marți, 2 februarie 2010


Citeam în aceste zile pe site-ul Sindicatului Fraternitatea Giurgiu rezultatele şedinţei din A.N.P. din data de 28 ianuarie 2010 referitoare la al 13-lea salar`.

Am remarcat cu oarecare curiozitate diminuările semnificative şi numeroase de la Penitenciarul Pelendava. Citind aşa, la relanti, OG 64 si OMJ 399, punând două, trei întrebări la binevoitori, am constatat faptul că doar unul din aceştia a fost sancţionat disciplinar în anul 2009. Concluzia a fost simplă, nu a mai rămas decăt posibilitatea ca aceştia să fi desfăşurat o activitate profesională necorespunzătoare aşa cum zice prin art 26 din acea ordonanţă.

Am fost convins de obiectivitatea A.N.P., doar nu era să-i banuiesc de subiectivism, nu? Evaluarea activităţii profesionale a tuturor se face conform OMJ 2792 , toţi aveau foarte bine însă, unii chiar, în prima jumate a anului excepţional.

Din iulie, concluzia, activitatea lor profesională a devenit necorespunzătoare. M-am amuzat copios, nu prea le simpatizez directorul ştiu prea multe si rele despre el. Am fost convins că-l regasesc aici.
Uitasem prieteniile, uitasem ce am citit pe acest blog de portbagaje, uitasem multe.
Nehhh, articolul 57 din Legea 293 republicată e pentru fraieri, chiar dacă măria sa ANPul consideră că toţi subalternii sunt proşti, şeful e musai intelighent.

Adică pentru exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale, aspecte ce rezultă din simpla sancţionare a întregului colectiv de conducere, directorul acestei instituţii primeşte toţi banii.

Dacă ne mai uităm şi la alineate şi le luăm în amănunt, ne crucim. Ia să vedem câteva exemple:
- folosirea adecvată şi eficientă a resurselor umane, materiale şi financiare, evitarea pierderilor
- comportamentul şi comunicarea cu subalternii
- şamd

În realitate trebuie să nu te pui rău cu Craioveanu, să spui mereu: şefu ce cravată, şefu ce costum, şefu ce tânăr şi frumos eşti, etc, că dacă nu, TE FACE. Să nu cumva să-i spui: şefu aici nu ai dreptate că uite ce spune cartea ... Ce exemplu de putere mai vreţi? A făcut el 3 directori adjuncţi, actuali şi foşti, 1 şef serviciu şi 2 şefi birou.
Se spune că speră ca de acum înainte toţi să-i ia frica şi să meargă prin unitate ca ghiocelul.

Nelămurirea mea este simplă. Cu cine va mai face după această demonstraţie de forţă
(a se citi relaţii) echipă?



5 comentarii:

  1. ''comportamentul şi comunicarea cu subalternii'' hai ca asta-i buna :))
    Tovarasu Ion Craioveanu iti protejezi scaunul taind capetele celor de langa tine,acelor persoane care care nu cinta cum vrei tu,nu toti cunosc versurile "Trei culori cunosc pe lume";daca mai acum citeva zile pornise o mica revolta populara la intrarea in servici a schimbului,stai sa vezi revolutia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nea Nelu, toata lumea evolueaza. Mai citeste o carte, se mai uita la televizor, mai arunca un ochii pe afara sau se uita la vecinul. Numai tu, din toti cei pe care ii cunosc, esti absolut imun la orice inseamna civilizatie.Felicitari nu suferi de nebunie ... te bucuri de ea in fiecare minut...

    RăspundețiȘtergere
  3. A spune "nu" tovarasului Nelu intr-o perioada in care mai toti angajatii se tem,pare sa nu fie o idee prea buna. Cu toate acestea,sunt de parere ca atunci cand suntem convinsi ca avem dreptate, nu ar trebui sa renuntam prea usor la punctul nostru de vedere.
    Si totusi ce faci atunci cand seful iti cere sa faci ceva incompetent si nu poti in niciun fel sa il ajuti? Ii spui "nu" si risti sa-i subminezi autoritatea in fata celorlalti subordonati,riscand ca dupa cateva luni de zile sa intri in zona de burn-out;asta cred eu ca s-a intimplat cu cei 3 directori adjuncţi(exceptie Fulga,asta chiar o merita), actuali şi foşti, 1 şef serviciu şi 2 şefi birou.
    Un sfat tovarase Nelu,daca imi permiti,de la un amarit de ag. de la munca de jos: "Daca le dai oamenilor loialitate, cunostinte, intelegere si ajutor, iti vor fi loiali si te vor asculta",asta pt viitor ca aici e prea tirziu....

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu cine va mai face după această demonstraţie de forţă echipă?

    Faptul ca nu asculta cand cineva isi expune doleantele sau sugestiile pentru imbunatatirea activitatii este enervant si, implicit,frustrant,deaceea nimeni din aceasta unitate nu o sa faca vreodata echipa cu dumnealui ...
    Tovarasu Ion nu poate sa admita greselile in fata echipei, ca nu isi doreste persoane in echipa mai competente decat dumnealui pe diferite domenii,nu isi promoveaza subalternii si nu ii ajuta in dezvoltare,nu are nici o viziune sau nu o poate transmite echipei,trateaza cu superficialitate nevoile oamenilor pe care ii coordoneaza...
    Intrebarea este:
    Activitatea dumneavoastra profesională domnule I.C este corespunzătoare?

    RăspundețiȘtergere
  5. 2 februarie 2010, 20:13

    Sunt I.C: Am pile aşa că nu contează dacă activitatea mea este sau nu corespunzătoare.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.