marți, 15 decembrie 2009

Mapa documentara

Directia Prevenirea Criminalitatii si Terorismului, urmasa a mai multor structuri informative (SIPA, DGPA, SIO), a fost reinfiintata in anul 2006, sub auspiciile unui serviciu operativ, denumire mai populara, cu scopul declarat de prevenire si combatere a coruptiei in randul lucratorilor de penitenciare.

Acuzata de implicare in incercarea de intimidare a liderilor de sindicat, prin "incadrarea informativa" a acestora, i s-a cerut desfiintarea de catre organizatiile sindicale in vara acestui an.

Chiar daca au fost cazuri, si din pacate destul de numeroase in care membrii acestui serviciu secret s-au implicat direct in activitatea anti-sindicala, nu putine au fost cazurile in care acestia au intocmit adevarate capodopere despre unii "grei" ai sistemului penitenciar (ex. dr. Cristian Burea, fost director al Penitenciarului Colibasi, fost director al Directiei Medicale ANP, dr. Adrian Mocanu, fost director al Penitenciarului Spital Rahova, implicat in cazul Omar Hayssam).

Din pacate materialele intocmite de lucratorii DPCT legate de achizitiile dubioase ale directorului Burea din perioada ambelor directorate, de implicarea lui Mocanu in cazul Omar Hayssam sau de confectionarea de mobilier in garajul spitalului, mobilier achizitionat ulterior chiar de unitatea penitenciara, au avut ca rezultat rezolutia clasare la fondul documentar operativ, clasare dispusa de coordonatorii zonali de atunci ai respectivilor lucratori.

Unii spun ca apartenenta acestora la una din lojile masonice din Romania ar fi fost legatura de cauzalitatea intre gravitatea faptelor savarsite si clasarea documetelor intocmite de DPCT. Dar poate doar nonsalanta cu care acestia isi etalau ramura de maslin cu 13 frunze agatata la rever a alimentat aceasta optica.


Stanciu Florin, directorul Penitenciarului Margineni face parte iarasi din cei care aveau o astfel de capodopera la reverul hainei.
Participarea reusita a acestuia la concursul de ocupare a functiei de director, in conditiile in care acesta nu indeplinea una din conditiile de baza pentru participare, minim 3 ani vechime in sistemul administratiei penitenciare, acesta nefiind nici macar o zi salariat al ANP, doar detasat la DIP-ANP cateva luni de la Ministerul Justitiei al carui salariat era, ma face sa cred posibila apartenenta sa la aceasta puternica organizatie.


O bila neagra a lucratorilor DPCT a fost acceptul constituirii de mape documentare pe diferite perioade, 3, 6 luni, deschise atat liderilor sindicali cat si ofiterilor cu functii de conducere cazuti in dizgratie. Aceste mape documentare i-au ajutat pe conducatorii ANP fie sa-si plateasca polite, sa puna in functii cheie oameni fideli sau sa-si recompenseze ciracii.

Stef Marius. Actualul sef al DPCT este un tanar energic, cu o diplomatie binecunoscuta de cei ce l-au cunoscut, care insa a avut o sarcina destul de grea, in incercarea de a reda acestui serviciu girul de incredere atat de necesar desfasurarii activitatii.

Din pacate, daca urmarim evenimentele petrecute de la preluarea conducerii acestei directii, inchistat intre prejudecatile oamenilor si dorinta conducerii ANP de a pastra controlul acestui factor de putere si presiune, reusitele au fost minime.

Unii cunoscatori spun ca acesta este motivul pentru care a fost indepartat Ungureanu, deoarece a incercat in ultima clipa sa salveze ceea ce a creat in 2006 impreuna cu Dumitrascu si Paul Dumitriu. Altii, spun ca tocmai aservirea acestui serviciu l-a dus la dizgratie.
Analizand insa conduita DPCT din perioada care a urmat, conduita constant negativa care confirma acuzele organizatiilor sindicale, toate acestea ma fac sa cred ca totusi buna credinta ai apartine acestuia.

Urmarind articolele cu acelasi subiect de pe diferite bloguri am observat o activitate la nivelul comentariilor destul de apriga, ceea ce duce la concluzia ca acest subiect este si va fi unul extrem de sensibil.

13 comentarii:

  1. Ofiterii DPCT au luat ce e mai prost de la predecesorii lor. De fapt gresesc, nu aveau nimic bun de luat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine are acces la arhiva DPCT (SIPA), are putearea!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am vazut pana acum nimic care sa arate ca ei fac si altceva in afara de a-i vana pe cei care nu le sofoneaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bah, eu citesc si in crucis si in diagonala, voi il cam laudati pe Acadel. Blog de sipareziiiiiii

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper sa nu se supere colegul meu care modereaza acest articol, dar am ales sa moderez eu comentariul de la ora 22.48, chiar daca nick-ul meu este Siparezu`, deoarece am o vie nelamurire.

    Cum faci frate sa citesti crucis, ca eu nu am reusit decat in diagonala ::))

    RăspundețiȘtergere
  6. E clar, am prins si eu ideea. Siparezii sunt cei care citesc crucis.
    Sau nu, sunt cei care se uita crucis.

    RăspundețiȘtergere
  7. acest serviciu trebuie desfintat urgent deoarece nu are obiectul munci ei se ocupa mai nou cu punerea pe functi al unor aghiotanti gen filis

    RăspundețiȘtergere
  8. stiu ca voi fi injurat dar un serviciu de informatii trebuie sa existe intr-un sistem penitenciar si va puteti documenta pe discovery cu privire la americani.ca membrii acestui serviciu de informatii fac altceva se mai intampla. si ca sa inchei folosesc o vorba de-a gestapoului: daca ai constiinta curata nu ai de ce sa te temi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Propun sa desfintam coruptia la cadre si pplei si atunci se desfinteaza de la sine serviul respectiv!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nenea Lascar ce urmaresti tu de te dai bine pe linga siparezi ? Ce belea ai facut si te-au prins ? Sau esti un anume siparez care este crescut in cartierul Lascar Catargiu ? Daca esti tu ,RUSINICA ! Aveam alta parere despre tine ! Nu cred ca ai nevoie de reclama, stian ca esti BAIAT !

    RăspundețiȘtergere
  11. Care din siparezii de la Craiova a scris articolul ? Care simte nevoia sa-si pupe fostul sef in dos ? De azi domnule Lascar te declaram persoana non grata la Craiova ! sper sa mai scrii articole cind esi la pensie! Sa ai sarbatori frumoase ca tine !

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu exista ofiteri DPCT iar indivizii astia care au impresia ca ajuta sistemul penitenciar sunt doar o adunatura de fraierici naivi care servesc unui scop unic: controlarea, santajul si manipularea celor din sistemul penitenciar.
    Au un mare conducator, exact pe potriva valorii lor, Stef Marius. Despre individul asta nu merita sa comentez nimic! A si stiu ca e blogul DPCT, pe mine nu ma puteti pacali! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru 20 decembrie 2009, 21:41

    Noi ofiterii BPCT cu seful nostru STEF dorim cea ce vrei si tu : SA NE PPUPI ...!

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.