunoscutul presedinte in frunte Movila Viorel

Grigoruta Stela. Director adjunct DEA, persoana care a refuzat in nenumarate randuri sa-si puna viza de "Bun de plata" pentru a acoperi diverse matraplazlacuri ale lui Craioveanu, este timorata zilnica de acesta, unul din momentele culminante fiind acela in care i-a oferit sapun pentru a se spanzura. In prezent cauta o functie echivalenta sau chiar mai mica pentru a se tranfera.

Mocanu Petre. Medic veterinar, unul din cei care au fost in carti inaintea venirii lui Craioveanu, este vanat profesional, acuzat de gradul de mortalitate ridicat in zootehnie, cel putin asa spune acest asa-zis director care a falimentat un GAZ.

Candidatu George. Sef serviciu logistica, in prezent vanat de controlul de fond care, dupa sarbatori, s-a intors la Pelendava, dar nu toti, doar cei ce tin de ... DEA, si atat.

Functia de director adjunct paza. De la sosirea in unitate, in decirs de 3 luni, a schimbat 3 directori adjuncti, in cautarea celui care se pliaza, vede, doar ce trebuie, si uita si ce vede din acestea. Motivarea schimbarii primului director adjunct a fost ca e nevoie de un director adjunct care sa stea in apropiere de unitate pentru a controla mai usor in afara programului de lucru.
Vazand abuzurile facute intr-un fel sub obladuirea sa, acesta a renuntat.
Urmatoarea schimbare a fost motivata de aducerea unui ofiter licentiat al Academiei de Politie. In realitate motivul a fost cel de mai sus, in sectorul operativ erau deja 3 ofiteri care indeplineau conditia declamata.

Dinu Iliuta. Director adjunct paza dupa iesirea la pensie a comisarului sef Hobeanu Liviu, actual ofiter instructor paza, a fost schimbat din functie si sanctionat, dupa venirea la conducerea unitatii a lui Craioveanu, cu mustrare scrisa de Comisia de disciplina a ANP, cu preacunoscutul presedinte in frunte Movila Viorel.

Popescu Alin. Sef birou paza, a fost sanctionat, dupa venirea la conducerea unitatii a lui Craioveanu, cu mustrare scrisa de Comisia de disciplina a ANP, cu preacunoscutul presedinte in frunte Movila Viorel. Gurile rele spun ca acesta ar "beneficia" de aceste repercursiuni deoarece i-a dat atentionare lui Craioveanu pentru intarziere la serviciu pe vremea cand ii tinea locul lui Becheanu la PMS Craiova.

Sefii de tura. Deocamdata doar atentionati, toti 4 pentru ... intarziere in intocmirea pontajelor, desi nu erau nominalizati prin decizie de zi si erau in termenul prevazut de Decizia 307.

Exemplele sunt multe, ar putea continua, poate o sa revin si cu alte detalii. Asa cum spune si Lascar, sistemul nonvaloric este in totala contradictie cu mesajul trimis de ministrul justitiei Predoiu Catalin si in care acesta multumea pentru eforturile depuse împreună pentru modernizarea şi profesionalizarea Justiţiei şi, în particular, a sistemului penitenciar, profesionalizare prin imputernicirea ca director a unuia ce a fost destituit pentru activitati de incalcau legea, dar scapat datorita simpatiilor de la acea vreme.

12 comentarii:

  1. Lasa ca asa le trebuie. Unul din astea care asteapta la ghilotina ii zicea mereu lui Craioveanu sa vina director. Ziceau ca fura Cucu si au scapat de dracu si au dat peste taica-sau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Craioveanu..... ilustru economist!!! Cel care a indeplinit si fct de dir economic 6 luni la PMS si cel care a bagat spaima in toti lucratorii din acest sector ,dar care a tinut in brate fetele de la financiar - in special pe Alina LAZAROIU, cea pe care o considera el cea mai capabila - asta era parerea lui despre ea dar nu e chiar asa!!
    PS: Alina era favorita lui! Dar oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mor caii cand vor cainii .

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu credeti ca ar fi un efort si o cheltuiala mult mai mica sa ghilotinezi un om decat o masa de oameni?

    RăspundețiȘtergere
  5. -Oare in acest sistem se va termina vreodata cu simpatiile si PCR ,asa incat "valorile" sa -si ocupe pozitiile si sa ne conduca pe drumul cel bun ?
    - Cred ca este timpul sa ne trezim

    RăspundețiȘtergere
  6. cu Ion Craioveanu nu va merge . E imun la linguseli, amenintari, santaj.Cine isi vede de treaba lui nu o duce rau.
    Si pentru ca maine sarbatoreste ziua numelui ii transmit un calduros " La multi ani!"

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru anonimul de la ora 20.01

    Logic ca e imun, cel mai mare milog in linguseli nu poate fi lingusit usor. Cred ca la partea cu :< cine isi vede de treaba lui > voiai sa spui nu o duce rau, adica pupincuristii.
    Cred ca asta au vrut sa spuna si autorii articolelelor pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  8. lasa-ne, lasa-ne ...6 ianuarie 2010 la 22:07

    "Forta fara dreptate e tiranie."
    Asteptati dreptatea de la un om(?) care a pupat in dos si continua sa pupe ANP-ul ?...
    Cuvantul FORTA ... insa, e preferatul lui nea NELU. La el totul se rezolva prin asta.
    Sunt multi oameni capabili care lucreaza acolo si ar putea fi promovati unde le este locul dar trebuie sa taca si sa indure FORTA, sa primeasca sanctiuni ca nu au fost ascultatori si nu au stat sa fie trasi de urechi sau batuti la palmita cu jordeaua (nu aia bagata printre gard),atunci cand dorea "muschiul" lui de BARON,in schimb toate "sclipirile" de mult stinse si cazute in abis ale sistemului ajung directori si directorasi la Pelendava sub aripa ocrotitoare a lui nea Nelu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lazaroiu Alina este o pupincurista incurabila care acum se gutura pe langa Becheanu Adrian sa ajunga director economic.
    Mai mult se lauda in toata puscaria ca este sustinuta de o apropiata (ofiter de la focsani) a lui Ionel cel Mare,o vrajeala de 2 lei.O sa-i spunem lui Ionel cel Mare sa vedem atunci la cine se mai lauda .
    Din cauza acestei barfitoare este starea de tensiune la financiar.
    Dupa ce a gresit calculul salariilor compensatorii lui Cranta si Cone a avut tupeul zilele trecute sa faca contestatie la calificativul foarte bine .

    Adriane trezeste-te naiba odata si da cu asta de pamant ca te baga la fund are o nesimtire in ea si un tupeu fantastic.
    Toate maimutoacele de la financiar care au facut contestatie la calificativul Foarte bine meritau BINE.

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru anonimul din 6 ianuarie 2010, 20:01

    I-am urat si eu La Multi Ani in numele colegilor de blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nene,de tractorul care mergea pe trei roti nu spune nimeni nimic?De iubirea ditre PPL si fata de la evidenta s-a uitat!

    RăspundețiȘtergere
  12. PMT-isto (anonim 20:01) lasa vrajelile si mergi la culcare , nu-i mai lua apararea lui Craioveanu incercand sa ne spui ca acela care-si vede de treaba nu are probleme cu el . El are probleme cu toata lumea . El este cel mai tare si cel mai mare
    .....lingusitor , nu poate avea egal . Numai ca linguselile lui , firesc , tintesc sus,sus de tot ,la ANP .Ar face bine sa ne lase .

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.