marți, 22 iunie 2010

Filișisme

Amicul Mălăescu. Pe vremea când doctorul Mălăescu încă nu plecase din sistemul penitenciar, la cabinetul medical erau scosi detinuti de către Filiș pentru a lua declarații despre anumiți membri ai personalului indezirabili clicii acestuia. În articolul trecut am mai vorbit despre acest aspec. Lui Filiș i s-au cerut explicații despre acest aspect oarecum neprofesional. La nici o saptamana, aceeași doi deținuti au fost scoși din nou la cabinetul medical unde le-a fost cerut, sa dea declarații despre persoana care ceruse explicații.

Nevinovat, persoana în cauză a solicitat directorului să dispună efectuare unei anchete, solicitând inclusiv punerea sa la dispoziție și luare oricarei decizii în ceea ce îl privește dacă acesta se dovedește vinovat cu ceva.

A fost întreprinsă o anchetă, salariatul nu a fost găsit vinovat de absolut nimic, dar, din păcate nu au fost pedepsiți decât deținuții pentru “cheia” lui Filiș. În declarațiile date după dictare acesta era acuzat că ar aduce telefoane unor deținuți, lideri printre personele private de libertate, dar cel mai grav, era acuzat de cei doi deținuți că aduce droguri acelor deținuți clasificați cu grad sporit de risc.

Dupa finalizarea anchetei, salariatul respectiv a fost într-o audiență la șeful Prevenirii Criminalității, căruia i-a explicat abuzul ofițerului BPCT. Urmare a acestei audiențe, Filiș și-a cerut scuze, și-a făcut mea culpa și a promis că nu se va mai întâmpla. Și salariatul în cauză și șeful acestuia au sperat în buna lui credință.Ce eroare!!!!!!!!!

Documentele există și în prezent.


Dupa acest episod a mai urmat unul. Poliția Gorj a depus un deținut, Mihnea Bogdan, deținut cu un comportament violent. Deși era în perioada de carantină a fost scos la clubul deținuților chiar din a doua zi, câte 8-10 ore zilnic, de lucrătorii de la cultural educativ, fără aprobarea directorului și doar pentru simplul motiv că ,,avea prieteni, Georgel".

Deoarece aceste lucruri s-au repetat pe parcursul unei săptămâni, s-a cerut personalului de la cultural educativ să nu-l mai scoată pentru că nu există aprobare în acest sens. În acest răspunsul acestora a fost că ,,este pila lui Filiș și a lui Enache", Enache fiind pe atunci șef serviciu Reeducare, apoi director al Penitenciarului Tg-Jiu.

Despre restul s-a mai scris.


Alt episod s-a consumat când Filiș a încercat să controleze sindicatele. După un Consiliu de Conducere s-a cerut sindicatelor să se întâlnească cu împuternicitul pe funcția de director adjunct al pazei Hortopan.

În sală se afla și Filiș. La un moment dat în timpul discuției li s-a propus, în mod deschis, ca toți cei prezenți să punem umșrul în susținerea celor doi ,motivându-li-se că cei prezenți, împreună, pot face lucruri mari. Unul din participanți le-a explicat că nu susține persoane ci susține principii, principii strict legate de legalitate, demnitate, principii pe care daca și le asumă, nu trebuie sa le ceară nici o susținere, aceasta venind de la sine. Acest răspuns nu a fost pe placul celor doi, lucru care s-a confirmat ulterior, Filiș acuzându-l ulterior pe acesta vizavi de eventuale acțiuni pe care le-ar fi întreprins împotriva deținuților, iar Hortopan, care l-a schimbat pe acesta din postul deținut, deși rezultatele sale profesionale erau foarte bune.

Intre timp, Filiș a fost detașat la alt penitenciar. Părea că totul se terminase, dar nu a fost așa.


Totul a culminat cu sesizarea parchetului împotriva agentului menționat mai sus, de către Filiș, pentru trafic de influență, deoarece acesta într-o ședință de Consiliu de Conducere, a reproșat conducerii unității situația privileagiată a deținutul Cariga, situație descrisă într-un alt articol. Prin bunăvoința” fostului director în procesul-verbal al ședinței s-au făcut referiri false privindu-l pe Filiș.

5 comentarii:

  1. Referitor la ultimul episod mentionat, cu sesizarea parchetului, mentiunea din procesul verbal nu a fost deloc falsa si subofiterul sindicalist chiar a fost intrebat daca sa se mentioneze ce a spus despre Filis in procesul verbal de sedinta sau nu si acesta chiar a insistat sa se mentioneze ca a spus acel lucru despre Filis: si anume ca el este cel care l-a detasat pe Filis de la Tg Jiu. Am fost acolo si toti cei prezenti stiu ffff bine acest lucru, deoarece a fost un moment asupra caruia s-a insistat. Aici nu aveti dreptate, imi pare rau !

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci confirmi ca celelalte lucruri sunt reale. Multumim. Legat de realitatea celui care l-a detasat, parchetul s-a pronuntat deja cu NUP.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dom-le asta e ala de o ardea pe Blonda de la Drept si care acum o vrea omologul lui la CRAIOVA?! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdan Mihnea Ciprian a fost un detinut model student la Facultatea de Psihologie Titu Maiorescu.Atata timp cat a fost scos la clubul unitatii a ajutat alti detinuti sa invete sa scrie,sa citeasca si sa se integreze in societate dupa eliberarea lor.Bogdan Mihnea nu a avut relatii de prietenie si nici pile cu nici un angajat al penitenciarului ci a fost ales sa lucreze la club datorita studiilor sale si a comportamentului adecvat cu detinutii si angajatii penitenciarului...

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnilor:POPESCU ALLIN,NASTASE,TOC,TUNDREA SI dOAMNA ANGELA,nu mai incercati sa aruncati cu pitre si sa veniti cu tertipuri marunte aduse la adresa domnului George Filis!Stim ca va sta ca un"spin in coaste"si datorita prestarii muncii dumnealui,dumneavoastra nu puteti dormi linistiti noaptea!Domnul George Filis este un om corect care isi pune munca mai presus de orice.Nu mai veniti cu acuzatii nefondate si atata timp cat nu le puteti demonstra!La munca domnilor.lasati rautatile si minciunile!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.