luni, 4 octombrie 2010

Complexe la Pelendava: copila versus martalogul

Psihologia bătrânului are anumite particularităţi, care pot fi observate nu numai în sfera funcţiilor psihice elementare.

În sfera instinctelor asistăm la manifestări diferenţiate legate de sex. Astfel, manifestările sexuale ale femeii vârstnice sunt deosebite de cele ale bărbatului aflat în aceeaşi etapă a vieţii, fiind marcate şi de o importantă notă individuală.

La bărbaţi, deficitul sexual se instalează lent şi afectează mai mult potenţa decât apetitul sexual. Deci el ar mai vrea dar nu are cu ce. Ai auzit măi Nelu?

Complexele varstei adulte inaintate. Apropierea varstei de pensionare si mai ales perioada de dupa iesirea la pensie dau o imensa amplificare complexului de varsta. Studiile recente, efectuate de cercetatorii britanici anul acesta, arata ca imbatranirea este grabita cu 20-35% de stresul determinat de complexele de varsta.
Recent, cercetatorii canadieni de la Universitatea Toronto au descoperit ca in jurul acestei varste are loc o revolutie hormonala care induce initial o stare psihica extrem de confuza, urmata de o reala revigorare a functiilor nervoase.

Un om nu trebuie să încerce să scape de complexe ci să înveţe să le accepte pentru că ele îi conduc comportamentul în lume -- Sigmund Freud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.