luni, 26 aprilie 2010

MiniLecţie pentru siparezii ameţiţi gen Pelendava

1. După împuternicirea comisarului şef Craioveanu Ion în funcţia de director adjunct DEA la Penitenciarul Craiova, acesta înştiinţează conducerea Penitenciarului Pelendava despre faptul că nu va mai apela la aprovizionarea de la această unitate, invocând legea achiziţiilor publice.

2. Drept recompensă acesta este împuternicit director la Penitenciarul Pelendava.

3. După împuternicirea comisarului şef Craioveanu Ion la conducerea Penitenciarului Pelendava au loc o serie de întâlniri la acest penitenciar la care participă directorul Penitenciarului Craiova, comisar Becheanu Adrian: 03.08.2009; 08.09.2009, 16.09.2009; 23.09.2009, 05.11.2009, 07.01.2010.

4. Directorul Penitenciarului Craiova, comisar Becheanu Adrian, cu ocazia bilanţului regional, susţine că va prelua în curând Penitenciarul Pelendava ca secţie exterioară.

5. Fără să aibă un plan de producţie pe anul 2010, solicitări ale penitenciarelor pentru acelaşi an, fără să cunoască necesităţile privind necesarul acestora pe anul următor, acesta investeşte în achiziţionarea de utilaje agricole in valoare de 355203.18lei, respectiv tractor Landini. 222321.75lei, masina de tocat porumb furajer: 110000 lei şi masina de tocat masa verde de furaj: 22881.43 lei. La aproape 6 luni de la achiziţionarea acestora sunt nefolosite, ceea ce se va întîmpla şi în continuare avînd în vedere şi faptul că pînă în prezent Penitenciarul Pelendava nu are un plan de producţie, nu a efectuat lucrări agricole, achiziţiile nu se justifică sau s-a dorit achiziţionarea acestora pentru a fi preluate de un nou beneficiar în cazul în care Penitenciarul Pelendava îşi va înceta activitatea.

De asemenea, se pare că actele întocmite cu ocazia achiziţionării tractorului Landini LandPower 165, respectiv caietul de sarcini, conţineau datele tehnice ale acestuia.

6. Din iulie 2010 până în prezent, fermele de animale beneficiază de fonduri diminuate constant la achiziţia de medicamente de uz veterinar, crescând mortalitatea în rândul acestora, deşi atât şefii de ferme cât şi medicii veterinari fac numeroase demersuri la directorul Craioveanu. De asemenea acesta refuză să În schimb numeroase resurse financiare şi umane sunt folosite la crearea unei imagini estetice penitenciarului: tuie, gazoane, trandafiri. Acesta refuză să repare adăposturilor de animale, în vederea asigurării condiţiilor de microclimat, ştiut fiind importanţa microclimatului în valoarea rezultatelor obţinute în creşterea animalelor.

7. Directorul Craioveanu Ion începe să fie vizitat de Silvestru Florian, patronul SC Magin Prod Com SRL (cu obiect de activitate: lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor), acesta ajutându-l printr-o sponsorizare să acopere un prejudiciu http://olteniaprison.blogspot.com/2009/12/strugurii-sunt-acrii.html . Fratele acestuia este fost șef serviciu economic din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, obligat în anul 1996 să părăsească sistemul penitenciar, împreună cu directorul general de atunci, generalul Chiş, datorită unor afaceri dezvăluite de presă. Intrări ale acestuia în penitenciar: 10.09.2009; 20.11.2009; 21.09.2009, 10.12.2009, 18.12.2009; 18.01.2010; 29.01.2010, 19.03.2010.

8. Deşi s-a intrat în trimestrul II, Penitenciarul Pelendava nu are plan de producţie şi de achiziţii aprobat, fiind în imposibilitatea demarării oricăror activităţi de producţie, de lucrări agricole, etc.

