joi, 25 februarie 2010

Vizită de curtoazie la ANP

Astăzi 25.02.2010 directorii Penitenciarului Pelendava vor fi în vizită de curtoazie la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ion CRAIOVEANU. Acesta urmează să-şi susţină sesizarea adresată Comisiei de disciplină a ANP împotriva subcomisarului Alin POPESCU pe care-l acuză de neglijenţă şi superficialitate manifestată în îndeplinirea dispoziţiilor legale emise de autorităţi anume abilitate de lege şi nerespectarea cu profesionalism a atribuţiilor prevăzute de fişa postului.

Aşa cum spuneam în articolul de ieri, este prost, sfătuit prost ori sigur de susţinere ocultă. În fapt este o nouă tentativă de a-i modifica raporturile de serviciu după tentativa din data de 21.12.2009 şi astfel de eludare a prevederilor art. 10 din Legea 54/2003 şi art. 57 din Legea 293/2004 şi sancţiunea abuzivă din această iarnă pentru un incident negativ petrecut în Penitenciarul Pelendava pe când subcomisarul Alin POPESCU era detaşat la Penitenciarul Craiova.

Pentru a-l acuza pe acesta, Ion CRAIOVEANU a mers, vorba pepeleilor, la prosteală, dacă ţine, i-o trag ... comiţând un ditamai falsul. Din păcate pentru el, care nu cunoştea până la venirea în Penitenciarul Pelendava personalul sectorului operativ, pentru el aceştia fiind cei îmbrăcaţi în uniformă de serviciu care îi deschideau uşa de la PC 1 a PMS-ului când venea la serviciu, marea parte a lucrătorilor din sistemul penitenciar nu mai sunt cei pe care-i cunoştea pe vremea când încă nu fusese destituit pentru proasta gestionare a banilor publici de la PMT Craiova.

Cum oamenii mai şi citesc, acesta este în prezent ... în dilemă: dacă îşi va susţine sesizarea va avea parte de plângere penală, reclamă în mass media şi probabil şi o sesizare la aceeaşi comisie de disciplină. Dacă nu o susţine, va pica de prost atât în faţa personalului cât şi în faţa susţinătorilor din ANP.

Mâine sigur va cere câteva păreri să fie sigur de susţinerea greilor ANP. În mod sigur va vizita ca de obicei: directorul general adjunct Ionel Cel-Mare, directorul Constantin IOANIŢOAIA şi amicii Viorel MOVILĂ şi Dragoş STRĂJERU.
Celor doi lucrători de la DIP le spun pe această cale ruşinică că aţi intrat în această cloacă. La un moment dat mulţi au crezut că daţi dovadă de profesionalism şi moralitate. Cei care au avut de a face în ultimul timp cu controalele DIP, atunci când aceştia nu au avut ŢINTE, pot spune că modul de lucru al DIP, de la venirea lui nea Costică s-a schimbat, aceştia au aflat şi cuvântul ÎNDRUMARE.
Probabil de la iarna grea, aţi alunecat ireversibil spre desuetul şi derizoriul istoric al DIP.

