luni, 14 decembrie 2009

Alfi si zvastica

In unitatile penitenciare gasesti in ultimul timp din ce in ce mai multi agenti sau ofiteri pentru care "pozitia ghiocelului" a trecut in amintire.
De regula, cei care sunt in aceasta categorie sunt rebeli fara cauza sau poate masochisti :D

A avea curajul sa spui lucrurilor pe nume, a avea curajul sa-i spui sefului, poate chiar directorului ca greseste, ca atitudinea adoptata de el este gresita, a avea curajul sa-i spui NU cand iti cere sa-i cari sacosa de la carmangerie la portbagaj, a avea curajul sa-i spui ca cei ca el sunt de mult iesiti la pensie, duce la doua rezultate.

Unii, putini, dar poate din ce in ce mai multi, te apreciaza. O parte isi manifesta aceasta apreciere deschis, altii iti spun cand de fata nu este nimeni.
Totusi trebuie sa discerni sinceritatea de interes. Orice discutie anti, pro, sef, director, este ascultata cu interes de raspandaci, "sifoane" daca este sa preluam un termen de la PPL-i, discutii iscate poate chiar de acestia, gata sa vina apoi sa-i sufle taticului in urechiuse.

Nu putem spune ca doar intr-un penitenciar anume sunt acestia, sunt peste tot, sunt printre noi. Napoleon a spus "dezbina si stapaneste", directorii nostri parca`s urmasii lui :D.

Au mai ramas sindicatele, unele aservite "puterii", altele incercand sa supravietuiasca tavalugului. La Penitenciarul Pelendava exista doua organizatii sindicale. Pana cand in unitate a sosit ALFI (Adolf Hitler) Craioveanu exista o relativa intelegere, colaborare si conlucrare din partea acestora cu conducerea unitatii.

Acum lucrurile s-au schimbat, prins cu usa, profesional, liderul uneia din ele a devenit inexistent, celalalt, destul de vivace si activ, mai are insa de lucrat la capitolul experienta sindicala.
ALFI, vulpe batrana, i-a citit pe amandoi. Asa incat Baronul de Pelendava a pus in practica invataturile lui Napoleon.

Trezit dis de dimineata, probabil cu fata la cearsaf, sau mai rau, prost sfatuit in ziua anterioara, indoctrinat de experienta cazona din trecut, s-a dus la avizierul sindicatului, instalat cu acordul conducerii anterioare, in sala de pregatire a operativului, si a ORDONAT sa fie date jos toate afisele acestora, cu exprimarea-i elocventa: "EU nu am nevoie de sindicate in unitate".

Agentii, ofiterii, si-au revenit cu greu, oare ALFI nu stia ca anul 1989 a ramas mult in urma?

Zvastica. O zi mai tarziu, o mareata zvastica trona in locul afiselor sindicale. Probabil acestia considerand actiunea directoriala una tip nazista, au insemnat locul in care maretul ALFI a pornit pe drumul de ingenunchere sindicala. Piciorul pe grumaz mon cher ...... De atunci i se mai spune si ALFI.

UPDATE. Siparezul, lucratorul BPCT, ca sa nu faceti confuzie cu subsemnatul, a investigat cu inversunare pentru a afla autorul gravei blasfemii la adresa lui ALFI. Dar ... omerta ... nimic. Normal ca nu l-a interesat si cauza acesteia, doar nu putea sa scrie de ALFI Craioveanu.

8 comentarii:

  1. Alfi asta al vostru este la fel cu al nostru. Nu numai trecutul de hoti il au comun sau atitudinea fata de oameni si sindicate, ci si prietenia cu Ionel CelMare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi a venit Marele Acadel la CRAIOVA,rezultate:

    -Becheanu Stietot -a fost mangaiat pe frunte si a primit un sut in dos.
    A fost comparat cu Anton si si a iesit clar cu mult sub acesta!

    -Marele Medic Laura Cioabla ( Xena )-indirect i s-a sugerat ca este mai bine sa stea in banca ei,noroc ca nu a fost intrebata de vreun diagnostic ca era jale ( tamaie ).

