joi, 18 martie 2010

Noi ilegalităţi la Penitenciarul Pelendava

Butadă: Serviciul Independent Operativ - Oltenia Prison

Împuternicit director la Penitenciarul Pelendava după ce a fost destituit pentru proasta gestiune a banilor publici de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova în urmă cu câţiva ani, şi un stagiu ca şef serviciu, şef la Fabrica de încălţăminte a P.M.S. Craiova, devenită în această perioadă fief la lumii interlope craiovene, comisarul şef Ion CRAIOVEANU transformă încet, încet Penitenciarul Pelendava în fief al afacerilor personale dintr-o unitate emblemă şi importantă logistică a sistemului penitenciar.
Acesta, adevărat sau nu, se laudă permanent cu prietenia şi protecţia directorului general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Ionel CEL-MARE.

Obişnuit să asigure un tratament privilegiat deţinuţilor cu relaţii (VEZI LINK), acesta a abuzat de funcţia sa, pentru a răspunde unei rugaminţi a fostului său coleg Anghel CRANTA, fost director adjunct la P.M.S. Craiova, ieşit la pensie din cauza cazului Gorbunov.

Încălcând legislaţia în vigoare, trecând peste ofiţerii sectorului operativ, abilitaţi să selecţioneze deţinuţi de la penitenciarele din zonă, acesta l-a transferat zilele acestea pe deţinutul Bărbuţ Constantin, condamnat la 20 de ani pentru omor deosebit de grav.

Deţinutul nu îndeplinea condiţiile pentru a fi tranferat la acest penitenciar, penitenciar în care persoanele private de libertate sunt selecţionate pentru a desfăşura activităţi productive, din următoarele motive:
- primise o amânare de 6 luni. De la infiinţarea penitenciarului în 1999 nu au fost selecţionaţi deţinuţi aflaţi în amânare pentru a fi tranferaţi aici având în vedere măsurile precare de pază datorate arhitecturii instituţiei.
- deţinutul este de o altă religie ce necesita regim de hrană separat. Până în prezent astfel de deţinuţi nu au fost selecţionaţi deoarece unitatea nu putea asigura regimul de hrană necesar, neavând ca alte penitenciare bloc alimentar, doar o banală popotă.
- deţinutul are grave probleme de sănătate, discopatie lombară, acesta revenind după o nouă internare la Sipatul penitenciar Rahova, după ce, şi în trecut a mai fost internat la Spitalul penitenciar Jilava şi Spitalul penitenciar Rahova. Penitenciarul Pelendava nu are secţie de staţionare efectivă, deţinuţii sunt tranferaţi doar pentru activităţi productive.
- deţinutul nu fusese selecţionat de ofiţeri ai sectorului operativ, mai mult de atât, aceştia îi respinseseră dosarul la selecţionare. Ilegal, cu concursul directorului Craioveanu, acesta a fost introdus fraudulos pe listele de selecţionare înaintate acestuia de ofiţerii participanţi la selecţionare.

Am încercat să aflăm dedesubturile acestui tranfer. Rezultatul a fost relativ uimitor:
- deţinutul era din Piscu Vechi - Ghidici, fiind o bună cunoştinţă a fostului director Anghel CRANTA şi a fostului şef serviciu de la P.M.S. Craiova Marin CONE.

- deţinutul fusese sancţionat pe 01.03.1996 pentru lovire deţinut, deşi se pare că acesta a înjunghiat de fapt alt deţinut, şi sancţionat cu izolare severă 10 zile.
Aici apare un nou abuz, perpetuat pe întraga perioadă în care director al P.M.S. Craiova a fost Anghel Cranta, deţinutul fiind recompensat ILEGAL cu suplimentarea drepturilor la pachet şi vizită, de peste 8 ori, deşi sancţiunea disciplinară nu fusese ridicată. Conform prevederilor Legii 275-2006, legea executării pedepselor, deţinutul nu putea fi recompensat până nu i se ridica sancţiunea disciplinară.
Sancţiunea primită in anul 1996 a fost ridicată de abia anul acesta în luna ianuarie.

- deţinutul a fost repartizat în ultimii ani la muncă, la P.M.S. Craiova .... la Fabrica de încălţăminte, unde mare şef era actualul director Ion CRAIOVEANU. Acesta nu este la primul abuz de acest fel. A mai fost un articol în care se descria pe acest blog ceva asemănător (VEZI LINK).


Aşa cum s-a întâmplat la incidentul din 07.01.2010, aşteptăm detergentul universal - Direcţia Inspecţie Penitenciară, să muşamalizeze şi acest abuz, deoarece după modul de finalizare al anchetei de atunci, nimeni din cele 3 penitenciare nu mai are curaj să sesizeze oficial un abuz sau o ilegalitate (VEZI LINK).



UPDATE de la Siparezu`

În timp ce unii dorm sau bea cafea .....

Discuţie telefonică simbolică:
- Domnu P.D. şef birou D.P.C.T. la Pelendava?
- Da
- Sunt un salariat, aş vrea să vă relatez şi eu ceva ...
- Îmi pare rău, sunt ocupat acum, sunt la cafea cu directorul Craioveanu, îmi dă o nouă ţintă, un alt duşman al lui. Vă sun eu.
- Mulţumesc. Nu mai e cazul ....

2 comentarii:

  1. Asa se lucreaza in sistem, cu mult subiectivism. Dar cat curaj, nebunie sau incompetenta a membrilor intregii comisii sa recompenseze un ppl fara a verifica dosarul acestuia, macar unul dintre membrii comisiei sa verifice, daca ceilalti nu sunt interesati! Cam cum se lucreaza la PMS in mod sistematic. Dar fac pe grozavii, ei sunt bine pregatiti! Oare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai daca in comisie nu mai este Xena, normal ca pe Bechi nu-l mai intereseaza ce se discuta acolo.

    Dar nu trebuie neaparat ca la noi se se fi intamplat ceva. Exista posibilitatea ca la Pelendava sa fie BUBA.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.