Sorinel FULGA. Acuzat la Comisia de disciplina. Citind nota de constatare DIP a incidentului din data de 07.01.2010, cu nr. 1133/DIP/28.01.2010 ce circulă pe holurile Pelendavei în contradicţie cu prevederile art. 8 din Legea nr. 571/2004 privind protectia personalului din autoritatile publice, institutiile publice si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii: în cazul avertizarilor in interes public, prevazute la art.5 lit.a) si b), se vor aplica din oficiu prevederile art.12 alin.(2) lit.a) din Legea nr.682/2002 privind protectia martorilor, am constatat ceea ce a făcut Sorinel:
- a dispus şefului de tură să nu informeze Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu privire la autoagresiunea deţinutului. Ofiţerul DIP a încercat să-l scuze susţinând că autoagresiunea nu este eveniment negativ ... deşi unităţile infoormează ANP încadrând autoagresiunea la evenimente negative: automutilări.
Îi transmitem să mai citească: Automutilarea este deseori asociată cu autoagresiunea de către multi autori de specialitate, alţii zic că automutilarea este o subdiviziune a autoagresiunii (în concluzie trebuia raportat la ANP automutilarea indiferent de interpretare). Unul din aceştia fiind Florin Todose. Îl invităm să citească Fundamente ăn psihologia medicală de acest autor, deşi suntem convinşi că ştia asta.
- a rupt raportul de incident;
- a şters cu pastă corectoare înregistrarea din registrul rapoartelor de incident;
- a aprobat
accesul într-o instituţie penitenciară a unei rude a unui deţinut, deşi acesta nu avea documente legale (copie xerox C.I.). Acelaşi ofiţer afirmă că directorul adjunct comisar şef Sorinel FULGA poate aproba, legal, pentru simplul fapt că era cunoscută de lucrătorii sectorului vizită, deşi atât în legislaţia aplicată cât şi în documentele interne accesul e permis în baza documentelor de identificare.

Deşi se constată o serie de abateri disciplinare şi abuzuri făcute de directorul adjunct comisar şef Sorinel FULGA, se reţine în final, ruperea raportului de incident considerat o încălcare a unei atribuţii prevăzute în fişa postului în condiţiile în care aceasta avea o formă cerută pe vremea Legii 23/1969 (verifică rapoartele de incident a unor persoane private de libertate care au comis abateri disciplinare şi prezintă directorului măsuri corespunzătoare), nelegală deoarece prin apariţia Legii 275/2006 atribuţiile privind cercetarea disciplinară a persoanelor private de libertate sunt atributul exclusiv al Comiei de disciplină a deţinuţilor (art. 72-74 din Legea 275/2006 şi art. 157-161 din Hotărârea de Guvern 1897/2006).


Dar aşa cum spuneam ieri, DIP-ul te îngroapă, DIP-ul te dezgroapă. Voi reveni mîine cu un material în care voi dezbate punc
tual nota de constatare.

Afirmaţia DIP-ul te îngroapă, DIP-ul te dezgroapă cât şi poza din articol nu se adresează tuturor lucrătorilor DIP, se adresează doar acelora care de-a lungul carierei au îngropat lucrători oneşti sau au dezgropat lucrători mai puţin oneşti.


Notă: mulţumesc celor care ne-au trimis materialele pe adresa redacţiei.

5 comentarii:

  1. Un bun amic spunea:
    "Cel mai simpatic blog!"

    Asa ar fi daca nu ar fi existat Silistea Gumesti! Sau daca Marin Preda, in perioada sa de glorie nu ar fi scris " Niste Tarani" !

    Ei bine, noi nu am fi existat daca cineva nu ar fi spus " NISTE TAMPITI" !

    Ca este asa ori nu, vom mai vedea.

    Spuneam deunazi ca moldovenii, adicatelea fratii nostri de peste Prut, nu mai vor sa se uneasca cu tzara! Si ce? Tzara vrea sa se uneasca cu ei? Nu. Dar cu moldovencele ...DAAAAAA! asa ca moldovenii isi merita soarta!

    Trecand de la filosofia atat de elucubranta a ministrului finantelor romanesti, la grobianismul pur, specific " penitenciarismului " romanesc, ajungem la cosmogonia abracadabranta a celor de la economic si a celor de la elaborarea a...c... ceselor ne...normative! Dilema deveni peste noapte TRILEMA! Adica, mai exact:

    Cei de la DMRU nu emit decizii de reincadrare, fiindca au o adresa...

    Cei de la DCEAN nu elaboreaza norme, fiindca ... nu au o adresa.

    Cei de la Economic.....emit o adresa care sa inlocuiasca adresa care lipseste celor de la DCEAN pana ce cei de la DMRU vor emite o adresa care sa inlocuiasca adresa care nu va inlocui ceea ce cei de la economic au emis deja pentru 10 februarie si nici nu vor inlocui adresa ce o vor emite cei de la DMRU ca adresa de pe 10 martie a celor de la Economic va produce efecte pentru a inlatura efectele produse de regretata, dar perfecta adresa a celor de la DMRU, la solicitarea si cu acordul celor de la DCEAN pana cand cei de la Economic ii vor convinge pe cei de la DCEAN este conforma celor elucubrate de cei de la DMRU!!!!

