luni, 16 august 2010

Vineri 13


Executati "Porcul", asa ar fi trebuit sa se numeasca comanda transmisa din dispecerat ce a alarmat personalul din Penitenciarul Pelendava in data de 13.08.2010.

Ca de obicei, alarmarea nu a avut scopul pregatirii personalului pentru o alarmare reala. Nu a fost urmata in fapt, poate in acte da, de nici un exercitiu practic, nici PSI, nici GI, nimic, nimicuta.

Sedinta s-a axat pe infierarea cu manie proletara a unuia din medicii veterinari. Ciripel l-a acuzat de CRIMA. Acesta a dat, zice domnia sa, dovada de crasa neglijenta in serviciu, iar un porc a decedat. Porcul a fost descris ca fiind indispensabil activitatii institutiei, a fost cantarit, probabil cu cantarul rusesc si a reiesit ca are 120 kg. Interventia sefului de ferma a mai temperat iesirile razboinice ale lui Ciripel, in realitatea porcul era un purcelus de vreo 30-40 kg.

Realitatea. In urma cu cateva zile Ciripel, in cerc restrans a sustinut ca urmatorul pe lista lui de victime este Mocanu, medic veterinar. Se spune ca acesta a fost unul din cei aflati "in carti" inainte de venirea lui Craioveanu la conducerea penitenciarului. Este de fapt singurul despre care s-a spus aceste lucruri care inca nu are o sanctiune sau un calificativ slab, ce l-ar face incompatibil cu ocuparea functiei de director.

Scurt istoric. Inca de la venirea sa ca director la Pelendava, Ciripel a refuzat sa achizitioneze medicamente de uz veterinar pentru cele doua ferme. De abia de doua luni, vazand teancul de rapoarte de achizitionare facute de sefii de ferma si de medicii veterinari cat si mortalitatea din ce in ce mai ridicata a animalelor, Ciripel a dat primii bani de achizitii de medicamente veterinare.

Prea tarziu .... deoarece vaccinurile nu au fost facute la timp, animalele au imunitatea scazuta iar mortalitatea continua. A sosit timpul pentru un tap ispasitor: dr. Mocanu. Ca de obicei, lucram psihologic, pregatim terenul.

Asa s-a facut aceasta alarma, personalul a fost "constientizat". Inamicul penitenciarului este doctorul veterinar. Nu conteaza ca este in concediu, nu conteaza ca nu a primit medicamente, nu conteaza ca nu a fost sprijinit in activitate si i s-au pus bete in roate ... este INAMICUL PUBLIC nr. 1.

Cand se va sesiza comisia de disciplina contra lui, lumea va sti ca e pe drepte, doar li s-a inoculat asta la ALARMA.