marți, 19 ianuarie 2010

SAFARI în Pelendava

Safari (din arabă: سفر , safar, însemnând călătorie) este o expediţie de vânătoare, care se desfăşoară în general în Africa orientală, în scopul prinderii unor mamifere mari (elefanţi, lei etc.).

Safari, ca ramură distinctă a vănătorii, a fost promovată de autorul american Ernest Hemingway şi preşedintele Theodore Roosevelt. Aceasta se referă la o călătorie de câteva zile sau chiar săptămâni prin junglă, în încercarea de a vâna o pradă mare.

Vânătorii: Craioveanu Ion – director
Fulga Sorinel – director adjunct SDRP

Vânatul:
Popescu Alin şi cei consideraţi prieteni
Locul vânătorii:
Penitenciarul Pelendava
Sub privirile: mass-mediei locale şi centrale

Bilanţul regional. 20.01.2010, ora 1230, la Casa Armatei va avea loc Bilanţul regional pe anul 2009 al celor 5 penitenciare din zona Olteniei: PMS Craiova, PMT Craiova, Pelendava, Târgu Jiu şi Severin.

Trecut prin eşecul de imagine precedent, când lucrătorii sectorului operativ au boicotat şedinţa de bilanţ, iar câteva ore mai târziu întregul personal a boicotat seara tradiţională ce urma să fie petrecută împreună cu lucrătorii din celelalte penitenciare craiovene, directorul Craioveanu a dat dispoziţii clare: cel puţin membrii Consiliilor de conducere vor participa obligatoriu la serata ce va urma la Hanul Craioviţei, cu atât mai mult cu cât din partea ANP-ului va participa, se pare, directorul general adjunct Horia CHIŞ.

Directorul adjunct SDRP Fulga Sorinel, după „papara” de rigoare primită urmare a faptului că nu a reuşit să „convingă” subordonaţii să participe la şedinţa de bilanţ şi serata din data de 14.01.2010, a făcut o campanie publică furibundă încercând să le arate cât de important este …. pentru unii să demonstreze că la Pelendava lucrurile nu sunt aşa grave aşa cum sunt descrise în mediul virtual.

http://olteniaprison.blogspot.com/2010/01/bilant-anost-si-boicotat.html

Rezultatul … cam slăbuţ se pare.

La vânătoare de … prieteni. După acuzele lansate atât în mediul virtual cât şi în real life, directorul Craioveanu, mai şcolit în ale vieţii, a realizat cât de importante sunt, fie susţinerea oamenilor, fie aprecierea lor.

Deoarece nu se mai poate pune problema unei aprecieri privind capacităţile sale manageriale, începând cu şedinţa de luni cu toţi ofiţerii din unitate, confesiunile în faţa unor salariaţi ai unităţii dar şi, mai grav, a deţinuţilor (tot luni), a încercat să inoculeze ideea unui prejudiciu de imagine pentru întreaga unitate, deşi realitatea este că domnia sale împreună cu cel scăpat din lanţ sunt cei care au prejudiciat imaginea unităţii, imagine refăcută cu greu de actualul purtător de cuvânt al unităţii.

Spre deosebire de domnia sa, directorul adjunct Fulga Sorinel are o altă strategie, mult mai contraproductivă. Plecând de la exprimarea „o sa vânez eu toţi prietenii lui Popescu”, acesta a trecut direct la fapte.

Câte 2 controale de noapte, pânde atât la secţia exterioară Făcăi, cât şi la penitenciar, vânătoare de greşeli, ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, sarcini care se suprapun adresate subordonaţilor doar, doar aceştia nu se vor încadra în ele, până la interdicţia muncii în echipă adresate ofiţerilor din subordine, pe motiv de … complot.

Din considerentele enunţate anterior, acesta îi vânează pe toţi care au curajul să se afle la o apropiere mai mare de 1 metru de cel care a semnalat abuzurile comise de domnia sa. Vinovaţi, nevinovaţi, acesta îi supune furcilor caudine.

Probabil, atât ofiţerii cât şi agenţii din subordine, stresaţi de această vânătoare vor ceda, în masă, … intrând în medical.

