marți, 11 mai 2010

Încă odată: poate s-a "răzgândit gândeala"

De săptămâna trecută penitenciarele craiovene mișună de controale. Ba Direcția Inspecție Penitenciară, ba Corpul de control al Ministrului Justiției.

Informațiile sunt contradictorii: unii spun că se încearcă acoperirea măgăriilor lui Firinel & co. deoarece la PMT s-ar fi pus întrebări în sprijinul acestuia și susținerea achizițiilor publice, alții spun că aceste afirmații aparțin lui Ciripel și că în realitate inspectorii sunt bine intenționați. Dacă aceste controverse se referă la inspectorii generali ai Ministerului Justiției, nu același lucru se spune despre cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

O echipă condusă de mai vechea cunoștință a blogului, Străjeru Dragoș, a poposit la Penitenciarul Craiova cu câteva obiective: ore suplimentare, evidență, sex-gate-ul de la Pelendava. În stilul deja clasic al lui nea Străjeru, un membru al acestei comisii a ajuns într-un târziu și la Pelendava. Nu a stat multe minute, pac-pac, țac-țac, câteva întrebări banale și pe lângă subiect și a bifat sesizarea virtuală.

Nu că suntem noi bloggerii chichiricioși dar cum să spui că ai făcut un control obiectiv, cu intenția de a afla adevărul, atâta timp cât nu faci o copie xerox la vestita filă 153 din Registrul de procese-verbale al Comisiei de individualizare.

La Pelendava. Văzând vânzoleala iscată prin cele 3 unități, inclusiv în Pelendava, de către oaspeții nepoftiți, Ciripel și Prostomel și-au dat seama că dacă nu se mișcă repede, inspectorii generali ai Ministerului Justiției veniți aici pot pleca cu mult mai multe acuze decât cele pentru care fuseseră sesizați.

Și ... au pus-o de un CCR. Și nu așa oricum, încă de la prima oră, Ciripel, aflat în concediu de odihnă, a venit la Pelendava, i-a instruit pe cei 2 adjuncți și le-a spus că este ultima șansă. Pe la ora 14.00 cu mic cu mare membri consiliului de conducere au început ședința.

Cu voce tremurătoare, Vancea Ștefan, cel care-i ține locul lui Ciripel, știind că a rămas să facă jocurile murdare ale acestuia, l-a propus pe Prostomel pentru o noua împuternicire. La întrebarea sindicatelor legată de ce s-a întâmplat cu ultima propunere de împuternicire, răspunsul lui Văncel a fost halucinant: "directorul general a returnat propunerea de împuternicire a lui Prostomel până la definitivarea cercetării acestuia în comisia de disciplină."

Spun halucinant deoarece o minimă logică spunea că stimabilul director general voia să dea de înțeles că va aviza respectiva propunere în funcție de rezoluția comisiei de disciplină a A.N.P., rezoluție care a și venit Prostomel fiind găsit vinovat, vinovăția constatată de către aceștia fiind exact subiectul plângerii penale: distrugerea de înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri oficiale, cu atât mai mult cu cât Prostomel era cercetat pentru un incident care în luna ianuarie făcuse deliciul presei, fiind cercetat penal și în prezent de Parchetul Curții de Apel Craiova.

Bietu Văncel știa asta, la fel de bine cum știa și că este băgat la înaintare, dar după ce a primit calificativul bine, și aici sunt multe de spus, oricum parcă aceasta situație a mai fost descrisă pe blog, cum mai putea el să-i spună lui Ciripel că este absurdă o nouă propunere având în vedere cele spuse anterior?

Dar Ciripel, intelighent nevoie mare s-a și gândit că cel ce va fi luat la întrebări dacă va fi cazul va fi bietu Văncel. Că doar Ciripel era în concediu, de unde să știe domne el ce propuneri face acesta, așa cum nici ANP-ul nu știe că Ciripel a venit astăzi special pentru CCR.

Așa cum spuneam în titlu dar și în material, inițial directorul general a gândit bine, întrebarea este: "s-a răzgândit gândeala"? Și dacă da, de ce? Având în vedere afirmațiile din trecut ale lui Prostomel, noi putem doar bănui. Dar nu spunem deoarece, așa cum alții sunt bâlbâiți, noi putem deveni RâRâiți.

Se pare că nu numai noi ne mirăm de razgândeala gândirii:

Avizier virtual - Sindicatul PAJURA

Eu (mă) împuternicesc, Tu (te) împuterniceşti, Ei / Ele ÎMPUTERNICEŞTE

În cursul zilei de azi a avut loc ședința consiliului de conducere al Penitenciarului Pelendava.

Al 3 lea punct pe ordinea de zi, unul de larg interes, mai ales pentru personalul din sectorul operativ, a fost propunera reloaded (citez un bun prieten ardelean) de împuternicire pe funcția de director adjunct sdrp a domnului comisar șef FULGA S.

Am spus reloaded pentru că această propunere a mai fost avizată pozitiv de consiliu cu ceva timp în urmă, în luna martie dacă nu mă înșel, a fost înaintată ANP-ului şi a fost remisă de către ANP fără nici o explicație, neoficial motivația fiind aceea de a se aștepta finalizarea cercetării disciplinare asupra acestuia.
...Şi cercetarea disciplinară s-a finalizat, continuarea AICI ....

