marți, 1 decembrie 2009

Strugurii sunt acri

Primul, si, conform parerii multor subordonati, comandant (director) al Penitenciarului Pelendava, colonel (in rezerva) Lazaroiu Gheorghe, a fost cel mai bun coordonator si cu cele mai bune rezultate. De cariera militara, fara studii economice, a stiut insa sa-si aleaga o echipa de oameni de incredere, care, bine indrumati, au dat rezultate foarte bune.

Cel de-al 2-lea director, comisar sef (in rezerva) Cucu Emanuil, economist de profesie, dezavantajat doar de lipsa de incredere in sectorul operativ si curajul de a pune in practica orice idee inovatoare a subalternilor.

Craioveanu Ion – economist si o fire energica, asa cum era cunoscut oarecum de departe de lucratorii Penitenciarului Pelendava, a fost vazut la inceput ca o imbinare a celor doi predecesori. Putini insa ii stiau trecutul de la Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova, falimentarea GAZ-ului acestei institutii cat si destituirea pentru motive pe care unii le-ar numi infractiuni, de la sfarsitul anului 2001 din functia de loctiitor al comandatului pentru logistica.

Ceea ce l-a salvat atunci de la o pensionare fortata urmata de anchetarea de catre Parchetul Militar, a fost ceea ce incearca sa faca si acum, imaginea de bun gospodar, bun organizator. Insa ceea ce este uneori in spatele acestei imagini pe care si-a creat-o intotdeauna, va sta in radurile care urmeaza.

Gazon, tuie, trandafiri, var pe pereti si vopsit garduri, portbagaje de Logan pline de struguri, vin, tuica, produse de carmagerie, drumuri destul de dese spre ANP, sunt doar cateva din cele care l-au facut iubit si apreciat de cateva luni de comenduirea actuala a administratiei penitenciare.
Pus in frunte de Ionel Cel Mare, director general adjunct al ANP, cu a carui veche prietenie de astfel se lauda, la insistentele unui om politic de aceeasi coloratura ca si cei doi mentionati anterior, a aratat imediat doar interesul de moment, functia buna de iesit la pensie si de facut sau mentinut vechile prietenii.

Productia viticola a fost estimata ca fiind cu putin peste cea de anul trecut. Dar ceea ce spuneam anterior a contat mai mult. In anul 2008 au fost peste 33 tone de vin, iar anul acesta au fost imbuteliati sau vanduti direct salariatilor, 23 tone vin. Pare ciudat, dar explicatie este totusi simpla, imaginile sunt chiar elocvente.

Lipsa fortei de munca, detinutii erau, cum de astfel se intampla si zilele acestea, luati din brigazi pentru a pune gazon, tuie, trandafiri, vopsi garduri si varui pereti in asteptarea controlului de fond, a vizitei cu care iarasi se lauda a Directorului General al ANP, cat si lipsa unui recipient au facut ca peste 10 tone de struguri sa putrezeasca pe camp.

Un recipient din fibra de sticla de 10 tone gasit la Ferma Banu Maracine costa 2000 Ron, cam cat a costat gazonul cumparat ce-i drept prin sponzorizare, bani cu care se putea de astfel achizitiona acel recipent, stiut fiind faptul ca nu putea fi cumparat, "la mana a doua", din fondurile penitenciarului. O analiza comparativa arata cam asa:

Valoare recipient = 2 000 RON
Valoare 10 tone struguri = 9 000 litri vin x 3 RON/l = 27 000 RON
Cu o investitie de 2 000 RON castigul penitenciarului ar fi fost de 25 000 RON.

Nota: la 100 kg struguri, prin prelucrare, rezulta 90 litri vin.

Avand in vedere ca acesti bani putrezesc pe camp, daca este sa adaugam si cheltuielile anterioare necesare culturii, suma cu care noul director a prejudiciat unitatea este de aproximativ 30 000 RON. Si asta in conditiile in care de cateva zile la Penitenciarul Craiova se afla cei care vor veni de abia pe data de 03.12.2009 sa vada cum stau lucrurile si in aceasta unitate, controlul de fond.

NOTA: Acum, mai nou, vazand ca s-a aflat, vrea sa spuna ca strugurii au luat nu`s ce boala. Selectiva boala, a impartit via exact in doua, inchipuiti-va un patrat impartit in doua, jumate bolnav, jumate nu. Ptiu drace, Pinochio, ti-a crescut nasul ::))

Mahomed. A fost prima porecla data de personal directorului. Au mai urmat : Alfi (Adolf Hitler) si mai nou Gepetto (tatal lui Pinochio, papusarul-sef). Fiecare porecla va avea explicatiile ei in materialele care urmeaza.

In peregrinarile hai-hui prin unitate, uneori la vanatoare de subordonati, alteori doar pur si simplu pentru placerea de a fi cautat de subordonatii care aveau nevoie de o simpla semnatura pentru a asigura bunul mers al unitatii, a zarit un... DEAL. Nu e engleza, e romana, un simplu deal, mai bine zis o ridicatura de pamant. Asemenea lui Mahomed a hotarat sa mute dealul, sa-l faca mic, mic si plat, iar pe el sa infloreasca o gradina prin care probabil intentiona sa-si plimbe sefii veniti in vizita de la Bucuresti. Doar v-am spus, are o scoala in a spoi peretii si a spune ca e aur.