9. În jurul datei de 18.01.2010 directorul Craioveanu Ion se deplasează la Administraţia Naţională a Penitenciarelor unde se întâlneşte cu directorul general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu, coordonator al direcţiei economico-administrative din A.N.P., iar pe data de 20.01.2010 acesta trimite în unităţile penitenciare adresa 17338/DEA/20.01.2010 prin care solicita acestora să facă achiziţii publice de produse pentru a nu mai primi de la Penitenciarul Pelendava, invocând o recomandare din 2006 a ANRMAP.

Conform HG 1849/2004 Penitenciarul Pelendava face parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Tot conform HG 1849/2004 Administraţia Naţională a Penitenciarelor planifică, organizează şi coordonează activităţile destinate ... dotării şi asigurării cu bunuri .

Conform Ordonanţei 26/1996, art. 10, instituţiile publice (în cazul de faţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor) pot înfiinţa, în unităţile subordonate (în cazul de faţă Penitenciarul Pelendava) gospodării agrozootehnice care se vor organiza şi vor funcţiona potrivit normelor aprobate de către miniştrii (în cazul de faţă Ordin al Ministrului Justiţiei) .

Lipseşte doar ordinul sau mai precis modificarea O.M.J. nr. 963/c/05.07.2005.

10. În luna februarie directorul general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu, coordonator al direcţiei economico-administrative din A.N.P trimite Penitenciarului Pelendava o adresă prin care le solicită acestora să se rezume la lucrări agricole ce asigură necesarul pentru activitatea de hrănire a animalelor necesare pentru consumul …. propriu, al Penitenciarului Pelendava.

Această decizie este luată în condiţiile în care din anul 1999, de la înfiinţarea Penitenciarului Pelendava şi până în prezent doar 4 % din totalul livrărilor este pentru consumul propriu al unităţii iar 96 % din totalul acestora a fost destinat consumului unităţilor din sistemul penitenciar .

Decizia obligă Penitenciarul Pelendava să renunţe la cultivarea a aproximativ 90% din totalul suprafeţelor agricole şi să restrângă efectivul de animale până aproape de 0.

11. Apar binevoitorii. Niţă Narcis Florin, patronul SC Biz Solutions şi SC Agromec Dobroteşti SA, care dinainte de anul 1999, până în anul 2008 a fost partener de afaceri al Penitenciarului Pelendava, cu ambele firme, efectuând activităţi de lucrări agricole şi furnizare îngrăşăminte complexe (ex. în anul 2008 furnizare îngrăşăminte complexe de 143.245RON), face o sponsorizare Penitenciarului Pelendava (18, 19.03.2010).

Acesta se pare că a sponsorizat şu activităţile ce se vor desfăşura în perioada 28-30.04.2010 ocazionate de ziua Penitenciarului Pelendava.

12. Tot pe 19.03.2010 directorul Craioveanu Ion este vizitat de Silvestru Florian.

13. Pe data de 22.03.2010 directorul Craioveanu Ion merge la Administraţia Naţională a Penitenciarelor unde împreună cu directorul general adjunct al A.N.P. Ungureanu Firinel Tiberiu susţin desfiinţarea Penitenciarului Pelendava, transformarea acestuia în secţie exterioară a Penitenciarului Craiova, restrângerea activităţilor de producţie şi arendarea terenurilor agricole din zona Ferma Leu de către particulari, printr-un parteneriat public-privat.

14. Tot pe 19.03.2010 directoarea DEA, Ioana Şerban, în subordinea directă a directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu, transmite un mail unităţilor prin care anunţă înfiinţarea unei comisii prin care se doreşte eliminarea din costul produselor obţinute în GAZ-uri a salariilor personalului deoarece această cheltuială este reflectată de două ori.

În luna decembrie 2009, acest aspect a fost constatat de specialiştii de la controlul de fond al ANP, ce controlaseră Penitenciarul Pelendava.

Deşi sunt mai mulţi specialişti care se oferă să facă parte din această comisie, preşedinte al comisiei fiind numit comisarul şef Dumitru Ene, director adjunct DEA la Penitenciarul Mărgineni, penitenciarul de provenienţă al directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu.