20 de comentarii:

  1. La chestia aia cu RaRaitii e vorba de Radu Ragea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciripel și Prostomel și-au dat seama că dacă nu se mișcă repede, inspectorii generali ai Ministerului Justiției veniți aici pot pleca cu mult mai multe acuze decât cele pentru care fuseseră sesizați.


    Lascare cred ca ai vrut sa spui ca pleaca cu Scuze nu cu Acuze si cu portbagajele pline.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana acum citeam blogul si ma intrebam cine este in spatele acestor articole si daca spun adevarul sau urmaresc cine stie ce interes. Acum vad ca ceea ce se spune de mult pe aici ia o turnura oficiala. Sindicatele sunt pe aceeasi lungime de unda cu bloggerii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavi credeam ca ne-ai tradat si ca ai uitat ca ai lucrat cu noi in paza. Credeam ca daca nu ai parte de umilintele si injosirile noastre te faci ca nu vezi. Felicitari daca ne ajuti si tu sa ne recapatam demnitatea de functionari publici in fata detinutilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. cati prosti credeti voi ca poate gasi Craioveanu care sa faca tot ce le cere el ?

    RăspundețiȘtergere
  6. asta e ultimul. victorie!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. 12 mai 2010, 20:08

    ultimul ce ? ce voctorie ?

    RăspundețiȘtergere
  8. nu este vorba despre o victorie asupra unui om,este un mod de a atrage atentia pana nu este prea tirziu asupra unui mod de gandire si de relationare invechit ,depasit,opac,care nu aduce nimic bun..este chestie de TIMP pana cand ...vom vedea cine a avut dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  9. faptul ca liderul de sindicat si-a exprimat punctul de vedere care este perfect argumentat,nu ma face decat sa-l felicit,spre deosebire de alti membrii ai c.c.r-ului care una spun si alta fac.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca sindicatul este de partea noastra si s-a hotarit sa ia atitudine,toti s-au saturat chiar daca nu au curajul sa spuna ceeace gindesc despre seful lor de la operativ,sincer dupa cele aproape 6 luni de cind este la paza nu cred ca este unu din subordinea lui care sa nu il renege...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nimic nu-i convine, orice ar face subalternii lui. Este imposibil de mulţumit, pentru că tot timpul vrea mai mult,dar nu stie ce vrea. Foarte interesat să-şi păstreze fotoliul, face zile fripte subalternilor, în special printr-o atitudine schimbătoare.
    Este vorba despre şeful dificil îl știți ,,specialistul pe pază"
    „Acum e calm, apoi ţipă, acum bate cu pumnul în masă, după care te mângâie pe creştet. Are fluctuaţii de comportament şi trece cu uşurinţă de la un discurs neologic si necoerent la ameninţări şi afirmaţii greu de suportat“.
    Trebuie schimbat. Asta i solutia.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am impresia ca la PMS cei trei magnifici de la Mj doar se fac ca ei cauta nereguli,dar nu vor sa le gaseasca ! Sa insemne asta doar o mica excursie Bucuresti -Craiova pe bani statului,sau Becheanu este mai smecher ca ei trei la un loc? Ramane de vazut.....Deocamndata a trecut doar o zi din ,,control,, si asta a fost petrecuta mai mult in birou,la umbra.Poate maine vor avea mai mult spor!

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta nu e control pentru Becheanu , e control care trebuie sa acopere urmele lui Firinel .

    RăspundețiȘtergere
  14. si Ciripel cei care fara interventia sindicatelor aproape au scos la mezat Penitenciarul Pelendava .

    RăspundețiȘtergere
  15. BLOGERILOR CE FACU FULGA ASTAZI , II DADU DRUMUL LUI STAN ION ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum mai nu veni bine Cel Mare si ii cerura o imputernicire absurda, cu sanctiune lui FULGA. cE NU E CLAR?

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum mai nu veni bine Cel Mare si ii cerura o imputernicire absurda, cu sanctiune lui FULGA. cE NU E CLAR?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum mai nu veni bine Cel Mare si ii cerura o imputernicire absurda, cu sanctiune lui FULGA. cE NU E CLAR?

    RăspundețiȘtergere
  19. Fişă dosar


    Număr dosar: 2269/2/2009
    Data: 05.05.2010

    Materie juridică: Contencios administrativ şi fiscal
    Obiect: refuz acordare drepturi
    Stadiu procesual: Recurs

    Părţi
    1. CÂRSTEA EMILIA ALINA Recurent, Reclamant
    2. COJAN PAUL HORIA Recurent, Reclamant
    3. DRĂGHICI RODICA Recurent, Reclamant
    4. DUMINICĂ RĂZVAN FLORIN Recurent, Reclamant
    5. IVANCIA MIHAI IONUŢ EDWARD Recurent, Reclamant
    6. IVĂNICĂ ION Recurent, Reclamant
    7. MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Intimat, Pârât
    8. MINISTERUL JUSTIŢIEI Intimat, Pârât
    9. SPÎNU FLORIAN IULIAN Recurent, Reclamant

    Sus aveti amaraciunea in care se afla si membrii corpului de control al MJ care fac controlul la Pelendava.

    Asa ca recomandam membrilor corpul de control sa fie obiectivi si impartiali la efectuarea controlului.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.