joi, 21 octombrie 2010

ANP la 20 de ani de la revoluţie

oct 20


Ieri 19.10.2010, in jurul orei 17.15, un agent din schimbul care se afla in serviciu si-a inaintat demisia si a protestat legandu-se cu catusele in POSTUL DE CONTROL numarul 2, pentru ca se intentiona pedepsirea sa din cauza participarii la o sedinta organizata de sindicat.

Agentul care a facut "marea greseala" sa participe la Adunarea Generala a sindicatului a fost pus sa faca un raport scris in care sa spuna ce a cautat el in clubul unitatii .

Toate astea s-au intamplat dupa ce chiar domnul director a dispus ca personalul care vrea sa participe la sedinta sa fie inlocuit in serviciu, lucru care s-a intamplat si in cazul de fata.

Pana sa recurga la acest gest colegul in cauza a supus atentiei domnului director aceasta stare de fapt si la indicatiile domniei sale s-a deplasat sa-si ia postul in primire cu promisiunea din partea directorului Tugmeanu si directorului adjunct Mara ca nu va suferi repercursiuni pentru participarea la sedinta sindicatului.

Cu toate astea dupa plecarea celor doi directori agentul in cauza a fost supus, din nou aceleasi presiuni pentru a fi pedepsit .

Ce sa mai credem, oare pentru unii ca P. Bota, Suciu,Boldor, Timar, Ferent si ceilalti care au generat aceasta situatie, nu mai conteaza ce dispozitii dau cei doi directori ?

Oare nu-si dau seama ca,"curajul" care l-au capatat unii dintre ei, brusc, dupa plecarea fostului director se datoreaza sindicatului Vulturul si membrilor de sindicat care au avut taria sa reclame unele practici invechite ?

Chiar nu-si dau seama ca aceste caprarii demne de niste militieni invechiti pot genera unele drame in conditiile socio-economice din ziua de azi ?

In fine, conflictul s-a incheiat cu happy end doar dupa interventia domnului director Tugmeanu si doar dupa ce domnul presedinte al F.S.A.N.P. Sorin Dumitrascu l-a convins pe protestatar sa incheie aceasta forma inedita de protest asigurandu-l pe acesta ca va expune situatia conducerii A.N.P.

Doamne fereste ca din cauza acestor actiuni generatoare de conflicte vreun coleg sa-si puna capat zilelor sau sa vrea sa-si faca singur dreptate . Nu de alta dar e foarte cunoscut cazul fostului coleg Dura Dan care a ajuns sa se sinucida de ziua lui, dupa ce Timar l-a pedepsit reusind sa-l dea afara.

Sper ca cei care au ochi sa vada si sa ia masuri pana nu e prea tarziu .

Pe aceasta cale anuntam membrii de sindicat ca vor fi sprijiniti in orice situatie in care drepturile si demnitatea le sunt lezate.