sâmbătă, 19 decembrie 2009

VICTORIE sau INFRANGERE sindicala?



Citind site-urile si blog-urile sindicale am remarcat bucuria organizatiilor sindicale fata de aceasta realizare remarcabila. Nu pentru prima data, cele 2 mari organizatii sindicale au lucrat ca un tot unitar, unii mai virulenti, altii mai ponderanti, dar impresia generala a fost aceea de unitate de opinii sindicale.

Vineri, 18.12.2009, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a cedat la presiunea sindicatelor si a acceptat revendicarile salariatilor.
Prin semnarea actului aditional la Acordul Colectiv s-a obtinut:
- alocarea a 10% din venituri pentru formare profesionale;
- constituirea unui fond de 15% din bugetul ANP pentru imbunatatirea conditiilor de lucru;
- 29 iunie - zi libera cu plata;
- plata cu un spor de 100% a orelor lucrate in zilele de sarbatoare legala;
- reglementarea modului de calcul a orelor suplimentare.

Semnarea acestui act aditional s-a facut doar in momentul cand se hotarase ca toti angajatii din penitenciare sa inceteze lucrul saptamana viitoare, listele de semnaturi fiind finalizate iar procedura premergatoare grevei incheiata.

29 iunie - zi libera cu plata, aceasta prevedere era insa si in forma initiala a Acordului colectiv http://www.anp-just.ro/interna/Acord%20Colectiv%20Privind%20Raporturile%20de%20Serviciu%20-%202008-06.pdf. Ceea ce s-a modificat sunt cele 3 zile libere, considerate sarbatori legale: prima si a doua zi de Rusalii si Adormirea Maicii Domnului, considerate astfel dupa semnarea acordului.

Vazand referirea la adresa Administratiei Nationale a Penitenciarelor nr. 238323/01.09.2009 privind proiectul bugetului ANP pe anul 2010, in care se specifica ca s-a solicitat in buget o suma considerabila, si care poate fi cuantificata cu cea necesara pentru imbunatatirea conditiilor de lucru, si faptul ca aceasta are aproape 3 luni de zile, prima intrebare apare la intarzierea acceptului dat de ANP/MJLC cu privire la includerea acestei solicitari sindicale in actul aditional.

In adresa catre organizatiile sindicale, insa Administratia Nationala a Penitenciarelor isi lasa locul de manevra.
Privind, asa cum spunea un comentariu de pe un blog, "plata orelor suplimentare in conditiile in care pentru anul 2010 prin Legea 330/2009 au fost suspendate, suplimentarea fondurilor bugetare, in conditiile in care bugetul pe anul 2010 va fi mai mic cu 20 % (a se vedea acordul cu FMI)", inteleg de ce ANP/MJLC au promis ceva ce nu depinde de ei.

Nu-mi ramane decat sa-i plagiez pe presedintii americani: Dumnezeu sa-i ajute pe lucratorii din penitenciare.

10 comentarii:

  1. Cred ca sindicatele au depasit rudimentul de gandire care tinea de victorie sau infrangere. UN PAS INAINTE E UN PAS INAINTE.

    Nu sindicatele din penitenciare rezolva problema economiei mondiale si nici a guvernului Boc.

    Care era alternativa? Legal s-a stins conflictul, si cred ca sunteti de acord ca aici nu e de discutat.

    In fine... interesanta optica ultimelor articole.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimabile Huggin, fiecare moderator al acestui blog are propria lui optica prin care vede ceea ce se intampla in penitenciare, si, posibil, propriile lui afinitati.

    Am vazut si eu faptul ca, mai noul nostru coleg Lascar, are o cu totul alta viziune, dar, atata timp cat aceasta are si aspecte pertinente si nu afiseaza fatis anumite afinitati, nu-l voi cenzura.

    Si blog-ul dvs. in anumite momente ale existentei sale a avut anumite optici, dar acestea pot parea asa datorita stilului de scris sau a ceea ce vrea sa transmita un moderator din spatele cuvintelor.

    Dupa cum ati vazut, moderatorii nostri au diverse simpatii sau antipatii care razbat din spatele a ceea ce posteaza. In momentul in care limitele mesajelor transmise vor fi depasite, ca administrator al blog-ului, voi interveni.

    Cu consideratie,
    Siparezu`

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu trebuie sa explicati nimic. Ati raspuns unei intrebari pe care nici macar in intentie n-am adresat-o, dar va multumesc. Mi-am permis doar sa exprim o opinie si sa obtin poate o reactie din partea autorului.