    -Negru Dorel ( SNLP )-asa cum i-l stiiti –LINGAU !
    Merita inlocuit din functia de lider de sindicat,este o rusine! Nu a cerut nimic pentru noi! Vrea doar ciolan pentru el si DENISA ! Ca urmare ca a fost cuminte si a primit promisiunea acadelica ,ca DENISA (care este cunoscuta la nivel international ) va deveni OFITERUL CU PROGRAME DE LA PMS !
    O nelamurire am ,ce inseamna :,, care este cunoscuta la nivel international,, se datoreaza consumului de vodca si whisky in baruri,sau dansului pe mesele si in colivia din discoteci? Cine nu crede poate verifica ziarele ce au aparut pe vremea lui ANTON !!!

    -Toata stima pentru Radu Schiopu ( FSANP) care a cerut dreptate pentru sindicatul sau,a cerut incetarea imputernicirilor vesnice si bani de haine!

    -Dinu Claudiu- penibil! Mai are si tupeu sa vorbeasca ! Oare cand cere dreptu de la mascati,tot asa se balbie ? Domnule SEF DE BIROU de la grupa de interventie,tu crezi ca noi nu te-am vazut pe stadion cand joaca U CRAIOVA ,cum stai la tribuna 1 inconjurat de ,,cefe groase,, si interlopi ? Oare cum este cand trebuie doar sa existi ( fara examen,fara nimic…?) , sa ai relatii si primesti moca : functia de sef de birou tu si sotia ta functia de sef serviciu ?

    -Directoarea RSR CARDISTA- pamant !

    In rest amintiri romantice ale lui Acadel de pe vremea cand a fost SEF DE SIPAREZI LA CRAIOVA, multa vrajala si celebra fraza: aveti rabdare, la anu o sa fie bine!
    Nimic cert. Nimit la obiect. O sa traim bine!


    Ps
    Domnule administrator de blog, va multumim pentru infintarea BLOGULUI PENIFEST ! Ioanitoaia a atras atentia in repetate randuri in sedinta cu ACADEL si cu cadrele PMS : ,,aveti grija ce vorbiti si ce faceti ca iar se scrie pe PENIFEST !,,

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Becheanu ai auzit ce a zis ACADEl ?
    O sa incerce cu ajutorul lui Denisa Internationala sa faca un PENITENCIAR DIN FONDURI PRIVATE. Aici vrea sa te trimita pe tine si toti lingaii si prietenii tai, daca nu esti multumit i-ti mai da si alte exemplare din PMT si P. Pelendava.Va lasa pe voi sa conduceti cum vreti ,va da functiile care le vreti ,va da salarii de merit si calificative exceptionale! Te lasa sa urlii la cine vrei si cit vrei! Acolo poti sa aduci: preoti, medici,asistenti,farmacisti si alte care la reeducare pe care le vrei tu sau medicul sef!

    Singura problema este ca nu are teren pentru penitenciar decit in Sighetul Marmatiei, ce zici plecati odata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca din comentariul postat reusesti sa faci un articol cu titlul: Bilant al controlului de fond la PMS, il vom publica pe Blog.

    Singura rugaminte este aceea de a renunta la rautatea etalata fatis si de a da un caracter neutru acestuia, cu pastrarea sau introducerea unei doze de umor sau satira.

    Si apropo care-i diferenta intre mangaiat pe frunte si un sut in dos? Par oarecum in antiteza.

    Materialul te rog sa-l transmiti pe adresa Blog-ului: olteniprison@gmail.com

    In functie de rezultatul obtinut, daca doresti putem colabora in continuare, caz in care va trebui sa ai o adresa de gmail anonima.

    RăspundețiȘtergere
  6. ma refer la comentariul de la ora 23.34

    RăspundețiȘtergere
  7. Erata: adresa este

    olteniaprison@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Alfi e prieten cu Silvestru, Silvestru care e fratele celui din cauza caruia a cazut Chis.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.