marți, 2 martie 2010

Cu bune şi rele

Cu bune şi rele ... aşa şi-a început discursul, cu propunerea de reinvestire a lui Sorinel, Ion Craioveanu la Consiliul de conducere al Penitenciarului Pelendava din 26.02.2010.

Totuşi, surpriza a fost mare. Pentru prima dată unul din membri Consiliului de conducere a avut curajul să se opună acestor nominalizări bazate mai mult pe criterii empirice decât pe criterii profesionale. Sindicatele de asemenea au menţionat că se abţin.

Remintim motivaţiile celor două nominalizări anterioare făcute de Craioveanu în CCR-uri:
- Cruceru Marian: şi-a luat locuinţă în apropierea unităţii şi îi este mai uşor să vină la unitate atât la serviciu cît şi în control;
- Fulga Sorinel: are o situaţie financiară grea iar împuternicirea îl poate ajuta financiar.

Trecând peste aceste criterii nedeontologice, nu putem să nu remarcăm un anumit aspect care a ieşit în aceste perioade foarte uşor în evidenţă.

În perioada în care director adjunct SDRP a fost Cruceru Marian:
- exista o coeziune de grup a personalului sectorului operativ,
- oamenii munceau cu drag,
- realizările sectorului operativ au fost destul de bune, aspect reliefat de controlul de fond,
- numărul obiectelor interzise descoperite la pepelei a fost în cele 3 luni mai mare ca în toată cealaltă perioadă a anului,
- s-au descoperit sustrageri de bunuri,
- relaţia personal/pepelei denota profesionalism şi deontologie profesională.

În perioada în care directorul SDRP este Fulga Sorinel:
- există o coeziune de grup, dar Sorinel nu face parte din ea,
- oamenii vin de nevoie la serviciu, există doi lucrători care au întreprins demersuri de a ieşi la pensie motivând atitudinea directorilor şi relaţia cu pepeleii,
- realizările sectorului operativ sunt ... 0. Nu s-a actualizat planul de alarmare, nu s-a actualizat planul de pază şi aparare, nu s-a finalizat ROI-ul pepelilor deşi s-a raportat finalizarea acestuia, de abia de câteva zile s-a finalizat planul de măsuri urmare a controlului de fond, şamd
- nu s-au mai descoperit obiecte interzise la pepelei decât accidental iar asta nu datorită lui Sorinel şi Craioveanu, atât ofiţerii cât şi agenţii au declarat neoficial NON-COMBAT,
- relaţia personal/pepelei denota profesionalism şi deontologie profesională ... personalul ştie să-şi respecte şefii nemijlociţi ... pepeleii.

Vorba lui Urechilă, se spune că, Marian Cruceru a plecat în momentul în care Craioveanu i-a cerut să rupă gâtul unui ofiţer indezirabil. Caracterul care l-a făcut apreciat de personalul din operativ în scurta perioadă l-a determinat să solicite încetarea detaşării.
Sorinel a acceptat însă propunerea. Doar că, neşansa ar zice el, prostia am spune noi, nu l-au făcut decât să-i întoarcă gâtul la 90 %, până să reuşească să ajunga la 180 % a redevenit persoană publică.


Şi cel mai important ar zice Craioveanu, bineînţeles din alt punct de vedere, nu exista Oltenia Prison.


4 comentarii:

  1. cred ca este clar cine trebuie investit in functie ,eu cred ca ar trebui sa trecem peste aceasta motivatie ca, SORINEL are o situatie financiara grea,aici trebuie sa primeze profesionalismul,consider ca nu unitatea a facut ca acesta sa aiba o situatie grea si nici nu ar tb sa conteze ,daca aceasta este motivatia vom continua sa promovam incompetenta si sistemul de pile,cunostinte si relatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciuri Buri trbuie sa te cert:cum poti sa faci o asa comparatie? Nu e pacat de tot ce a facut Cruceru la Pelendava sa-i compari munca cu cea a lui Sorinel?

    RăspundețiȘtergere
  3. sa fie cine-o fi, dar aia doi care sa fie, sa respecte pamenii, sa respecte munca acestora si sa vrea cu adevarat sa fie pe aceste functii pentru realizari, nu pentru prestigiu si salariu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru 19:14
    Stimabile ,nu-ti permit sa-l certi pe Ciuri Buri , pentru ca el nu a facut o comparatie intre cei doi, ci o paralela . Cruceru este un om cu mult, mult bunsimt , respectos si profesionist de asta nu a vrut sa fie sub cisma lui Craioveanu si sa-si "ingroape "colegii . Mare om,mare caracter! Felicitari Marian , pentru decizia pe ca ai luat-o !

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.