marți, 23 martie 2010

Nu`s cel mai de destept

Se pare ca Nea Nelu a ajuns la concluzia ca nu este cel mai destept sau ca trebuie sa asculte si specialistii cand vine vorba de problemele Pelendavei.

Astazi a fost la A.N.P., dar nu singur ca de obicei, impreuna cu directoarea adjuncta DEA, pentru a discuta problemele acestei unitati.

Se pare ca de abia in luna martie acesta a aflat ca pentru a face si aproba un plan de achizitii trebuie intai sa ai un plan de productie aprobat. Desi mai este un pic si se intra in trimestrul II, Pelendava nu are nici una, nici alta.

Marea problema a acesteia ramane desfacerea produselor. O adresa A.N.P. de prin luna ianuarie, cere unitatilor subordonate sa se rezume in ceea ce priveste productia, la necesarul pentru consumul propriu. Capacitatea acestui penitenciar este insa, asa cum se stie, destul de mare, suficienta pentru a acoperi necesarul pentru 14-15 penitenciare.

Legea achizitiilor publice, lipsa unei strategii coerente de combatere a acesteia (de abia in luna februarie, dupa 8 luni de directoriat, directorul Pelendavei, CRAIOVEANU, a sustinut inaintarea unei HG prin care GAZ-urile din sistemul penitenciar sa fie exceptate de la aceasta, si asta la presiunile si propunerile subalternilor), managementul defectuos din anul 2009 (vanatoare de posibili contracandidati, nivelari de dealuri, puns de tuie si gazon, jumatate din vie ramasa neculeasa, samd), lipsa unei strategii de scadere a preturilor de cost (dublu calcul al salariilor specialistilor in pretul de cost, furaje ramase pe hectarele Pelendavei iar in prezent se achizitioneaza zilnic de prin alte judete la preturi exorbitante, Baza furajera mai contine doar stingatoarele de la PSI, samd) au facut ca acest penitenciar, etalon intr-o vreme cand veneau lucratori din zeci de GAZ-uri pentru a se inspira de aici, sa se confrunte cu o serie de probleme greu de surmontat.

Realizand ca intra in trimestrul II si nu are plan de productie si plan de achizitii, acesta a acceptat ideea unui subaltern (nu dam nume pentru a nu se considera ca facem reclama gratuita) de a renunta la aproape 600 hectare de teren din zona Fermei Leu, urmand ca aceasta sa fie data in administrarea (arenda) unei persoane juridice. Aceasta va administra ce a administrat Penitenciarul Pelendava pana in iulie 2009, dar nu a mai fost in stare sa administreze din iulie 2009. (O vorba spune: unde esti tu Tepes Doamne, eu spun: unde esti tu Cucu Doamne - n.a. exdirectorul Pelendavei inaintea lui Craioveanu).

Curios sau poate nu, vineri 19.03.2010 Craioveanu a organizat un mic CCR in care a vorbit vag despre aceasta ideea, prezentand-o ca fiind a sa. Tot curios sau poate ca nu, vineri a fost vizitat de catre N.N. patron de firma, care aproviziona pana acum cativa ani Penitenciarul Pelendava cu ingrasaminte si seminte de zeci de miliarde anual. Tot vineri, acesta a fost vizitat de ... Silvestru, o mai veche combinatie, descrisa deja in cateva articole pe acest blog.

N.N. a fost cu un pas inainte. Datorita articolului in care i se reprosa faptul ca toata iarna nu a cumparat cateva calorifere pentru personalul din operativ motivand lipsa banilor, in schimb a gasit bani pentru fotbalul pepeleilor, CRAIOVEANU a luat o sponsorizare pentru aceasta activitate de la N.N. Doar ca a cumparat de aproape 200 RON tricourile pepeleilor si, de abia dupa articolul Oltenia Prison, doua zile mai tarziu, a incheiat contractul de sponsorizare. Probabil s-a reglat el insa prin contabilitati.

Asa cum se spunea pe aici, problemele sunt, solutii sunt, doar ca lipseste cineva ca sa tina la aceasta unitate, sa tina la oameni, sa-i respecte, sa creada in ei, sa creada in solutiile acestora, sa-i doreasca un viitor. Cat timp directorul de aici crede ca trebuie sa fie director doar pentru a avea o pensie mare, fiind aproape de varsta de pensionare, nu va avea nici un interes in indeplinirea dezideratelor de mai sus: management performant, scaderea preturilor de cost, legislatie favorabila unitatilor strategice.

Asa cum spunea si Huggin pe Penifest (Necrolog pe bani publici), lipsa unui management performant coroborat cu diferite combinatii pentru innavutiri particulare, au dus la falimentul unei alte institutii strategice pentru sistemul penitenciar - R.A. Multiproduct.

10 comentarii:

  1. Tata BALA adu-ti tizul la noi, nu-l mai tine pe la gorjeni. Ajuta-ne sa salvam aceasta unitate, fieti mila de noi.

    VREM PE BALA CONSTANTIN. Ajunge ca l-ai mai sacrificat odata.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti serios? Bala si economia, baba si politichia! Ce sa caute afonul de gorj in penitenciar de productie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Administrarea defectuoasa a fondurilor si risipa de bani este specifica lui Craioveanu,
    ...alo,...alo domnilor de la ANP,putin ajutor ce faceti ne omoriti usor cu economistul specialist,vopsim gardu,punem gazon,dar de fapt murim usor,ce rost mai are sa ne vopsim parul daca ne-ati trims produse expirate si ne-am molipsit cu cancer.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Craioveanu ne vinde pe bucăţi la prietenii lui,şi nimeni nu vede ,nimeni nu aude ,iar dacă cineva îndrăzneşte măcar să întrebe imiediat devine persoană non-grata .Păcat domnule Craioveanu,eram unul care m-am bucurat de venirea dvs.la Pelendava,ce amarnic m-am înşelat,păcat de noi că mai avem mult până la pensie,şi nu se ştie dacă...dar probabil că e vina lui Popescu A.şi a blogului, care creează o imagine negativă unităţii...

    RăspundețiȘtergere
  5. TREBUIE SA DEA VINA PE CINEVA , DOAR NU POATE RECUNOASTE CA E PROST SI CA HABAR NU ARE CE E ALA PLAN DE PRODUCTIE . SI AIA DE AU FALIMENTAT MULTIPRODUCT DACA II INTREBI SPUN CA A AVUT PANA TUAREGUL , IN REST EI SI-AU FACUT TREABA .

    RăspundețiȘtergere
  6. bala manageru imputernicit la pelendava???o gluma proasta
    6 ani de imputernicire??? oare cum de nu vede nimeni???

    RăspundețiȘtergere
  7. Tie-e frica Sorinele ca vine vreunu care vede cat esti de prostut ::)) Nu mai posta , te recunostem repede.

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am fost unul dintre aceia care m-am bucurat cand Craioveanu a fost "uns" director ec-adm la PMS. Ce mult m-am inselat , cat de putin l-am cunoscut . Cat de multa lipsa de profesionalism ascunde figura lui impunatore ,ce caracter murdar ascunde zambetul lui . Cum oare am putut fi a atat de naiv ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Foaie verde si-o lalea,vai de Pelendava mea,sa ales praful de ea,cum era si-acum cum este....era ca o floricea,n-avea nimeni,nimic cu ea,acum ce sa fie oare?Cine este vinovat?

    RăspundețiȘtergere
  10. Amice , 20:33
    "s-a ales" se scrie, nu " sa ales ". Scuze... n-am vrut sa deranjez .

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.