miercuri, 6 octombrie 2010

Realizări "grandioase"


Pe vremuri. În vremurile demult apuse Neluţu Ceauşescu anunţa măreţe realizări, doar, doar or muri de ciudă detractorii săi de la Europa Liberă şi va fi reales.

În timpurile noastre. În prezent un alt Neluţu face acelaşi lucru. În euforia creării unei imagini idilice de bun manager, a pus gazoane, tuie, a desfiinţat parcări, a reînfiinţat parcări, a desfiinţat garduri şi porţi, a reînfiinţat garduri şi porţi.
Cu ceva vopsea în plus, le arată tuturor vizitatorilor şi spune cu mândrie, eu le-am făcut.

Dacă ar face ce făcea pe vremuri primul Neluţu ar vedea trista realitate. Brigada de deservire a amicului Glavă, fidel client 50 %, este cea care face şi reface ceea ce desface Neluţu.

În tot acest timp porumbul de pe câmpurile Fermei Leu, apartînând Penitenciarului Pelendava, s-au copt, apoi s-au răscopt aşteptând culesul. Pe vremuri, în perioada culesului, adevăraţii manageri luau 4-5 pepelei de la fiecare punct de lucru şi formau o brigadă pentru recoltat porumb. Era şi normal să-l culeagă în perioada optimă.

Neluţu al nostru de abia vinerea trecută şi-a adus aminte de asta. Fosta brigadă de la PL exterior a purces la treabă. Doar că, nu te apuci în octombrie de cules porumb. Au început ploile iar porumbul a rămas pe câmp. Acum deja e umflat, galben şi începe a putrezi. Dar avem tuie, gazoane, trandafiri.

Poate dacă investiţia în utilaje ar fi fost alta, aşa cum a fost sfătuit de specialişti ... rezultatul era altul. Dar cum să ştie un inginer agronom sau un director adjunct tehinic că este necesară o combină şi nu o grămadă de prostii mai bine ca Neluţu, atotştiutorul?!?!

Memento:
5. Fără să aibă un plan de producţie pe anul 2010, solicitări ale penitenciarelor pentru acelaşi an, fără să cunoască necesităţile privind necesarul acestora pe anul următor, acesta investeşte în achiziţionarea de utilaje agricole in valoare de 355203.18lei, respectiv tractor Landini. 222321.75lei, masina de tocat porumb furajer: 110000 lei şi masina de tocat masa verde de furaj: 22881.43 lei. La aproape 6 luni de la achiziţionarea acestora sunt nefolosite, ceea ce se va întîmpla şi în continuare avînd în vedere şi faptul că pînă în prezent Penitenciarul Pelendava nu are un plan de producţie, nu a efectuat lucrări agricole, achiziţiile nu se justifică sau s-a dorit achiziţionarea acestora pentru a fi preluate de un nou beneficiar în cazul în care Penitenciarul Pelendava îşi va înceta activitatea.

Şi altele. Să nu uit, una din maşinile de făcut furaj a fost folosită ... în manşalier. Serior, aşa este. Dacă cel pentru care a fost achiziţionată nu a avut nevoie decât de asta, acesta a fost achiziţionat fără kit-ul ce-i asigura funcţionarea. Până la urmă a fost găsită o variantă de compromis, utilajul fiind legat de un Landini care amers în ... manşalier.

Iar dacă dai un ocol la penitenciar vezi cum lucerna, a doua coasă, duce lipsa recoltării. De supărare, a început şi aceasta să se usuce. Păi cum să nu-i fie domne ciudă când gazonul e verde lucitor şi ea galbenă de ciudă?!?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.