vineri, 14 mai 2010

Măgărușul de la Pelendava

În urmă cu 1 an, fără 10 zile, judecătorul delegat de la Penitenciarul Pelendava a fost protagonistul unui incident savuros descris pe Penifest, incident care a arătat faptul că, chiar dacă ai bani ... mai vrei, indiferent cum.

Ieri 13, zi cu ghinion ar spune unii, dar cu noroc pentru 2 din pepeleii analizați în comisia de liberare a Penitenciarului Pelendava, care au fost avizați pozitiv deși nu îndeplineau prima condiție prevăzută de art. 75 din Legea 275.

Faptul că unul din ei era vestitul Stan Ion i-a făcut pe unii membri ai comisiei să nu analizeze cu aceeași unitate de măsura ca și în alte cazuri. Același lucru s-a întâmplat și la analizarea precedentă când respectivul, cu rapoarte chiar dacă ridicate, cu recidivă, cu probleme create în penitenciar, cu o caracterizare ce arăta pericolul social ce putea fi creat de liberarea acestuia datorită comportamentului, a primit amânare ... doar o lună.

Voi reveni, spre seară cu un alt articol, mai detaliat, în care voi descrie scuzele judecătorului delegat, președinte al comisiei, în fața deținutului, și cum acesta și-a "turnat" colegii de comisie care au făcut opinie separată.

Voi descrie de asemenea și intervenția, singura recunosc, în rest s-a abținut cu greu, a lui PROSTOMEL, care făcea apel la sfânta sărbătoare de Înălțare, cerându-le membrilor comisiei care au făcut opinie separată să dea dovadă de ... clemență.

4 comentarii:

  1. NOrmal ca i-a dat drumul lui Stan...stie toata lumea ca nu mai are bani, de unde dracu' sa-i mai dea tigari si-n amanarea asta lui Stan!

    RăspundețiȘtergere
  2. detinutii imediat ce intra in comisie sau ajung sa aiba castig suficient pentru a intra in comisie nu mai ies la munca sau la activitati socio.

    Si astfel, cu sprijinul celor care nu pun in aplicare prevederile legale privitoare la liberare, DETINUTII ELUDEAZA SISTEMUL.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este prima data cand magarusul procedeaza astfel.Ca si in cazul lui Prostomel, ce masuri s-au luat???Cainii latra, caruta trece -si inca cum!- fraierii se streseaza ca nu pot schimba sistemul!Hai cu premierile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmaeaz si un articol despre premierile din Pelendava.

    Cel despre magarus nu mai avea rost de completari.

    Desi era bun si exemplul privind un reprezentant al Serviciului de probatiune care refuza sa mai lucreze cu Comisia de individualizare a Pelendavei dupa ce directorul Craioveanu le-a spus detinutilor ca doamna D a facut opinii separate la comisiile de recompense.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.