Prima victimă. Acuzat de participare la teoria conspiraţiei, un biet agent ce a încurcat 2 condici de predare-primire documente a cedat, solicitând să revină pe schimb. Agentul în cauză a luat din greşeală condica directorului adjunct, lăsând-o în loc pe a sa. Condica lui Sorinel conţinea însă … albul imaculat, pe motiv că, nimeni nu mai vrea sa-i redacteze lucrările. (n.a. de când cu blogul Oltenia Prison a învăţat să pornească calculatorul)

Conform celor din controlul de fond, care au cerut oficial să i se mai ia din sarcini, agentul era bine pregătit profesional, acesta îndeplinind o serie de atribuţii ce’l asemănau cu superJacobs: desemnat pe lângă judecătorul delegat, secretar la comisia de disciplină a pepeleilor, secretar la comisia de recompense, responsabil cu regimul cererilor pepeleilor, agent procedural, supranumit GSM de către pepeleii ce au rămas fără telefoane mobile prin prezenţa sa activă la percheziţiile la care a fost rugat să participe de către ofiţerii SDRP (peste 40 din 112 telefoane mobile descoperite). Ah, ca să nu uit, respectivul agent, mai întocmea şi decizia zilnică pentru Sorinel.

„Victoria” a fost marcată corespunzător de directorul adjunct, prezentând directorului Craioveanu agentul ca fiind TRECUTUL iar înlocuitorul ca fiind VIITORUL.

Televizorul e de vină. Directorul adjunct Sorinel Fulga a ajuns la concluzia că cele 3 televizoare instalate la: dispecerat, sala de pregătire a personalului din operativ şi la şoferul de serviciu au un efect nociv şi negativ asupra personalului care are acces la ele, drept urmare i-a suflat în ureche tătucului, astfel încât acestea au fost decretate non-grata, urmând sa fie infierate (înmagazinate), ca prejudiciind grav capacitatea operaţională din unitate (n.a. astfel personalul nu va mai vedea reportajele în care apar cei doi oameni, din ce în ce mai publici)


Notă director: Televizoarele, blog-urile Oltenia Prison şi Penifest dăunează grav calificativelor dumneavoastră de sfârşit de an.


De acum, toate vor fi frumoase şi roz în Pelendava, personalul va muri în neştiinţă, muncind cu conştiinciozitate, ferm convins că cel care îi face hoţi, proşti, incapabili, are dreptate.


5 comentarii:

  1. molahu omar si-a trimis talibanul spion la pelendava si a aflat ca au mai fost agenti suspectati de nesupunere si complot la stapanire,drept pentru care au fost somati sa-si precizeze "apartenenta" si carora amabil li s-a sugerat de ce parte a baricadei ar fi bine sa se afle.

    RăspundețiȘtergere
  2. Era normal sa inceapa vanatorile...Agentul respectiv e prea mic, sa aiba grija mare cei care chiar au cate ceva de pierdut...ei sunt VIITORUL. Asta e doar inceputul se pare.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ 20 ianuarie 2010, 06:10

    Daca intotdeauna te vei gandi la calificativele de sfarsit de an, prime, inaintari in grad, comisii disciplina abuzive, toate astea la mana sefilor, vei fi o sluga toata viata.
    Ce poti sa pierzi mai mult decat propria ta demnitate daca tii capul pleca?
    Sunt oameni care tin la demnitatea si onoarea lor mai mult ca la o functie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt oameni care cred si stiu ce insemna si munca in echipa.Mai sunt oameni care nu vad in colegul de echipa doar un posibil vanator de functii.Mai sunt oameni care vor sa-si faca doar treaba, sa invete meserie, sa impartaseasca si celoralati pentru un efort comun si o satisfactie a datoriei implinite.Inca mai sunt printre noi.Mai exista speranta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @20 ianuarie 2010, 06:29

    Macar esti optimist...acei oameni de care vorbesti sunt din ce in ce mai rari,poti sa-i numeri pe degete...la o mana. Culmea e ca majoritatea din cei existenti sunt agenti. Ar trebui sa ne dea de gandit.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.