marți, 5 octombrie 2010

Să trăiţi, javră ordinară!

Să trăiţi, javră ordinară!

Autor: Horia Ghibuţiu

Noua criză guvernamentală ce a culminat cu demisia de onoare a lui Vasile Blaga bulversează naţiunea şi, dacă discutăm despre ce implicaţii poate avea dezvoltarea scandalului din perspectiva „Schengen”, lucrurile sunt cât se poate de grave.


Aparent, toată lumea strigă acum „Poliţia e cu noi!”, de parcă ar fi vreo nouă Revoluţie, după decizia, cu totul discutabilă, a şefului statului de a renunţa la serviciile Internelor.

Cu riscul de a intriga, aş dori să semnalez însă câteva aspecte pe care le cred nelalocul lor. În ce ţară de pe lumea asta nişte oameni care veghează la ordinea şi siguranţa publică îl ofensează - „Ieşi afară, javră ordinară!” – pe cel mai înalt reprezentant al statului? De câtă libertate e nevoie pentru ca reprezentanţii unui minister să se transforme într-o galerie care strigă ca pe stadion? O fi Băsescu stelist, dar asta nu înseamnă că „dinamoviştii” au dreptul să-l huiduie, dispreţuindu-şi uniforma, jurământul, menirea!

Unde aţi mai pomenit vreun comunicat ca al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în care „excelenţa sa, domnul Traian Băsescu” e asigurat, pe viitor, de calitatea serviciilor - adică să trăiţi, aveţi grijă să nu poposiţi pe la noi?! Şi în care paragraf stă scris că poliţiştii trebuie să acţioneze cu 25% mai puţin în spiritul legii pe care, chipurile, o apără şi o cântă, doar fiindcă li s-au redus, vremelnic, veniturile?


Văd un singur răspuns - şi vinovăţii de sus până jos - la toate acestea: trăim într-o ţară cu fundu-n sus.




Ca şi la noi, şi presa are pupincuriştii ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.