luni, 21 iunie 2010

Filiş: Mi-am prevenit propria sărăcie

Mihnea Bogdan Cristian este un pepeleu de bani gata. Tatăl său este fost colonel MApN. Se spună că, alături de alt protejat al lui Filiş, Avrămoiu, acesta face parte din gaşca lui Gelu Livezeanu un interlop din Târgu Jiu.
În prezent cei 3 sunt deţinuţi în Penitenciarul Craiova.

Din prima zi de carantină, la intervenţia lui Filiş, M.B.C. a fost scos la clubul unităţii. Deoarece mai mulţi membrii ai personalului au remarcat abuzul, Filiş şi Enache i-au făcut tabel de scoatere la club deşi acesta încă nu-şi terminase carantina.

Plecat la Penitenciarul Craiova, M.B.C a revenit pentru o scurtă perioadă, pe tranzit, diferite afaceri juridice, la Penitenciarul Târgu Jiu. A solicitat intervenţia ofiţerului DPCT pentru a-i favoriza luarea legăturii telefonice cu familia în perioada în care a stat pe tranzit. Solicitarea a stârnit zâmbete: "să vină George că el mă rezolvă".
Conform deciziei A.N.P. privind tranzitul pepeleii care sunt pe tranzit fiind în unitate fără fişa de convorbiri telefonice. Micul trafic de influenţă al lucrătorului de prevenire nu a avut succes.

Cărigă Cosmin. Acesta coordonează o reţea de femei în străinătate. Iniţial a fost pus de Filiş şi Enache târcovnic la capela unităţii, dar a fost scos de catre noul director Bălă Constantin.
În prezent se spune că săptămâna trecută, cu sprijinul O.M., Filiş ar fi reuşit să-l strecoare pe listele de scoatere la muncă şi chiar ar fi reuşit.

Aici este o poveste mai veche. Gurile rele spun prin unitate că Filiş încearcă să-l scoată la muncă tocmai pentru a-şi plăti datoria neonorată. Pe vremea când director era Enache, Filiş împreună cu Dănăşel l-au propus pe C.C. la permisie 5 zile. Deşi Dănăşel nu era persoana competentă să propună respectiva permisie, Filiş şi Enache au reuşit să obţină aprobarea pentru acesta.
Deoarece, până la urmă acesta nu a mai plecat, Filiş a rămas dator la pepeleu. Acum încearcă să-i onoreze datoriile.

Isidor. Tot Filiş l-a susţinut pe acest interlop pentru a fi repartizat la cabinetul medical pentru curăţenie dar a fost refuzat de noul director.

Văzând toate acestea, lucruri care au dat găuri serioase în bugetul ofiţerului DPCT, înţelegem şi interesul în atacurile declanşate în ultima perioadă la adresa noului director.


Georgele mai zicem şi de Barb Alexandru, sau o facem cu altă ocazie?

2 comentarii:

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.