Comisia nu numai că nu elimină aceste duble costuri conform recomandărilor controlului de fond, aceasta măreşte aceste costuri introducând şi alte cheltuieli.

15. Directorului general adjunct Ungureanu Firinel Tiberiu îl pune în locul lui Mavromati (ieşit la pensie), responsabil de activitatea GAZ-urilor din tot sistemul penitenciar, pe Tomescu Nicolae, de la Penitenciarul Mărgineni, penitenciarul său de provenienţă.

Diverse.

1. În urmă cu cîţiva ani patronul de la SC Casa Noastră SRL a venit cu oferta de a sponsoriza Penitenciarul Pelendava cu soluţiile necesare desfăşurării activităţilor de la staţia de epurare a penitenciarului, solicitînd în schimb ca reţeaua de canalizare de la cartierul de vile din imediata apropiere a penitenciarului să fie conectată la aceasta. A fost refuzat de conducerea din acel moment a penitenciarului.

2. În 2008, un afacerist local Doru Petrescu a cumpărat titluri de proprietate pe terenuri aflate în litigiu cu Penitenciarul Pelendava, Direcţia Naţională Anticorupţie deschizând un dosar penal pe numele acestuia.

3. Au loc o serie de îmtâniri între directorul general adjunct, Firinel Ungureanu şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa câr şi între directorul Craioveanu Ion şi unii membrii ai lumii interlope craiovene la Restaurantul Dragonul de aur apartinând lui Cămătaru Rodion, amic cu cel de la punctul 2.

4. Printre cei cu are a lucrat Craioveanu Ion la fabrica de încalţăminte de la PMS Craiova se numără si Erico Constantinescu, patronul firmei de pază Gepetos cât şi cu o firmă italiană despre care sursele din poliţie spun ca ar fi a mafiei italiene. Patronul italian al acesteia este asociat cu cel de la punctul 2, sediul acestor firme fiind comun, în Bariera Vâlcii.

CONCLUZIE: se încearcă limitarea sau chiar desfiinţarea activităţilor de producţie ale Penitenciarului Pelendava, activităţi de incumbă şi reducerea sau anularea cultivării terenurilor agricole, pentru ca, ulterior, să se impună renunţarea atât la terenurile respective cât şi la achiziţiile de utilaje din cursul anului 2009.

În situaţia în care Penitenciarul Pelendava restrînge sau desfiinţează activitatea de producţie şi implicit renunţă la cultivarea terenurilor agricole:

- se redimensionează schema de personal, pe minus, cu referire la cei din sectoarele de producţie: ferma de vaci, ferma de porci, ferma vegetală, atelier carmangeri, atelier brînzărie, personalul din financiat şi logistică ce le deserveşte, aproximativ 50 % din personal;

- un partener privat poate prelua terenurile agricole din zona Fermei Leu (850 ha);

- un partener privat poate prelua terenurile din zona Penitenciarului Pelendava (150 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 30 EURO/mp;

- un partener privat poate prelua terenurile din incinta Penitenciarului Pelendava (19 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 40-50 EURO/mp datorită racordării la staţia de epurare;

- un partener privat poate prelua utilajele noi achiziţionate în anul 2009, cu o valoare totală de 355203,18 RON

RE:

Patrimoniu - terenuri

FERMA LEU, situată la 12 km de sediu, unde sunt concentrate 850 ha teren arabil din cele 967 ha aflate în administrare (se completează cu cele din jurul unităţii şi cele de la Făcăi). De aceste terenuri sunt interesate firmele lui Niţă Narcis Florin, SC Biz Solutions şi SC Agromec Dobroteşti SA, care dinainte de anul 1999, până în anul 2008 a fost partener de afaceri al Penitenciarului Pelendava, cu ambele firme, efectuând activităţi de lucrări agricole şi furnizare îngrăşăminte complexe (ex. în anul 2008 furnizare îngrăşăminte complexe de 143.245 RON). Acesta exact cu câteva zile înainte ca directorul Craioveanu Ion să susţină la A.N.P. arendarea acestor terenuri a făcut o sponsorizare Penitenciarului Pelendava (18-19.03.2010).

