sâmbătă, 18 septembrie 2010

Supărat sunt Doamne supărat

Precedentele sistemului penitenciar ne-au arătat mereu că lucrurile din teritoriu nu stau chiar aşa bine cum sunt descrise de cei care le diriguie.

Neluţu şi Prostomel din dorinţa de a da bine la Bucureşti au raportat ca având în totalitate implementat Planul de măsuri întocmit în urma controlului de fond al Direcţiei Inspecţie Penitenciară din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din luna decembrie 2009.

Dintre acestea enumerăm Regulamentul de Ordine Internă al Persoanelor private de liberate şi Planul de Pază şi Apărare.

Regulamentul de Ordine Internă nu există decât într-o formă incipientă, draft, dar există .. număr de înregistrare aferent acestuia. Pentru a da bine la Bucureşti, Neluţu şi Prostomel au cerut secretariatului să le aloce un număr de înregistrare. Teoretic ROI-ul are numărul V2 ..... din ianuarie 2010, aplicat pe varianta draft, practic nu a existat niciodată.

Planul de pază şi apărare al Penitenciarului Pelendava a fost raportat ca finalizat, în realitate nu a fost listat niciodată.

Dar totul e bine când prin vrăjeală îi prosteşti pe cei care cer confirmarea implementării cu un tabel în care scrii ... implementat, finalizat.

Marea problemă a lui Neluţu este faptul că noul director adjunct de la Severin şi-a început primele zile de muncă cu agenda în mână notând tot, la fel ca Guru Movilă, constatând şi cele menţionate anterior.
Acesta a dat dovadă de un forcing adevărat, cutreierând unitatea şi secţia exterioară atât vineri cât şi astăzi.

După supărarea pricinuită de materialul întocmit de Corpul de control al Ministrului Justiţiei, Neluţu oftează de zor, mai nou, după Prostomelul său, omul bun la toate, pe care-l încăleca cu dexteritate din toate poziţiile, şi care, ascultător, îi mulţumea cu umilinţă.