marți, 29 iunie 2010

Prostomel zis Guriță

Cineva îmi povestea zilele acestea faptele de "vitejie" ale directorul adjunct SDRP la Pelendava, Sorinel zis Prostomel.

Se pare că acesta a fost la o convocare pe specificul activității sale la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, convocare desfășurată sub egida directorului DSDRP Stancovici și a gurului DSDRP Movilă.

Curioși cât de mult au reținut cei prezenți din convocarea menționată, cei doi mai mari ai pazei din ANP le-au dat o testare. Nu foarte complexă, dimpotrivă.
Rezultatul a evidențiat însă două aspecte importante: directorii adjuncți nu le-au adus la cunoștință subordonaților Manualele de proceduri pentru situații critice sau operaționale clasic fiind în sistemul penitenciar dorința șefilor în ceea ce privește limitarea posibilităților ca subordonați să se afirme ca fiind mai inteligenți, mai bine pregătiți și astfel să devină o piedică în calea acestora și slaba pregătire a unora din reprezentanții din teritoriu.

Momentul cel mai amuzant al acestei convocări s-a derulat a doua zi, când, gurul DSDRP a citat din perlele celor chestionați. După prima perlă s-a oprit, deja trecea în penibil dacă mai continua.

Sorinel zis Prostomel s-a "evidențiat" și de această dată. Cum (de)formarea profesională de la Pelendava unde Sorinel a lucrat din 2004 până în 2009 era făcută de orice agent care știa să bată la calculator, Sorinel a confirmat acest aspect.

Bietul de el a încurcat etapele percheziției cu succesiunea percheziției. În loc să vorbească despre pregătirea percheziției, percheziția propriu-zisă, bilanț, ș.a.m.d, acesta a spus că prima etapă a acesteia este ... percheziția în cavitatea bucală.
Probabil modul în care cerșește funcțiile motivând plata datoriilor la bănci are legătură cu cavitatea sa bucală, cu oralul, drept pentru care această expresie i s-a întipărit adânc în memorie.

Noroc cu guru, despre care oricum Guriță al nostru susține mereu că îi este un susținător, că nu a spus decât că cel din a cărui lucrare citează este de ceva timp director adjunct. Dar cum în sistemul penitenciar aceste lucruri, mai devreme sau mai târziu se află, așa am aflat și noi.


Și că tot a venit vorba de percheziții. Sâmbăta care tocmai a trecut, Guriță a chemat cu alai mare personalul din operativ la "piață". Când percheziția era în toi iar agenții și ofițerii descoperiseră deja vreo 9 telefoane mobile, pepeleii s-au agitat. Prostomel, pentru care pepeleii țin loc deseori de șefi ierarhici, a dispus întreruperea percheziției.

A doua zi, nemulțumiți de decizia acestuia, doi ofițeri, considerați de Guriță mai rebeli, au continuat percheziția după ce în prealabil au cerut acordul acestuia, descoperind doar în 5 minute încă 3 telefoane mobile.


Ah, să nu uit, pentru a nu fi etichetat din nou drept un laș în fața pepeleilor, sâmbătă sau vineri, Prostomel a încercat să-i epateze pe cei prezenți cu susținerea sa ocultă de la București. Doar citez, concluziile le trageți cu toții:

"Voi nu ați văzut că nici Craioveanu nu are ce să-mi facă? Cum a făcut CCR să-l aducă pe Cojocaru în locul meu am dat un telefon și imediat Craioveanu a anulat CCR-UL!"

Nenea Nelu nu e greu să afli cine sunt cei care au fost prezenți la aceste afirmații. Asta doar așa, ca să vezi că pe aci`, pe blog, nu prea spunem fantezii, că doar nu noi l-am adus pe Batman la pază.

12 comentarii:

  1. Ce aveți voi cu omu dacă lui îi place să facă percheziție în cavitatea bucală, numai că în cazul lui execută percheziția în cavitatea bucală a pepeleilor prin pupat..