    Deci, ca sa spunem ceva concret totusi, pentru cei ce nu elucubreaza , nu emit adrese, nu emit judecati de valoare, pe 10 martie veti vedea acelasi vid legislativ ca si pe 10 februarie, si ... daca nu se va acutiza " CRIZA" VETI VEDEA CEL PUTIN ACELASI VID SI IN PROPRIIILE BUZUNARE!

    Asta asa, ca un bonus, o gratificatie, o bonificatie ... ca la impozitul pe terne, cladiri si alte alea la care se inghesuie pensionarii natiunii romane sa le plateasca pana la 15 martie ale fiecarui an!

    Ca sa nu va plictisiti, mai apelati la persoane care din cand in cand mai citesc si cate ceva de specialitate..nu numai PLAYBOI sau Plai cu boi, NU NUMAI COSMOPOLITAN , ci si regretata Cutezatorii, si amintiti-va de soimii patriei! Asta doar asa ca, in fiecare zi va dati LEI/ LEOAICE , dar de fapt suntei doar mitze jegoase, alungate de stapani ca prea le ling botele si prea le sforaie/ torc duios in clapaugele urechi de elefanti de puscarii imbuibati si ingamfati de atata reinsertie si reeducare a ppl-ilor din dotare!

    Trebuie sa va readuc aminte versurile imnului national post-lovitura de stat? Cred ca nu, dar mai treziti-va fratica , SUNTETI VARZA... A LA CLUJ! Fie-i Bocului tarana usoara, cum i s-a dedicat de curand la congresul femeilor virgine din Papua Guineea!

    CIAO, Raggatzi, va pup pe protofelu' ala ce devine mai gol, nu numai pentru mine ci se pentru voi, CA V-ATI PIERDUT COLOANA VERTEBRALA!

    Q.E.D

    - Va voi traduce asta, celor ce nu ati facut gimnaziul,,... inca!

    RăspundețiȘtergere
  2. E cam dur articolul desi real . Eu am mai postat parerea mea despre ceea ce se scrie pe aici . Nu cred ca cei din Craiova , din cele 3 penitenciare , nu cunosc realitatile despre Pelendava . Nu neaparat pentru ca vorbesc cu cineva din aceasta unitate . Craioveanu a lucrat si in PMT si in PMS , si toti stiu cat si ce a furat .

    Chiar daca o sa par ca ii tin partea , nu este asa , dar , va consumati energia aiurea cu acest blog . Cei ca el , asa cum mai sunt cativa prin tara , rezista in ciuda evidentelor .

    RăspundețiȘtergere
  3. opus007free spus
    25 februarie 2010 la 21:33

    Domnu` Filis vad ca la Vaslui ai postat inaintea de a posta aici. Sincer, nu ti-as fi recunoscut stilul, daca nu vedeam ca nick-ul postarii de acolo.

    Acest nick mi-a adus aminte de momentele cand iti vedeam postarile pin alte locuri.

    opus007free

    RăspundețiȘtergere
  4. 25 februarie 2010, 22:06

    c`est la vie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Siparezule cred ca ii faci un deserviciu celui caruia ii iei apararea . Asta am vrut sa spun mai sus : 25 februarie 2010, 22:06

    irectorul general adjunct Ionel Cel-Mare, directorul Constantin IOANIŢOAIA şi amicii Viorel MOVILĂ şi Dragoş STRĂJERU.

    Chiar daca sunt bagati in asta , sunt destul de maricei si din cate stiu eu destul de apropiati ca varste si mentalitate cel putin 3 dintre ei asa incat sunt si razbunatori . Numai cine nu a avut de a face cu Movila de exemplu nu stie cine este .

    Strajeru e ratacit printre ei , pacat .

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.