marți, 13 aprilie 2010

Sex-gate la penitenciar

Nu sunt un fan al pepeleilor, dar nu ma pot considera nici cine stie ce tortionar. In activitatea mea am intalnit si detinuti si oameni printre detinuti. Pentru unii din ei, a fi in penitenciar a devenit un mod de viata, pentru altii este doar o nesansa a vietii: in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Doru Daniel. Este un detinut care pana in luna decembrie 2009 a fost un detinut model la Penitenciarul Pelendava. Acesta a beneficiat de nenumarate recompense din partea conducerii unitatii, inclusiv de permisiunea de iesire din penitenciar. Motivele acordarii acestor recompense , spre deosebire de ale altor detinuti, sunt destul de sustenabile.
Acesta a adus beneficii acestui penitenciar de zeci de milioane de lei, beneficii care sunt recunoscute in actele de recompensare. A reparat, fara bani ca doar e detinut, cateva utilaje si masini ale institutiei, aducandu-si un apot considerabil la buna desfasurare a activitatii.

Dragostea pluteste in aer. Asa cum chiar el a recunoscut in fata colegilor de camera cat si in fata personalului, a avut ghinionul sa se indragosteasca. Si nu de oricine, de o reprezentanta a acestei institutii. Idila a durat cateva saptamani, detinutul fiind alintat Dorulet, si, purtand, conform afirmatiilor sale discutii romantice cu fepeseul (functionar public cu statut special), din penitenciar cat si dupa terminarea programului de lucru, acesta si dragostea sa gasind diferite tertipuri sa se intalneasca dupa programul de lucru in biroul acesteia. Tot asa a vorbit si cu fiul agentei respective in lungile nopti de iarna.

Inelul de logodna. Deoarece relatiile devenisera destul de serioase, Dorulet a facut greseala sa-i ceara mana fetei, si nu oricum. Tatal detinutului s-a prezentat la vizita la Penitenciarul Pelendava si a adus un inel de logodna de cateva milioane de lei (RON). Lucratorul de la vizita (I.F.P.) a refuzat sa primeasca cadoul si astfel sa fie simbolic nasul celor doi iubareti, spunandu-i colegei sale despre cadou.

Pericolul. Cum orice secret cunoscut de mai multi nu mai este secret, a devenit clar ca idila se va afla. Fepesica noastra a fost nevoita sa aduca la cunostinta directorului unitatii, Craioveanu Ion propria versiune: detinutul ii face propuneri indecente, dar vezi domle, ea refuza cu tarie. Eu nu zic ca detinutul nu este vinovat, dar din moment ce timp de cateva saptamani nu spui nimic de asta, si de abia cand incepe sa se afle, iti aduci aminte ca ai sefi, incepe sa para mai credibila povestea detinutului, pigmentata si de ceva picanterii.

Ancheta. Agenta noastra a dat facut un raport, urmare a caruia detinutul a fost chemat in biroul directorului. I s-a spus in mod clar ca daca va recunoaste ca a sunat-o pe aceasta, ca i-a facut declaratii de dragoste si va spune si cine i-a dat numarul de telefon, v-a fi iertat.
Credul, a scris, fara prea multe amanunte, ca doar era dictare. Urmare a declaratiei sale, acesta a fost bagat in comisia de individualizare a penitenciarului unde a fost trecut la regim inchis.

Falsul. Pentru a fi trecut la un regim mai sever de executare, conform legislatiei, trebuie sa se faca dovada unor abateri disciplinare grave ale detinutului. Directorul penitenciarului, Craioveanu Ion a realizat ca s-a grabit si nu s-a acoperit de hartii. A facut prima greseala, in loc sa faca o noua comisiei de individualizare si sa anuleze hotararea anterioara a preferat sa falsifice inregistrarea din registrul de procese-verbale al comisiei de individualizare. Astfel, la fila 153 (SAU 159) oricum in data de 29.12.2009, in loc de R.I. s-a facut o mica acolada si a aparut R.D.

