Pe data de 18.04.2010 a expirat al 3-lea descălecat al lui Craioveanu Ion. Acesta pentru “realizările” care urmează, a fost recompensat cu 25 % la salariu pe ultimele 3 luni.
Patrimoniu - terenuri
1. Ferma Vegetală “LEU“ – situată la
2. G.A.Z. FĂCĂI, care se află în imediata vecinătate a secţiei semideschise şi dispune de o suprafaţă de teren ocupată în incinta acestuia de 61.500 mp, un teren agricol de
3.
Patrimoniu – unităţi de producţie
4. Staţie de epurare. De aceasta este interesat Cherciu, patronul firmei SC Casa Noastră SRL, ce deţine în imediata apropiere a penitenciarului un important complex de vile de lux.
5. Ferma de vaci de lapte, cu baza furajeră aferentă;
6. Ferma de creştere şi îngrăşare a porcilor;
7. Atelier mecanic şi F.N.C.;
8. Atelier de preparate din carne;
9. Atelier de preparate din lapte;
10. Atelier exploatare utilaje agricole;
Aceste aspecte se regăsesc în bilanţul pe anul 2009 al Penitenciarului Pelendava:
Modernizarea şi retehnologizarea sectoarelor în vederea funcţionării în condiţii de eficienţă.
La acest capitol, anul acesta, am fost deficitari la reparaţiile adăposturilor de animale, în vederea asigurării condiţiilor de microclimat, ştiut fiind importanţa microclimatului în valoarea rezultatelor obţinute în creşterea animalelor.
De asemenea, nu am putut pune în practică realizarea unui sector de irigaţii care ar fi asigurat cu apă cele
Analizând activitătea sectoarelor zootehnice considerăm că aceasta nu a urmat cursul firesc, adică planificat la timp pentru a avea o constanţă în producţia realizată.
Ce şi-a propus Penitenciarului Pelendava în anul 2010 (extrase):
¨ Realizarea obiectivelor stabilite prin Programul de producţie şi livrarea către unităţile de penitenciare a cantităţilor de carne, produse din carne şi lapte, solicitate
¨ Îmbunătăţirea condiţiilor de creştere a animalelor prin reparaţia adăposturilor, şi modernizarea sistemelor de furajare şi evacuare a dejecţiilor
¨ Iniţierea proiectului privind realizarea sectorului de irigaţii, cu folosirea apei evacute de la staţia de epurare şi a apei din pârâul Cârcea.
¨ Accesarea subvenţiilor acordate şi folosirea lor în scopul modernizării sectoarelor de producţie.
¨ Continuarea îmbunătăţirii potenţialului biologic al fermelor prin introducerea însămânţărilor artificiale şi prin achiziţionarea de scrofiţe cu valoare biologică mare la ferma porcine şi prin achiziţionarea de material seminal cu valoare biologică mare la ferma de vaci de lapte.
¨ Asigurarea utilizării eficiente a fondurilor publice prin stabilirea clara a priorităţilor şi realizarea unui plan de masuri care sa minimizeze efectele crizei financiare actuale, prin reducerea cheltuielilor şi identificarea cailor de realizare a unor venituri suplimentare.(ex – închiriere spatii Facai).
Ce a realizat: Începând de la faptul că, deşi suntem în trimestrul II şi nu există un plan de producţie, nu s-a realizat NIMIC.
Diverse: Fără să aibă un plan de producţie pe anul 2010, solicitări ale penitenciarelor pentru acelaşi an, fără să cunoască necesităţile privind necesarul acestora pe anul următor, acesta investeşte în achiziţionarea de utilaje agricole in valoare de 355203.18 lei, respectiv tractor Landini. 222321.75 lei, masina de tocat porumb furajer: 110000 lei şi masina de tocat masa verde de furaj: 22881.43 lei. La aproape 6 luni de la achiziţionarea acestora sunt nefolosite, ceea ce se va întîmpla şi în continuare avînd în vedere şi faptul că pînă în prezent Penitenciarul Pelendava nu are un plan de producţie, nu a efectuat lucrări agricole, achiziîiile nu se justifică sau s-a dorit achiziţionarea acestora pentru a fi preluate de un nou beneficiar în cazul în care Penitenciarul Pelendava îşi va înceta activitatea.
În conformitate cu prevederile HG 1849/2004 şi Ordonanţa 26/1996, Administraţia Naţională a Penitenciarelor este ordonator de credite pentru Penitenciarul Pelendava, situaţie în care finanţează activitatea de producţie … dar nu poate distribui în sistem în virtutea prerogativelor pe care le are!!!! , deşi planifică, organizează şi coordonează activităţile destinate ... dotării şi asigurării cu bunuri ... iar Ordonanţa 26 obligă doar la reglementarea transmiterii acestor bunuri între unităţile A.N.P., fără plată, printr-un simplu. O.M.J.
Fără comentarii.
UPDATE: Mâine, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, urmare a solicitării Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor va avea loc, începând cu ora 1100, o întâlnire între conducerea A.N.P., sindicate şi staf-ul Penitenciarului Pelendava.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Reguli pentru postare
1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.
2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:
•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.
3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.