luni, 31 mai 2010

Grevă în penitenciarele oltene

Informaţiile privind grevele de solidaritate organizate în penitenciarele oltene sunt uşor contradictorii. Până în prezent sindicatul de la Penitenciarul Târgu Jiu a organizat cel mai bine această acţiune, şi aceasta în ciuda încercărilor lucrătorului de la "prevenire" de a murdări această acţiune revendicativă.

La Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova activitatea de transfer s-a desfăşurat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar prezenţa lui Aurică Solomon a făcut o oarecare notă discordantă. La Penitenciarul Craiova viitoarea prezenţă constantă se pare a aceluiaşi fost primar a adus o notă de crispare, activitatea greviştilor fiind uşor marcată de acest moment. În rest cafea multă şi ... linişte.

La Severin, plecarea controlului de la DIP a marcat întreaga conducere. Se pare că de această dată, mai vechiul nostru amic, străjer de nădejde al ANP-ului, a plecat cu tolba plină.

La Pelendava, Prostomel a fost scăpat de Ciripel de un nou dosar penal pentru abuz în serviciu. Din dorinţa de a da bine la Bucureşti, acesta a dispus mai multor agenţi, aflaţi în grevă, să execute mai multe misiuni sau înlocuindu-i pe cei intraţi în grevă (program redus), cu alţii ... tot grevişti pentru continuarea programului. art. 88 din Legea 168/1999 coroborat cu Codul penal.
Exasperaţi, sindicaliştii au început să scandeze: "jos Fulga". Până la ora 12.00, Prostomel s-a autosechestrat în birou.

Monitorizat cu atenţie şi de preşedintele sindicatului afiliat la FSANP, acesta l-a sesizat pe Ciripel, care cu câteva bobârnace, a stopat excesele abuzive ale lui Prostomel. În final se pare că, însuşi Ciripel, exasperat de prostiile din ultima perioadă ale adjunctului său, s-ar fi exprimat de genul: "ce să-i fac? de unde să ştiu că e chiar aşa? dă-i prostului putere ca să vezi de ce e în stare." E greu însă să o spui cu voce tare când tocmai tu i-ai dat acel ciolan.

Membrii celeilalte organizaţii sindicală, afiliaţi la SNLP, în frunte cu liderul său, lucrător la clasificate, şi-au manifestat nemulţumirea muncind cu spor. Vicepreşedinta aceleaşi organizaţii, cea care a participat la comandamentul de grevă, încă de vineri a spus că nu va participa la grevă, va fi pontată, dar le va cere subalternelor să-i facă treaba. Ceea ce s-a şi întâmplat. Subalternele acesteia, deşi erau în grevă, munceau, şefa bând cafea în biroul responsabilei de la bufet.

6 comentarii:

  1. cu parere de rau pot spune ca cei de la prs pelendava au fost caracterizati azi de << ce caut eu în greva mea ?!>>

    cu regret spun asta fiind membru de sindicat

    sper ca nu ma cenzurati

    RăspundețiȘtergere
  2. Unele ..."doamne"?!- desi se pretind - departe de a fi asa ceva!Vrabia -malai viseaza!:)))of, of...mai, mai

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru radiografia...grevei in penitenciarele craiovene.Descrie realitatea.Cel mai activ ramane Pelendava.Unul din ele.Ceilalti au tacut, amutiti de "avertismentele" subtile ale sefilor.Da' nici noi nu suntem fraieri:reducerile sefilor se compenseaza din 50% -deci e normal sa ne "induca" ideea ca facem degeaba greva, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pacat de sangele care ne curge in vene-probabil s-a transformat in apa...sau nici macar...unii au intrat in birouri si s-au complacut...probabil le convine:caldurica, racorica, tainulica...ce daca ne scad veniturile!?!era ziua in care puteam sa-i privim in ochi pe mai marii nostri si sa le spunem cat suntem de nemultumiti, de dezamagiti, de scarbiti de munca pe care o facem zilnic cu infractorul, supusi la atatea privatiuni si nici macar un salariu care sa ne acopere nevoile de viata decenta ale familiei...

    RăspundețiȘtergere
  5. La Craiova lumea nu este interesata de greva ci de oportunitatea ocuparii posturiolor eliberate prin pensionare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim de aprecieri.Chiar credem in demersul nostru.La Tg-Jiu cred ca cei mai multi au inceput sa priceapa ca nu ne va fi bine.Data viitoare vom face una zonala ca sa le aratam ca nu le va fi usor cu noi.Multe salutari.

    PS.Si aflati ca ne este foarte bine si cu cei doi directori.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.