Tot pe data de 29.12.2009 l-a pus pe adjunctul sau, Fulga Sorinel sa-i intocmeasca detinutului Doru Daniel raport de incident pentru amenintare cadre, ca, deh, dragostea e foarte amenintatoare. Raportul se baza pe cele doua declaratii de mai sus.
Tot conform legislatiei, raportul de incident de intocmeste de persoana care constata abaterea disciplinara, avand de asemenea un termen de 24 de ore. In concluzie, raportul de incident trebuia intocmit de agenta noastra, inca din data de 06.12.2009, data cand Dorulet si-a declarat prima data dragostea.

Repercursiunile unui raport abuziv. In luna ianuarie 2010, comisia de disciplina a penitenciarului a hotarat sanctionarea detinutului cu retragerea drepturilor la vizita si sesizarea comisiei de individualizare si sesizarea comisiei de clasificare a detinutilor cu grad sporit de risc.
Detinutul Doru Daniel a ajuns la regim inchis si a fost clasificat ca periculos - amenintare cadre.

A fost tranferat la Penitenciarul Severin unde cativa reprezentanti ai mass mediei, anuntati de familia acestuia au incercat sa-l contacteze. Aici sunt doua variante: prima varianta spune ca amenintat de personal al penitenciarului acesta a refuzat sa discute cu presa, a doua varianta, mai credibila, detinutului i s-a promis ca i se va schimba din nou regimul in regim deschis si se va libera.

Prezent. Detinutul Doru Daniel a primit 4 luni amanare la liberarea conditionata. A contestat in instanta si, in urma cu cateva zile a primit ... 1 an amanare, singura sa vina fiind ca s-a indragostit si i s-a spus ca dragostea sa este impartasita. In prezent acesta se afla in custodia Penitenciarului Craiova.

MORALA. Cand esti tradat in dragoste, aceasta costa.

6 comentarii:

  1. TOTI SUNT HOTI SI CU ASTA BASTA

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi pare rau decat ca s-a terminat "Din dragoste" ca il vedeam pe Mircea Radu la poarta Pelendavei cerand sa intre la respectiva agenta...

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine ca nu se dau nume intreg si dati numai initialele lucratorului de la P.V.C....Nu stiu cat este de pertinenta denumirea zeflemitoare de nas spiritual!!!!In aceasta ecuatie,lucratorul de la PVC are meritele lui.Cinste lui ca nu s-a lasat minjit si implicat in povestioara de amor a celor doi!Insa trebuie spus tot adevarul....A fost primul din unitate care a anuntat-o pe amoreza de intentiile efervescente ale p.p.l-ului si ca Dorulet se zbatea de ceva vreme sa faca rost de numarul de mobil al subsemnatei!Mai departe nu cred ca era treaba lucratorului de la PVC sa ia atitudine!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Citez: "A fost primul din unitate care a anuntat-o pe amoreza de intentiile efervescente ale p.p.l-ului si ca Dorulet se zbatea de ceva vreme sa faca rost de numarul de mobil al subsemnatei!"
    Donsoara......amoreza nu esti chiar matale?si culmea...confirmi si spusele "gurilor rele" cum ca ai o activitate mult mai ampla decat cea de informatoare....
    Daca nu esti matale-acea "subsemnata" inseamna ca lucratorul PVC se apara saracu',neplacandu-i apelativul "nas spiritual" si te implica mai adanc in telenovela

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma apar si nici nu ma disculp de ce este in dreptul meu...Ramane sa fac o cerere in ANP,sa ma numeasca GURU de Pelendava,daca tot am titulatura de nas spiritual si sa formez MAREA BUCLA,poate devin si mare sef MISA!!! Lucratorul PVC

    RăspundețiȘtergere
  6. am fost subofiter aici,ma bucur ca am ales sa lucrez in acelasi domeniu,dar peste hotare,unde sunt apreciat pt munca mea,si nu trebuie sa cred ca sefii,suntmai presus de lege!

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.