luni, 29 martie 2010

"Strategii"

Un subiect care mi-a dat de gandit. Atuncii cand sefii isi blameaza, acuza, critica si denigreaza subaternii, posibili contracandidati, acest lucru ii avantajeaza sau ii dezavantajeaza?

Intr-o institutie de prestigiu, acest aspect ar trebui sa fie un dezavantaj, in sistemul penitenciar, sistem inchis, cu bune si rele ascunse opiniei publice, incalcarea Omertei - legea tacerii, devine factorul negativ predominant. Majoritatea aleg sa promoveze ceea ce face altul rau (sau sa inventeze, sa exagereze, etc), pentru ca nu au ce promova in materie de propria persoana, sau ceea ce promoveaza este inconsistent, de suprafata: tuie, gazoane, trandafiri.

Modul in care ANP-ul promoveaza in functiile de conducere, promovari clienterale, pe prietenii, lipsa unui management al carierei, cu scuze puerile: "lasa-l sa iasa si el cu o pensie mare", sau lipsa vestitei rezerve de personal, duc la amplificarea mizeriilor adresate posibililor contracandidati si avantajarea celor fara scrupule.

In urma cu cateva zile am vazut o dicutie intre un coleg de blog si Famiglia Musat, unul din moderatorii Penifest timp de cativa ani. Famiglia Musat acuza Oltenia Prison de faptul ca a devenit o hazna a blog-urilor din sistemul penitenciar, deoarece o mare parte a articolelor sale scoate in evidenta abuzuri, ilegalitati si mizerii din Penitenciarul Pelendava.

Articolele de inceput ale acestuia au descris, timp de 1 an jumatate, abuzuri si ilegalitati ale directorilor generali Serban, Iosif, Spaiuc. La o scara mai mica, acelasi lucru il face in prezent si Oltenia Prison.

A fi blogger nu este usor. Trebuie sa crezi in principii, sa nu te lasi infrant chiar daca deseori ajungi sa crezi ca esti Don Coyote sau Sancho Panda. Si noi bloggerii avem familii, si noi bloggerii preferam o iesire de seara cu prietenii, si noi bloggerii preferam o zi placuta de munca. Oricand am prefera sa nu avem subiecte, sau sa filozofam despre viata, profesie, filme.

Dar sa revin la tema din titlul acestui articol.

Discreditarea posibililor contracandidati. Ajunsi in posturi temporare sau nu de directori, posibilitatile de a scapa de acestia sunt nenumarate. Apar in acest caz ... strategiile.
Accesul constant si facil la factorii decizionali ai ANP, posibilitatile de a da diferite atentii sustinatorilor, factorul uman din penitenciare (pentru un zambet al sefului prietenii tradeaza prietenii), il ajuta pe acesta sa abuzeze de functia sa, sa-si prezinte colegii intr-o lumina negativa, slab pregatiti profesional, sa fure ideile acestora, sa le fure realizarile.

Generalizarea si exagerarea unor situatii negative, tipice nu numai sistemului penitenciar. Intr-o astfel de situatie, cel in cauza poate obtine un credit fals de imagine, doar cu un minim efort.

Ulterior, acesta se poate prezenta ca unic si inegalabil salvator al acestei institutii, singurul care o poate salva de la un flagel inexistent sau artificial generat.
Cineva mi-a povestit zilele acestea o situatie generata de un astfel de conducator. Impreuna cu un grup de acoliti, acestia au sunat un subaltern al respectivului conducator caruia i-au propus o afacere profitabila bazata pe o sustragere oarecare prezentandu-se ca fiind interesati.
Ceea ce a urmat este simplu, situatia a fost ulterior prezentata ca fiind una generala si specifica acelei institutii, evenimentul a fost infierat in sedinte proletare.
Pe termen scurt directorul are de castigat, si-a vandut o marfa falsa destul de bine, pe termen mediu si lung institutia are de pierdut.

Intrebarea este: este vinovat subaternul pentru ca a acceptat provocarea? este vinovat directorul ca a provocat subaternul? este vinovat forul superior ca a promovat un om fara scrupule capabil de strategii de imagine mizerabile?

3 comentarii:

  1. Atunci cand liderii (directorii) sunt in deficit de imagine sau au o imagine negativa trebuie sa apeleze la o publicitate favorabila agresiva.

    Aduceti-va aminte de Basescu cu rapirea ziaristilor. Totul a fost o inscenare.

    INSCENARE este si acum:

    - directorul al mare a participat la "filaj" cu o masina conspirativa, Oltcit-ul soacrei;
    - directorul al mic a avut "in dotare" camera video cu care a inregistrat evenimentul;
    - provocatorul, ofertantul, a disparut in neant dupa ce a dat cateva telefoane si a facut oferta;
    - au avut numarul de telefon al subalternului la indemana;
    - CC a fost omul infiltrat in mijlocul subalternilor. Cu ceva ani in urma el a sustras efectiv ceva din institutia respectiva. Il aveau la mana, mai ales ca a si primit de 2 luni gestiuni de cateva miliarde;
    - rezultatul actiunii de bazeaza pe ... intentia de a sustrage, nu pe sustragere efectiva. Chiar daca au avut sau nu intentia de a sustrage, s-au DESISTAT.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat, mare pacat de ceea ce se zvoneste in legatura cu aceasta unitate! Ce rezultate deosebite avea, ce productie si ce oameni de calitate are aceasta unitate.Ajunse domnul mare sef sa va termine si pe voi fratilor!Termina PMT , a pus pe butuci fabriaca de la PMS si acum va desfiinteaza si pe voi! Acestia sunt oameni nostri , profesionisti adevarati! PACAT! MARE PACAT! CINE AM FOST SI CE-AM AJUNS DATORITA OAMENILOR DE MARE CALITATE PE CARE II ARE SI II PROMOVEAZA SISTEMUL NOSTRU! LA MAI MARE DOMNULE DIRECTOR CRAIOVEANU!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. tata va spun eu acest Ciuca Ciprian care este infiltrat in mijlocul sefilor care acum i s-a dat motorina de la F Leu cu cativa ani in urma a mai fost gestionar la motorina si a fost prins cu doua butoae de 220 litri plini cu motorina ca sai sustraga si a fost inlocuit acuma sefi nu stiu ca el la el la tara vindea saci cu ingrasaminte La doctorul de la jandarmi era tinut cu ingrasaminte si orz pentru ca avea capre Luna trecuta i sa facut un raport pentru injuri si jigniri aduse unei comisii de inventariere si la alti care participau la inventariere si i sa dat avertisment cu stima respect de catre conducere nu stiu ce se intampla in PELENDAVA

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.