G.A.Z. FĂCĂI, care se află în imediata vecinătate a secţiei semideschise şi dispune de o suprafaţă de teren ocupată în incinta acestuia de 61.500 mp, un teren agricol de 80,84 ha, din care 70 ha irigabil, un mic parc de maşini şi utilaje agricole, clădiri, magazii, pătule şi alte spaţii.

150 ha, teren agricol in jurul unităţii, 19 ha incinta unităţii (Penitenciar Pelendava – str. Caracal, km. 8). De aceste terenuri se spună că este interesat un politician PNL-ist, apropiat firmei Ford. Interesat este şi Silvestru Florian, patronul SC Magic Prod Com SRL (cu obiect de activitate: lucrări de construcţie a drumurilor şi autostrăzilor), acesta ajutându-l printr-o sponsorizare să acopere un prejudiciu http://olteniaprison.blogspot.com/2009/12/strugurii-sunt-acrii.html . Fratele acestuia este fost şef serviciu economic din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, obligat în anul 1996 să părăsească sistemul penitenciar, împreună cu directorul general de atunci, generalul Chiş, datorită unor afaceri dezvăluite de presă. Şi nu numai ei.

Patrimoniu – unităţi de producţie

De aceasta este interesat Cherciu, patronul firmei SC Casa Noastră SRL, ce deţine în imediata apropiere a penitenciarului un important complex de vile de lux.

4 comentarii:

  1. molahu omar,prin talibanu de serviciu de la Pelendava,protesteaza violent la incercarile de distrugere a penitenciarului si vanzarea acestuia masonilor nenorociti care nu mai au nici un fel de scrupule,ar fi in stare sa nenoroceasca o gramada de suflete pentru a-si atinge scopurile murdare.Fratilor hai sa le aratam nenorocitilor ca nu pot face ce vor cu noi si cu familiile noastre,nu mai fiti lasi. haideti sa protestam chiar in zilele pregatite cu fast de craioveanu, molahu omar se ofera sa redacteze personal un protest care in zilele urmatoare sa fie semnat de toti cei ce nu sunt de acord cu aceste actiuni ale directorului si sa cerem demiterea lui si a celor incompetenti care vor raul acestei institutii.pe aceasta cale molahu omar propune administratorilor acestui blog un parteneriat si promovarea pe oltenia prison,la bloguri utile, a Miscarii Crestine de Rezistenta Sf.Vasile Cel Mare: http://miscareaderezistentasfvasilecelmare.blogspot.com/ miscare crestina de rezistenta impotriva masoneriei mondiale la care sunt invitati sa adere toti cei carora le pasa de viitorul copiilor si nepotilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  2. impresionant articol...FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot decat sa ma bucur ca are cineva curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Felicitari pentru articol,insa ramane intrbarea: de ce nu avem curaj sa facem ceva concret...observ ca nici comentarii nu mai avem curaj sa adaugam la articole! Poate ne meritam soarta sau e vorba doar de frica?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu o parcare si o bordura,
    V-am bagat si pumnu in gura...
    Cred ca e cazul sa facem bilantu si sa vedem ce a iesi dupa 9 luni de la casatoria aranjata de parintii de la centru, cu fata bogata de la Pelendava,
    aproape un monstru, nimeni nu mai zambeste, porcii nu mai cresc si fac infart cand vine tata prin padoc, vacile au subtiat laptele, iar pe camp azotu fuge cu BMW-ul speriat de "Olcitu lu soacra-mea",
    In afara de floricele si parcari nici o speranta, indiferenta motivata de cei numiti mai sus, sau mai grav incompetenta celor de prin ANP sunt foarte aproape de improprietarirea pe nimic cu o ferma care are mai mult beton turnat decat 3 comune sa nu mai vorbim de valoarea imobiliara a unitatii..

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.