sâmbătă, 12 iunie 2010

Scandal de Gorj şi războiul titanilor din ANP


* Adevăratele motive ale atacurilor la general şi ale articolelor din ziarul Scandal de Gorj sunt următoarele:
1. Ocuparea funcţiei de director adjunct al ANP, funcţie lasata vacantă prin pensionarea lui Ionel CelMare.
2. Supremaţia controlului penitenciarelor din Oltenia: Penitenciarul Tg. Jiu, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova, Penitenciarul Pelendava Craiova şi Penitenciarul Severin.

* Tabere combatante:


I.
1. prima tabără este condusă de directorul adjunct al ANP, Tiberiu Firinel Ungureanu, care doreşte să devină director general, sau să ocupe chiar locul lui Ragea. Are interesul ca la conducerea celor 5 penitenciare să existe persoane şantajabile, corupte şi uşor de manipulat de către el.

În acest scop se foloseşte de informaţiile primite de către ofiţerii aduşi fără concurs de el în DPCT la Analiză şi Sinteză. Foloseşte aceste informaţii pentru a şantaja directorii şi ofiţerii cu funcţii de conducere din penitenciare, dar şi pentru a ocupa prin numiri şi DZU funcţiile vacante din penitenciare cu neamurile şi prietenii acoliţilor săi.

Informaţiile ce privesc persoanele din exteriorul ANP-ului le foloseşte în mod asemănător sau le valorifică la alte servicii de informaţii în schimbul unor "mici favoruri" din partea acestora.

Nimic nu e gratis!

2. Tătulescu Nicolae, director la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova
Uşor de şantajat, deoarece în perioada 2008-2009, când era director DEA la Penitenciarul Craiova, alături de şefa serviciului, Stănică Veronica, a creat o pagubă de aproximativ 800 milioane lei vechi, prin achiziţionarea unor cărămizi care de fapt erau rebuturi, pe care le-a folosit la Sectorul Vizită al Penitenciarului, şi prin montarea unor capace de proastă calitate la cazanele centralei termice a penitenciarului.

Nu este străin de acest lucru nici fostul maistru constructor Vişanu Gheorghe, tatăl comisarului Vişanu Ionuţ, ambii de la Penitenciarul Craiova.

3. Becheanu Adrian, director al PMS Craiova
Uşor de şantajat, deoarece în 2009, el şi medicul şef din acea perioadă, Cioablă Laura, au creditat ilegal farmacia penitenciarului şi au angajat cu prestări servicii o farmacistă, cu toate că PMS avea un agent farmacist. Tot în acea perioadă s-au angajat şi 2 medici prestatori de servicii, care erau rude cu medicul Laura Cioablă.

Unele voci spun că Becheanu Adrian a luat concursul după ce Ungureanu l-a şantajat pe contracandidatul ui Becheanu (Pleşea) la postul de director şi acesta nu s-a mai prezentat la a doua probă a concursului.

4. Craioveanu Ion, director al Penitenciarului Pelendava
Uşor de şantajat deoarece a fost informatorul lui Ungureanu în perioada când acesta a fost şef SIPA Oltenia. A fost folosit pe post de marionetă în încercarea de falimentare a Penitenciarului Pelendava şi distribuirea terenurilor acestuia către lumea interlopă craioveană, cu care Ungureanu are legături.

Craioveanu a încercat să se retragă din funcţia de director al Penitenciarului Pelendava, dar a fost ameninţat de Ungureanu.

5. Săvescu Gheorghe, director al Penitenciarului Severin
Uşor de şantajat deoarece la concursul de director a picat cu nota 3, iar la comisia de contestaţie condusă de către Ungureanu a primit nota 7!. În perioada 2008-2009 a făcut să dispară suma de 1 miliard lei vechi la lucrările de RC ce au avut loc la Penitenciarul Severin. Este scuzabil pentru că avea vila în construcţie.

Şi-a numit soţia ilegal în funcţie cu 5 zile înainte ca aceasta să promoveze examenul pentru obţinerea licenţei de psiholog.

6. Enache George, fost director la Penitenciarul Tg. Jiu
Uşor de şantajat, deoarece si-a dorit să devina si saramana director la Penitenciarul Tg. Jiu şi din această cauză a dat în judecată ANP-ul pentru că a fost transferat disciplinar la alt penitenciar.

