miercuri, 2 decembrie 2009

Baron de Pelendava

Sper ca preluarea cu mici modificari a unei parti dintr-un articol aparut pe Blog-ul de la Barcea Mare, nu-i va supara pe colegii blogheri, dar citind ceea ce se scria am crezut initial ca vorbeste despre ceea ce se intampla de cateva luni in Penitenciarul Pelendava.

Seful ar trebui sa dea dovada sau sa faca dovada ca are abilitati de conducere si de lider. Al nostru este specialist in acuze, jigniri si in tipete. Din pacate a fi ferm nu inseamna a urla ca disperatul pe holurile puscariei. Seful trebuie sa cunoasca nevoile subalternilor si sa-i ajute în dezvoltarea profesionala, pastrand un echilibru intre viata personala si cea profesionala. La noi seful sta ca rapitorii speculand o greseala a ta ca sa poata sa te pedepseasca si sa-ti dovedeasca cat e el de bun.

Concluzionand, la Pelendava, totul merge prost din cauza lipsei de comunicare, excesul de autoritate , rigiditatea fata de ideile subordonatilor, transformarea puscariei statului in afacere familiala, toate astea ducand la denaturarea relatiei dintre sefi si subalterni si la un razboi atat declarat cat si de gherila, gen Blog.

Nu am crezut niciodata ca se va ajunge aici. In general sunt un optimist. Am crezut ca noul director este asa cum spunea ieri colegul meu, o imbinare a celor doi predecesori. Am crezut ca el traieste cu picioarele pe pamânt si isi va da seama ca a gresit, ca comportamentul sau nu a fost benefic pentru noi toti luat per individ in parte dar si pentru unitate.

Mesia. Pare hilar, dar exprimarile sale legate de activitatea nu numai a celor cu functii de executie, cat si a celor cu functii de conducere, comparativ cu ceea ce sustine ca a adus bun, il fac sa para un adevarat Mesia, venit sa salveze acest penitenciar de la "depravarea" profesionala.
Mai zilele trecute, cand directorul adjunct DEA a solicitat secretariatului o bucata de sfoara, Mesia, baron de Pelendava (n.a. directorul Craioveanu Ion), s-a oferit pe un ton dragastos sa-i faca rost de sapun.
Plina de bun simt, spre deosebire de gentleman-ul atat de serviabil, directoarea i-a comunicat ca nu e genul de persoana care sa stea intr-o functie daca nu este dorita de seful direct si va pleca atunci cand i se va cere. Faptul ca aceasta a refuzat sa-si puna deseori viza Bun de plata pe diverse documente a facut-o indezirabila.

Agentii sunt umiliti in fata detinutilor, ofiterii in fata agentilor, directorii adjuncti in fata agentilor, ofiterilor si personalului contractual de cel care povesteste in peregrinarile la "tatucu" Cel Mare despre ce, cum si in ce fel a gasit el aceasta unitate. De cat de mult se fura, de cat de multe afaceri se faceau, de cat de slab erau cordonate compartimentele de activitate si cat de mult s-au schimbat in bine de cand a venit el in unitate.

Insa Nea Nelu uita un lucru simplu, vremurile celor cu mentalitate invechita, cazona au apus de mult, exista sindicate, exista oameni cu coloana vertebrala, si, cel mai important, exact cum zicea un prieten, sunt din ce in ce mai putini cei care stau "in pozitia ghiocelului".

10 comentarii:

  1. Hai ca deja ati inceput sa iritati cu articolele voastre!Se agita sefii caci printre randuri picura adevaruri care supara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru articole!Aveti vana!Oltenia colcaie de militieni pusi in functii de conducere cu scoala partidului in ei si care au placeri nebune in a umili subordonatul(fie ca e agent, ofiter, civil!).Acesti oameni adora pozitia ghiocelului si nu suporta contrazicerea argumentata!Se pare ca in Oltenia e vremea pretenilor lu' nea celMic, nea bala, tibilica.Asa se lauda ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. frustratilor!nu intru in jocul vostru decat ca sa va spun ca sunteti jalnici!mai bine ati munci decat sa o dati in barfa de ...Pelendava!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta este soarta celor care intra in albia cu porci a celor de la Pelendava.Ii mananca porcii daca nu se transforma ei insisi in porci.Oricum nu erati considerati profesionisti in mica voastra casa de vacanta.Poate doar niste tate carora le place barfa.Munca de penitenciar se face doar la PMS.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciudat este ca blogul a aparut dupa numirea surprinzatoare a lui Fulga ca director adjunct. Oare autorii blogului sunt dintre cei care au pupat in cur in speranta ca vor ocupa ei postul si acum se razbuna?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca in episoadele viitoare sa povestiti si cum v-a inchis Nea Nelu in birouri ca nu cumva sa va intilniti pe alei cu presa

    RăspundețiȘtergere
  7. Initial Blog-ul a aparut la inceputul lunii noiembrie sub o alta denumire. Urmare a discutiilor purtate s-a hotarat ca acesta sa se refere nu numai la ceea ce se intampla in Penitenciarul Pelendava, ci si la celelalte penitenciare din Craiova.

    In prezent in randul celor 5 blogheri sunt lucratori din 2 din aceste unitati, urmand ca in curand sa fie cel putin un moderator si din cea de-a treia unitate.

    Faptul ca pana in prezent nu s-au publicat decat aspecte legate de aceasta unitate, nu inseamna decat simplul fapt ca cele mai multe date le avem de aici. Urmeaza, in curand, sa publicam articole si din celelalte penitenciare.

    De aceea supozitia dumneavoastra este eronata. Avand in vedere si faptul ca, asa cum spunea Huggin pe Penifest in urma cu cateva zile, ati si comentat postarea de la ora 14.05 inainte ca aceasta sa fie moderata, e usor sa ne dam seama de interesul manifestat de dumneavoastra in incercarea de discreditare a Blog-ului.

    Pe viitor vom sterge ambele postari. Aceasta am lasat-o pentru a nu fi acuzati de rea credinta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ptr.anonimul de la 08:12
    am văzut cât de profesionişti sunteţi VOI cei de la PMS(unii nu toţi),vezi cazul GORBUNOV,când aţi reuşit marea performanţă să aduceţi în unitate aproape toate structurile de control ale statului mai aveaţi pe cei de la S.I.E. ca să nu mai vorbim de aspectele constatate...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ma supar deloc .Ma bucur ca opiniile mele sunt acceptate si de dumneavoastra. Va doresc succes...

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.