Zis si facut, timp de 10 zile, VOLA unitatii a impins pamantul. La 13-14 litri pe ora consum, 8 ore pe zi, aproape o tona de motorina. Prejudiciu unitate – 4 000 RON. Noroc ca s-a stricat VOLA astfel se duceau mai multi bani. Zilele trecute se pare ca s-a reparat cu greu.

Ambitios, sau poate intelighent, nu s-a lasat pagubas, a apelat la o firma a unui mai vechi colaborator din perioada PMT si PMS, domnul Florian Silvestru, patronul firmei SC Magic Prod Com SRL. Probabil prin sponsorizarea in utilaje facuta de aceasta, cu motorina asigurata de unitate, vrea sa-si acopere prejudiciul mentionat anterior, insa in realitate sunt dusi pe apa sambetei alti 4 000 RON.

Dar poate vine controlul mai repede si in cele 2 zile de cat timp e Silvestru si utilajele lui prin unitate, care mai mult stau decat merg, nu reuseste sa-si acopere nici tona de motorina consumata anterior cu DEAL-ul lui Mahomed.

NOTA: Se pare ca respectivul domn Silvestru este fratele celui care a fost motivul principal al destituirii din functia de director general al fostei Directii Generale a Penitenciarelor, generalul Chis, intr-o afacere cu pliculete de supa pentru toate penitenciarele din tara.

1. Directorul Craioveanu Ion începe să fie vizitat de Silvestru Florian, patronul SC Magin Prod Com SRL (cu obiect de activitate: lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor), acesta ajutându-l printr-o sponsorizare să acopere un prejudiciu. Fratele acestuia este fost șef serviciu economic din Administrația Națională a Penitenciarelor, obligat în anul 1996 să părăsească sistemul penitenciar, împreună cu directorul general de atunci, generalul Chiș, datorită unor afaceri dezvăluite de presă. Intrări ale acestuia în penitenciar: 10.09.2009; 20.11.2009; 21.09.2009, 10.12.2009, 18.12.2009; 18.01.2010; 29.01.2010, 19.03.2010.


17 comentarii:

  1. o fi si cum zici tu. da' am o nelamurire. voi ce cultivati, struguri sau icre negre? ca 30 lei kilu' de struguri mi se pare cam mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru interventie. A fost o greseala de redactare. Totalul era bine, doar la pret era un 0 in plu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă scriai: "Strugurii sunt acri", începeai cu dreptul, dar aşa... Oricum, mai încearcă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru iniţiativă! Vă voi citi cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiti voi cine a fost CRAIOVEANU la PMT. Berechet de a fost la DIP stie .....

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari !!!
    Era chiar culmea ca oltenii sa nu se poata exprima liber.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru blog!Se pare ca cineva a avut curajul sa rupa tacerea in Oltenia si sa spuna lucrurilor pe nume.Hai cu adevarul la suprafata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Achizitii noi la Pelendava!Sa vedeti acum comunicare :))) cu ...vulpea!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru blog . Nu va lasati,demascati toate abuzurile pe care le fac cei care nu inteleg care este rolul lor in conducerea unui penitenciar . Mult succes .
    Colegii de la Barcea Mare sunt alaturi de voi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bravo,buna initiativa!!!
    Datele de contact ar fi utile ,un email.

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitari pentru blog. Este un inceput. Mult curaj dragi olteni!
    Cu stima,
    Geist

    RăspundețiȘtergere
  12. adresa de mail a Blog-ului este: olteniaprison@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  13. Fiti atenti, fermieri: a aparut o vulpe in conducere:dir.adj.paza!Fulg...ii or sa cada peste parul tau, dar naravul vulpii se va schimba cu greu!Ziaristi, ocoliti ferma!Riscati sa fiti infectati cu... rabie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari pentru blog,viata lunga blogului si multe articole adevarate,interesante si cititori,eu voi fi cu ochii pe voi.

    RăspundețiȘtergere
  15. In principiu aveti o viziune corecta asupra miscarilor din Pelendava dar cu algoritmul de econmisire nu sunt deloc de acord,
    Procentul de vin din struguri e mult mai mic pentru vinul fermentat nu ai tinut cont deloc de valoarea manoperei de recoltare si a materialelor conusmate la tratarea vinului sa nu mai vorbim de faptul ca mai mult de jumatate din productia de vin existenta zace din lipsa de clienti, asa ca in realitate suma economisita ar fii mult mai mica si eventual transformata in lei disponibili in cativa ani

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai Craioveanu este recidivist in materiei referitor la cheltuirea banilor publici ,dupa bunul plac (PMT,PMS iar acum Pelendava).

    Cel mai bine il cunoaste doamna Eremia de la Directia Inspectie.Prin anii 2001,2002 Craioveanu a facut cerere de mutare de la PMT Craiova la PMS Craiova,lumea vorbeste ca cererea a fost fortata de doamna Eremia care in urma controlului efectuat ar fi gasit mai multe neregului privind cheltuirea banilor publici de Craioveanu care avea calitatea de Loctitiitor pentru Logistica.

    Ar fi bine cand vine la Pelendava sa fie informata doamna Eremia sau domnul Ioanitoaia,cu conditia sa nu cante si ei dupa placul lui Ionel cel Mare care speram in curand sa devina mic.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.