În 2009 a primit calificativul satisfăcător şi a fost considerat drept cel mai dezastruos manager al ANP. În urma controalelor a refuzat permanent să ia măsuri de îndreptare. Enache este cel care l-a împuternicit ilegal pe Filiş George ca director educaţie, asigurându-l în acelaşi timp pe acesta de salariul de 50%, fără un motiv legal.

7. Filiş George, şef birou BPCT la Penitenciarul Tg. Jiu
A fost dat afară când era ziarist şi purtător de cuvânt la gardienii publici. În perioada în care era subofiţer la reeducare, aducea obiecte interzise persoanelor private de libertate şi făcea afaceri cu aceştia.

A fost în atenţia fostului serviciu SIPA, pentru a fi dat afară şi pentru a i se face dosar penal. Are conflicte cu mai mulţi lucrători din Penitenciarul Tg. Jiu dar atacă în mod sistematic şi persoane de la Penitenciarul Craiova. A fost des criticat în comentariile de pe blogurile Oltenia Prison, Penifest dar şi în ziarul Scandal de Gorj.

Filiş este practic săgeata lui Ungureanu care denigrează în ziarul Scandal de Gorj atât pe actualul director al Penitenciarului Tg. Jiu, cât şi pe directorul general al ANP. Având în vedere că îşi doreşte să devină şeful DPCT şi să ia locul lui Marius Ştef, ne putem aştepta la articole defăimătoare în respectivul ziar şi la adresa acestuia.

8. Stanciu Florin, director al Penitenciarului Mărgineni.
Este fost inspector în corpul de control al MJ. Acesta l-a salvat pe Ungureanu de la sancţiunile pe care urma să le primească în urma intenţiei sale de falimentare a Penitenciarului Pelendava. Stanciu Florin este cel care a intervenit pe lângă Ministrul Justiţiei "să-l ierte" pe Ungureanu.
La schimb, Ungureanu i-a promis că o să-l ajute să ocupe funcţia de director adjunct al ANP, funcţie ce a fost eliberată de Ionel Celmare.

Bănuim că nu e întâmplător faptul că Stanciu Florin este directorul penitenciarului de unde provine Ungureanu.

9. Raicu Claudiu, ofiţer DPCT
Este uşor de şantajat deoarece a fost adus de Ungureanu la DPCT după ce picase examenul la BPCT Găeşti. Acesta doreşte să ia locul ocupat de Popescu Marian în DPCT.

Socrul său se ocupă cu afaceri cu petrol şi are relaţii cu diferiţi moguli.

10. Lucrătorii de la analiză şi sinteză de la DPCT
Uşor şantajabili deoarece sunt aduşi fără examen de către Ungureanu. Aceştia trebuie să asigure fluxul de informaţii lui Ungureanu de care are nevoie pentru a-şi salva pielea şi pentru a şantaja diferite persoane.

II.
1. A doua tabără este condusă de către directorul general al ANP, Bălă Ioan.
În prezent a scăpat frâiele puterii şi se arată tot mai neputincios în faţa atacurilor venite din partea lui Ungureanu. Doreşte să recapete controlul asupra penitenciarelor din Oltenia, în acest sens încercând să-l aducă pe Bălă Constantin pe postul de director adjuct al ANP, post eliberat de Ionel CelMare.

2. Bălă Constantin, directorul Penitenciarului Tg. Jiu
Este singurul director din Oltenia care nu poate fi şantajat de Ungureanu, deoarece a încasat-o de la acesta în cazul Gorbunov. Practic Ungureanu a aruncat toată vina asupra acestuia pentru a-şi salva funcţia deţinută atunci.

Bălă Constantin încearcă să se reabiliteze şi să dovedească "că poate". A fost practic o victimă a presei şi a lui Ungureanu.

3. Câţiva bloggeri şi lucrători de penitenciar craioveni
sătui de abuzurile oamenilor lui Ungureanu din Oltenia încearcă să trezească directorul general al ANP la realitate.


Vă rugăm domnule director general, treziţi-vă şi luaţi măsuri până nu e prea târziu! Noi deja am obosit încercând să vă trezim la realitate şi să stopăm corupţia şi abuzurile din ANP!


