marți, 12 ianuarie 2010

Prima parte.

O zi agitata la Penitenciarul Pelendava.

Incepand cu ora 12.30, Pelendava a fost in fierbere. Unii apreciau, preponderenti din paza, altii dezavuau cele intamplate. Oamenii sosoteau pe la colturi, altii direct pe aleea principala. Presa ... la poarta.

Directorul penitenciarului, directorul adjunct, ofiterul BPCT si purtatorul de cuvant la "cina cea de taina" in sala de consiliu, ofiterul acuzator in birou, la slujba cotidiana. Dupa ce si-au stabilit strategia, discipolii lui Nea Nelu au trimis purtatorul de cuvant la sacrificat. Din datele noastre acesta a fost prins la o intrebare scurta si la obiect:
Reporte: Avea voie Fulga sa rupa raportul?
Purtator de cuvant: Nu.

Instigarea. Dupa cum spun chiar detinutii, in cursul diminetii, la punctul de lucru unde lucreaza detinutul S.I. a ajuns directorul Craioveanu care l-a invatat pe acesta sa-i faca plangere penala subcomisarului Popescu Alin. La pranz, tot directorul Craioveanu s-a deplasat pe sectia de detinere unde s-a inchis in biroul supraveghetorului, pe rand cu doi detinuti, printre care si detinutul S.I.
Cand au intrat in camerele de detinere, ambii detinuti s-au laudat ca au fost invatati sa-l reclame pe ofiter, si ca ii vor rupe gatul deoarece au conducerea de partea lor, unul din acestia dand, la dictare, o declaratie impotriva acestuia.

Istoria se repeta. In urma cu cativa ani, in postura de a manipula detinutii in atingerea propriilor interese, se afla Fulga, acum pe urmele sale se afla actualul sef, directorul Craioveanu Ion.

http://www2.gds.ro/print/29676

Articolul de mai sus se incheie asa cum probabil se vor incheia si articolele reporterilor care astazi au "indeplinit" functiile de agenti post control, interzicandu-se accesul acestora in unitate, doar ca de aceasta data in rolul principal este Craioveanu:

"Pe maiorul Fulga l-am cautat ieri toata ziua, pentru o declaratie, dar s-a pierdut fara urma ori inauntru, ori afara din penitenciar."



A.N.P. Surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor confirma faptul ca in jurul orei 16.30, o echipa formata din 3 ofiteri de la 3 departamente diferite au plecat avand ca destinatie Penitenciarul Pelendava.

Sunt curioasa daca vin urmare a ideii de dreptate si justitie sau ca urmare a monologului interior a unora din conducerea ANP: "trebuie sa-i rupem gatul lui Popescu, unul ca asta e un exemplu negativ, daca il urmeaza vreun subordonat de-al meu si cand fac vreo magarie ma da in primire?"

7 comentarii:

  1. dacă cele relatate în acest articol sunt reale, părerea mea este ca, conducerea penitenciarului pelendava a scăpat situaţia de sub control şi incearcă în disperare să se apere.
    P.S. ..DAR SĂ NU UITE CĂ ODATĂ "AGĂŢAŢI" DE DEŢINUŢI,INTRĂ ÎNTRUN JOC, DE UNDE CU GREU SE MAI POATE IEŞI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce conteaza ce e la P.S., daca "ies banutii..."

    RăspundețiȘtergere
  3. STIM TOTI DIN TURA CARE A IESIT DIN SERVICIU CA A INTRAT PE SECTIE DIRECTORUL , A STAT DE VORBA CU DETINUTII SI A IESIT CU O COALA IN MANA.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au ajuns ANP-istii, incep audierile ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo Aline esti un exemplu de urmat .
    Trebuie sa ne unim fortele sa luptam impotriva magarilor astia care si-au dat mana cu ppl in detrimentul colegilor au facut acest sistem de ras.
    Afara cu Craioveanu ,afara cu Fulga din acest sistem d-lor anp-isti,vrem competenta cu pupinc.....vostrii.

    RăspundețiȘtergere
  6. alooo, mai stau mult? nu a iesit nimeni de la "interviu"?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper, domnule Popescu , sa aveti subordonatii de partea dumneavoastra. Daca asa stau lucrurile este imposibil sa tolerati astfel de directori. Sper ca ANP-ul sa-si faca treaba cu buna credinta si sa nu musamalizeze treaba ca la Barcea Mare.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.