sâmbătă, 3 aprilie 2010

Atac la general ...

S-au spus multe despre mazilirea lui Firinel de la coordonarea DPCT cat si despre intrarea lui in dizgratii. Adevarul este mult mai teribil decat o simpla analiza a activitatii acestuia si o constatare a unui prost management.

In principiu, lucratorii DPCT sunt din fosti siparezi, cei care au luat concursul organizat in acest sens si cativa rataciti intamplator sau nu prin aceasta directie. Cele trei categorii s-au impartit imediat dupa "reinfiintare" in doua tabere: firinei si lucratori DPCT.

Este cunoscuta sintagma: ai informatia, ai puterea.

Pentru a controla aceasta directie, Firinel si-a adus o serie de apropiati, intre acestia numarandu-se si finul sau, Raduta, destul de mult timp director al acestei directii ce se vrea de informatii. Altii, Raicu, Mocanu, Oana, Voivoda au fost sau inca sunt indrumatori zonali, si au dat sau inca dau, sau nu, in functie de interesul fostului si inca sef, Firinel, OK-ul materialelor primite din teritoriu.

Pe Oltenia Prison s-a mai scris in trecut de mapele documentare facute indezirabililor, s-a mai scris de asemenea despre clasarile la fondul documentar operativ atunci cand cel acuzat era unul din apropiatii lui Firinel. De aceea, in ciuda materialelor scrise de lucratorii din teritoriu ai DPCT, a avut loc scandalul Gorbunov, Mocanu de la Spitalul Rahova sau Burea si-au continuat activitatea plina de abuzuri si ilegalitati.

Dupa ce a reusit sa-si puna apropiati in functii de conducere, Bacau, Craiova, Pelendava, Margineni, etc, ascunzand lucrarile din trecut ale ofiterilor DPCT despre acestia, si-a dorit mai mult ....

A incercat primul atac la ... general. O parte din nou venitii in aceasta directie, majoritatea cu 400-500 de lucrari trimise la centru si filtrate de Biroul de analiza si sinteza al lui Firinel, au inceput sa-si ia bobarnace pe la convocari, au inceput sa fie amenintati si santajati. Ramane memorabila primavara lui 2009 cand peste 10 ofiteri ai acestei directii si-au depus cereri de tranfer in alte sectoare.

A fost primul semnal primit de DG-ul Bala ca ceva nu este in ordine. In scurt timp a aflat de intentiile de prea-marire ale lui Firinel, a aflat de sutele de lucrari ascunse de acesta, a aflat de controlul totalitar al informatiilor furnizate de lucratorii din teritoriu, a aflat de gestionarea in interesul propriu al informatiilor de acolitii lui Firinel.

A facut prima miscare inteligenta, a luat coordonarea directiei din mana lui Firinel ... dar atat. Ceea ce trebuia sa faca in continuare, a stagnat.

- fara sa faca o analiza serioasa a cantitatii si calitatii lucrarilor siparezilor din teritoriu,

- fara sa identifice siparezii care ordonau clasarea la fondul documentar operativ a lucrarilor care vizau apropiatii lui Firinel,

- fara sa schimbe lucratorii care FILTRAU materialele de mai sus in cadrul Biroului analiza si sinteza,

- fara sa schimbe siparezii din teritoriu care protejau directorii lui Firinel, siparezi ce aveau maxim 100 de lucrari anuale execrabile,

- fara sa-i dea lui Stef Marius cativa pe care sa se bazeze in reformarea directiei,

acesta a mers pe principiul bunei credinte.

Din pacate lucrurile au continuat la fel.

Al doilea atac ... la general. Din umbra, prin Vaevoda si Oana, indrumatori zonali, prin simpaticele fete firinele de la analiza si sinteza, Firinel continua sa conduca directia. Coordonatorii zonali dispun in continuare clasari la fondul documentar operativ, transmiterea de informatii verbale, stoparea lucrarilor despre care au fost informati telefonic, fetele firinele isi pun seful in garda despre anchetele ce ii vizeaza protejatii, etc.

Pucistii din primavara lui 2009 sunt vanati constant, comisia trimisa la inceputul anului pentru a inventaria lucrarile siparezilor din teritoriu a fost formata din firinei, inventarierea avea drept scop doar clarificarea afinitatii acestora pentru un general sau altul.

Dupa imputernicirea lui Bala Constantin la conducerea Penitenciarului Targu Jiu, considerat de Firinel unul din putinii oameni fideli generalului ardelean, Filis, siparezul lui Firinel de la Targu Jiu a instigat la revolta pepeleii pentru a scadea credibilitatea ardeleanului in fata sefilor de la MJ. Mai popular ca expresie ar fi: uite domne, si-a pus omul sau acolo desi a picat din cauza cazului Gorbunov si uite ce se intampla ...