luni, 17 mai 2010

S-a spălat ruşinea

Pelendava a devenit cunoscută în mediul virtual prin două, să-i zic incidente: evenimentul negativ din 07.01.2010 şi atacul mafiei pământurilor asupra patrimoniului său.

Astăzi 17.05.2010 a avut loc ultimul act al incidentului din ianuarie 2010. Reamintim cititorilor faptul că, în luna ianuarie un deţinut s-a autoagresat pentru a scăpa de întocmirea unui raport de incident. Reacţia de atunci a directorului adjunct Fulga Sorinel a fost de natură a crea un precedent periculos privind respectarea autorităţii administraţiei locului de deţinere.

Frecvent deţinuţii se autorănesc ca un element de presiune, vor să obţină lucruri care nu sunt regulamentare. Totuşi, se întâmplă să ajungă să facă acest lucru pentru că nu li se rezolvă la timp o problemă. Chiar dacă ştim acest lucru nu trebuie să cedăm şantajului.

Incorectitudinea instituţiei nu justifică comportamentul antisocial, violent şi încălcarea regulilor de către deţinuţi. Aceştia sunt antisociali pentru că au ales să fie aşa, pentru că aşa vor ei să răspundă la dificultăţile pe care le întâmpină în viaţă.

În cursul acestei dimineţi a ajuns în Penitenciarul Pelendava minuta sentinţei judecătoreşti privind liberarea condiţionată a deţinutului Stan Ion ... amânare 4 luni.
Dacă cu câteva zile în urmă Sorinel Fulga a ales să calmeze ieşirea violentă a pepeleului în cauză cu un pachet de ţigări, de această dată, sub privire întregului schimb aflat în serviciu şi cu consilierea celor 3 locotenenţi (ofiţerii din pază), cel poreclit PROSTOMEL tocmai datorită picanteriilor făcute de la instalarea în funcţie, a fost nevoit să procedeze exact cum ar fi trebuit să procedeze în luna ianuarie.

Pepeleul, conform precedentelor anterioare, a apelat la şantaj, la violenţă şi la autoagresiune. Fără nici o dispoziţie, întregul personal disponibil aflat în operativ a sosit pe secţia de deţinere aşteptând deciziile şefilor.

Începând cu agentul supraveghetor, şeful secţiei, şeful de tură, ofiţeri şi agenţi, chiar şi directorul adjunct SDRP, aceştia au acţionat profesionist, de la început până la sfârşit, instituţia nu a mai cedat şantajului, pepeleul fiind imobilizat, i s-au acordat îngrijiri medicale, au fost respectate procedurile pentru astfel de incidente, au fost întocmite documentele legale, acesta fiind în prezent acolo unde trebuia să fie din luna ianuarie: Penitenciarul Craiova.

Simbolic spun: ruşinea a fost spălată, va mai trece însă mult timp până ca deţinuţii să conştientizeze faptul că nimic nu le justifică comportamentul violent şi că violenţa nu le rezolvă problemele. Precedentul a fost creat, cu o floare nu se face însă primăvară. Vânduţi de multe ori pepeleilor (click1, click2, click3, click4), agenţii şi ofiţerii ştiu că se mai poate întâmpla oricând.


4 comentarii:

  1. Ca o completare va spun eu ce a gandit Prostomel atunci:

    a) daca nu fac ca astea, iar ma canta pe bloguri 4 luni

    b) cum sa-i mai dau detinutului tigari cand:
    - imi lua ANP 10 % pe 2 luni
    - imi ia Basescu 25 %
    - Bala si CelMare inca nu-mi semnara o noua imputernicire

    RăspundețiȘtergere
  2. Norocul lui Fulga a fost ca un ofiter a coordonat interventia , un ofiter a facut hartiile , iar altul il sfatuia non stop , ca cine stie ce prostie mai facea :: DD

    RăspundețiȘtergere
  3. poate din treaba asta a invatat si Fulga ceva,si anume ce inseamna spiritul de ECHIPA,sper sa fie o lectie atat ptr.el,cat si ptr.ceilalti p.p.l.care au vazut ca nu ezitam sa ne facem treaba atunci cand suntem lasati, iar pe viitor traiesc cu speranta ca nu o sa mai fim FORTATI sa cedam santajului..

    RăspundețiȘtergere
  4. a invatat pe dreaq . I-a fost frica ca iar da ochii cu Loredana Chimoiu de la A 1 ca tot asa poceda .

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.