luni, 4 octombrie 2010

Hotel Casablanca

Hărţuirea sexuală constă în comportamente de ameninţare, constrângere, intimidare, umilire, realizate de către o persoană împotriva alteia. Aceste comportamente sunt de natură sexuală şi pot fi verbale, non-verbale sau fizice. De cele mai multe ori, persoana care hărţuieşte abuzează de funcţia îndeplinită la locul de muncă, cu scopul de a obţine anumite beneficii de natură sexuală din partea persoanei hărţuite. Efectele unor astfel de comportamente sunt negative, afectează atât persoana hărţuită, cât şi organizaţia în care aceasta lucrează, în special pentru că performanţa persoanei scade, iar negocierea aspectelor privind promovarea, formarea, salarizarea etc. nu rămân procese obiective, ci sunt afectate/influenţate de comportamentele negative ale persoanei care hărţuieşte.

Forme grave: ameninţări şi forţarea victimei - „sărut fără permisiune”, „solicitarea de relaţii sexuale, cu ameninţare”, „încercarea de a avea relaţii sexuale, cu folosirea forţei” – raportată de 1,7% din populaţia adultă a ţării.

Cineva îmi povestea zilele trecute despre problemele pe care le întâmpină de ceva vreme cu şeful ei. Sincer, nu credeam ca în sistemul în care lucrează, până nu demult militarizat, să se întâmple astfel de lucruri.
Această poveste de dragoste fără voie se pare însă că este din ce în ce mai cunoscută în anumite cercuri. Fiind mai neîncrezător de felul meu am discutat cu cei care cunosc despre această poveste câte ceva. Lucrurile au devenit clare dar şi amuzante când am ascultat înregistrările telefonice, propunerile indecente şi murdare făcute copilei din partea celui care-i putea fi tată ca vârstă.

De aceea, poate citeşte acest articol, până când voi reveni asupra subiectului cu detalii, cei care nu aveţi căşti la job, vă sfătuiesc să cumpăraţi, merită ascultat, îi dedic acelui şef melodia (Hotel) Casablanca - Jessica Jay.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.