miercuri, 24 februarie 2010

Infractori în uniformă


Craioveanu Ion poate fi acuzat de puţină ştiinţă în managementul instituţiei pe care o pastoreşte, de trecut dubios şi dorinţe ilicite în funcţia de director, dar în nici un caz de lipsă de experienţă în măgăriile de le fac zi de zi unii directori ce se ştiu protejaţi.

Cu toate acestea, de regulă, niciodată nu fac prea multe prostii, cu propria mână. Au oamenii lor, apropiaţi prin funcţii, promisiuni de funcţii, pe care-i asmut.

La prima vedere par a nu fi implicaţi într-un abuz, încearcă să se ţină deoparte, pentru a se proteja.

Când un astfel de om se expune public, o face din cateva motive:

- e prost;

- e sfătuit prost;

- e sigur de susţinere ocultă.

Ieri am aflat ca acesta a făcut o sesizare la Comisia de disciplină a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ofiţerului care l-a acuzat de comiterea unor infracţiuni pe Sorinel.

Nu ar fi nimic anormal în asta dacă, pentru a reuşi să-l acuze nu ar fi falsificat Decizia nr. 497/04.06.2007 privind procedura disciplinară. Unii spun că acest lucru s-ar fi făcut la iniţiativa unui ofiţer al Direcţiei Inspecţie Penitenciară, la presiunea unuia din mai marii A.N.P.

Întrebarea este simplă în acest caz: de ce este nevoie ca ofiţerii anchetatori şi acum directorul acestui penitenciar comisar şef Ion CRAIOVEANU să facă un fals intelectual pentru a încerca să-şi susţină nevinovăţia?

Simplul fapt că aceştia au apelat la falsificarea şi uzul unui document falsificat pentru a se apăra şi a acuza la rândul lor, demonstrează cine a procedat corect şi legal şi cine sunt cei vinovaţi.

Dar cum Cel-Mare, amicul cu care se laudă permanent Craioveanu Ion este încă la conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, speranţele în aflarea adevărului şi aşezarea lucrurilor pe făgaşul lor normal şi legal sunt relativ mici.

Poate însă până la urmă parchetul, cineva din A.N.P., M.J. , sau alte organisme abilitate va stopa abuzurile din acest penitenciar. Totul este ca, având în vedere desfăşurarea de forţe şi nivelul la care s-a ajuns cu aceste abuzuri să nu-l facă pe cel implicat să cedeze şi să ajungă în poziţia ghiocelului. Personal însă, mă îndoiesc de asta.

6 comentarii:

  1. NOI VREM RESPECT
    Acum încearcă să-l discrediteze pe ofiţerul care l-a acuzat pe Sorinel, pentru că şi-a permis să ceară dreptate...şi sunt convins că acesta nu a facut-o pentru faptul că ar dori funcţii sau putere, ci doar pentru faptul că îşi doreşte respect.

    RăspundețiȘtergere
  2. facem parte dintr-un sistem defect,in care in loc de reintegrarea sociala a ppl-ilor, scopul conducatorilor nostri e reprezentat de bani.
    personal ma bucur ca s-a rupt tacerea, poate li se va "rupe gatul"(cat mai repede posibil)

    RăspundețiȘtergere
  3. ma declar fanul nr.1 al domnului director comisar sef de penitenciare Craioveanu ion! cu aceasta ocazie tin sa-i transmit toate urarile de bine din partea subordonatilor.
    ..din partea noastra : http://www.youtube.com/watch?v=p1UdfgVogJk&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  4. TARE ARTICOL !BESTIALA POZA !SI......CULMEA ,CRED CA URMEAZA SA SE INTAMPLE CEEA CE AI PREZIS .

    RăspundețiȘtergere
  5. Toata lumea stie deja...daca cumva un lucru este bun in Pelendava meritul este numai al lor (Yogi si Boo Boo), iar ce este rau este vina celorlalti care sunt niste incapabili

    RăspundețiȘtergere
  6. sleahta de militieni care ne conduce acum ne va duce mai inapoi cu 10 ani sau in cel mai bun cay ne tine in loc precum magarul indaratnic. bala, cel mic, ungureanu, bota, cotoc de vaslui si alti dinozauri.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.