11 comentarii:

  1. Stimate coleg

    Mi se pare extrem de dubioasa alaturarea unor bloggeri (bănuiesc olteni) de tabăra lui Băla. Nu-l creditati cu atata incredere, n-a demonstarat că merită.

    RăspundețiȘtergere
  2. CE NU STIATI E CA FILIS MAI ARE LA ACTIV DOUA OMORURI,7 VIOLURI,UN FURT CALIFICAT,O TALHARIE SI A FOST DAT AFARA DIN PRESA,DE LA GRADINITA SI DE LA LICEU SI DIN CARTIER,VAI DE VOI.SUNTETI SIMPATICI SI DISPERATI.IERI FILIS A FOST DAT AFARA DIN STRAND SI A FACUT MAI MULTE AFACERI CU HOTII DECAT ALTII.CE POVESTE..H.I.H.I.H.I.ATI BAUT CUMVA APA DIN FIERUL DE CALCAT?ATI MANCAT CEVA STRICAT?SARACILOR!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din nefericire pentru salariatii acestui sistem, acum se promoveaza tot mai mult incompetenta . Interesele personale sunt mai presus de interesele celor multi.Incotro va duce , acest drum , sistemul penitenciar romanesc ? Cu siguranta .....nicaieri sau poate mai grav...la haos .Solutia ar fi una simpla , sa plece si sa ne lase toti aceia care nu stiu sa ne conduca .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dreptate mai este si asta ? Lui Popescu Alin i se retrage autorizatia de secret pentru un incident ,,inchipuit,, de securitate ,iar ACADEL sifoneaza la greu informatii secrete si nu pateste nimic! Alin Popescu este chemat la Comisia de Disciplina pentru acest incident,iar Acadel vrea sa conduca ANPul!
    Asta este tara unde HOTII STRIGA HOTII !
    RUSINE domnilor care conduceti ANPul !

    RăspundețiȘtergere
  5. a treia tabara e tabara de elevi de la NAVODARI.

    RăspundețiȘtergere
  6. VA RUGAM DOMNULE D.G.DATI-I AFARA SI DATI-NE NOUA FUNCTIILE LOR!CUM NE-AR STA?ROMANIA NU MAI ESTE UN STAT DE DREPT SE ANGAJEAZA SI SE DESTITUIE CU BLOGUL.Florin Schiopu e singurul om de mare caracter si publicam numai strambele noastre,suntem innebuniti,disperati,vrem sa ne iasa aiureala asta,vrem putere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucratorii de la Analiza si Sinteza sunt niste nulitati ca de altfel toti lucratorii DPCT - ANP. Ce informatii ar putea sa-i ofere lui Tiberiu? tot lucratorii din teritoriu sunt cei care pot oferi informatii.Tiberiu stie cu ce se mananca aceasta munca. Cei din DPCT habar nu au!

    RăspundețiȘtergere
  8. Rusine pentru Enache, Hortopan si Fifi, capii p.lii din Penitenciarul Tg-Jiu. Ei asa se vad pe viitor, caci pentru discreditarea actualei conduceri aceasta Enache le-a promis directiuni. Cea mai mare teama a lor este ca Bala sa nu ajunga adjunct in ANP, ar trebui sa intelegem, tuturor coruptilor le e teama de un om integru, bun profesionist si cu coloana vertebrala, dar sa le amintim proverbul: "de ce ti-e frica, nu scapi".

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate Huginn,

    probabil exista mai multe explicatii la articolul colegului meu. Cea mai simpla dintre ele este: "din doua rele alegi raul cel mai mic" ::))

    Sau poate colegul meu considera ca Bala merita increderea sa.

    Sau poate Ungureanu a gresit cu ceva.

    Intortocheate sunt caile Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un blog care se vrea a spune un adevar truncheat.Nu-i prima oara cand se leaga de Severin.Oltenilor,aparati o cauza,daca este dreapta,dar nu incercati sa manipulati zona,fiindca cade bine!
    Daca doriti sa expuneti,cand a fost contrulul,cine era director,va bateti cuie in talpa!

    RăspundețiȘtergere
  11. am consultat pagina web a anp ...dl Ungureanu director adjunct, nu are CV...stie cineva care este data nasterii sale???

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.