    Sunt sigur ca stie ca potrivit legii la semnarea Acordului conflictul inceteaza. Asteptam o solutie mai buna nu doar critica celei la care s-a ajuns acum. Dar, nu insist.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu fi rau Lascare,haide sa vedem jumatatea plina a paharului.
    E un mare pas inainte,recunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Siparezule, ai uitat sa mai dai drumul la comentarii... inteleg ca avem opinii diferite, dar oamenii merita sa le vada.:) H

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu cred ca sunt schimbari.Numai faptul ca aproximativ 50% din personal(cei din schimburi) vor beneficia de acum incolo,de dreptul de a primi o compensare pentru serviciul in zilele de sarbatoare legala,atunci cand toata lumea sta acasa si petrece alaturi de cei dragi si tot este un castig.Formarea profesionala este un castig.Mai mult de 50% din personal nu stie ce prevad legile dupa care ne conducem activitatea.Poate vom putea initia cursuri care sa ne scoata din aceasta amorteala care ne-a cuprins pe toti,sa ne antreneze in a evidentia ce este mai bun in noi.Conditii de munca decente ar fi un castig.Faptul ca am putea sa ne desfasuram activitatea in conditii decente de munca,ca am putea servi masa intr-un loc in care sa nu-ti fie frica ca imparti spatiul cu gandacii,sobolanii sau alte vietati,ca ai bai si toalete curate,toate astea si multe altele ar reprezenta un castig.Am devenit sclavii banilor.Am ajuns sa respectam o hartie care ne depersonalizeaza,uitand sa respectam,macar atat,truda acelora dintre liderii de sindicat care,doar cu motivatia ca aparand drepturile celorlalti le apara si pe ale sale(acestea fiind identice cu cele ale celorlalti).A mai fost unul,altul care a murdarit ideea de sindicat,dar cei mai multi sunt dedicati idei de demnitate,de onoare,de respect.Eu cel putin in asta cred. Lasati-ma sa cred ca nu este totul pierdut in ceea ce priveste OMUL de langa tine.Pentru ca atunci nu ne-ar mai fi de folos nici banii.Indiferent cati am avea.

    RăspundețiȘtergere
  7. kA DE OBICEI SINDICATELE FAC LUCRURILE PE JUMATATE,VORBA LUI HUGGIN UN PAS MIC ESTE TOTUSI UN PAS(CARE PAS NENE ?, PAI 70% DIN BANII MEI SI ASA CIUNTITI CU 20%},DUMITRASCU SI AI LUI POT JSTIFICA BANUTII LUATI DE LA SINDICAT , MATUSA MACOVEI NU SA SUPARAT PE EL,CA DE, NU A FACUT NICI UN RAU ,IAR IATA ,CA PROMISIUNILE TIN DE FOAME SI ASTEPTAM CA IN IANUARIE , FEBRUARIE S.A.M.D. VOM VEDEA CEVA MALAI,DACA NU ,VOM GASII SCUZE..SI LISTE DE SEMNAT VIITOARE FALSE CONFLICTE DE MUNCA

    RăspundețiȘtergere
  8. Mare shef de blog, mi-am urecheat subalternul de blog ::)) si i-am transmis ca trebuie sa raspunda subintelesurilor dvs.
    Oricum a castigat pariul, probabil o sa va spuna el despre ce este vorba.
    Legat de moderarea comentariilor, avand in vedere faptul ca noi nu avem capacitatea dvs. de a fi internauti de cursa lunga, daca doriti, va putem adresa invitatie de a fi membru al blog-ului nostru, caz in care ne puteti sprijini atat cu articole cat si in moderarea comentariilor.
    Din pacate, dupa ce posteaza un articol, majoritatea colegilor mei uita sa mai modereze comentariile, aceasta sarcina, vrand, nevrand, revenind subsemnatului.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ anonim 19 decembrie 2009, 17:40
    Ca de obicei, de vina e ala care face nu ala care sta. Nimeni n-o sa fie multumit. Cum era daca ramanea 6%?

    De acord cu invitatia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Avand in vedere articolul ,,MAPA de DOCUMENTARE,, si faptul ca moderatorul Lascar a devenit omul lui ACADEL, va rog sa-l excludeti din acest blog. Din punctul nostru de vedere persoana non grata la Craiova ! Nu avem nevoie de manipulatori si pupa.....isti !

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.