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa ii trebuie si lui Craioveanu si la nevasta lui Cojocaru. Craioveanu l-a pus director adjunct si asta e ca sarpele crescut la san iar Cojocarita prea il compatimea pe nemernicul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cînd nu va mai fi dir adj sdrp poate o să creeze Nea Nelu un post de ofiter cu percheziția în cavitatea bucală, iar la formare prof. să pună pe..........., eu stiu, pe Boby...:):):)

    RăspundețiȘtergere
  4. Recunosc ca cei doi ofiteri si-au facut treaba cu perchezitia!!!CINSTE LOR!PERCHEZITIA se efectueaza cand ai suspiciuni sau...informatii!Din intamplare,m-am regasit pe sectie in timpul perchezitiei,chiar participand la ea din dispozitia d-nului Popescu Alin,avand ordin sa caut in bocancii ppl!!Regret nespus ca NU am reusit sa preintampin sau sa evit alt evenimet negativ din ziua respectiva,in care este pus la colt si sectorul PVC! PAVEL de la PVC

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor sa il tineti de bun un asa director cu paza mai rar, domnul stie tot,domnu (de)formare profesionala,de fapt nu stie etapele perchezitiei iar pe detinuti îi menajeaza,poate îi spune si lui cineva ca lucreaza la penitenciar si nu la proctolog sa caute in cavitatea bucala.
    De curiozitate sa spuna cineva daca acest Prostomel a avut macar o data initiativa de a incerca sa descopere modul in care introduc detinuti obiecte interzise sau lucreaza din greu la maretele lui harti cum facea la PMT si detinuti stateau ca la hotel..

    RăspundețiȘtergere
  6. Sorinele mai ieși și tu din birou că ai ruginit,participă și tu la activități,nu mai comenta tot timpul ce ar fi pelendava fără tine ca dir adj,stai liniștit ca are paziști în curte și uni cu tupeu,simt de raspundere și cel mai de preț lucrează în colectiv lucru pe care tu nu îl ști.

    RăspundețiȘtergere
  7. 29 iunie 2010, 21:13

    La multi ani domnu` Pavel de la PVC de ziua matale.

    Vad ca in loc sa te chefuiesti la ora asta mai ales ca ai si motive citesti blogurile ::))

    Nu merita Prostomel nici macar ca sa-l critici sa-ti strici seara si sa nu bei un pahar de whisky.

    RăspundețiȘtergere
  8. molahu omar ureaza lui pavel de la pvc "LA MULTI ANI "si sa fie el sanatos ca belele vin gramada!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo domnu Pavel,la mulți ani,ai sânge în vene,nu te ascunzi după degete, mare om....

    RăspundețiȘtergere
  10. Ști ce nu-mi place la Prostomel e atitudinea aia de ” hai ia si descurca-te ca e banala situatia”, desi se citeste in ochii lui clar ca habar nu au cum sa o rezolve,eu tot mai sper sa gasesc seful caruia sa nu-i cada placa daca lauda pe cineva. poate ar trebui sa caut un sef batran rau, ca astia mai tineri au oarece probleme in a lauda...

    RăspundețiȘtergere
  11. Lasa ca asa le trebuie celor 4 ofiteri care si-au schimbat declaratiile la parchet cand a inceput urmarirea penala impotriva lui Fulga. Le-a parut rau de el ca a inceput sa planga in birou.
    Acum se crede iar pe cai mari.
    Prosti ori fi cei 4 daca nu contesta NUPul dat de parchet.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai colegi de la Pelendava voi nu ati vorbit cu Nastase, Dan Nicolae, Marinescu, Voicu si cei care au venit de la PMT? Sa va povesteasca ei ce nemernic era Fulga, ce carcater infect avea, cum isi vindea colegii de birou pentru ciolan. Lupul isi schimba parul dar naravul ba. Asta va face orice, va va umili oricins si oricum doar pentru a-i fi lui bine.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.