marți, 13 iulie 2010

După o seară obositoare şi la o oră târzie, am citit acest articol care mi-a reamintit că dimineaţă nu voi da ochii cu şefii mei. Nu, nu s-a trezit ANP-ul să-i înlocuiască şi să pună oameni competenţi în locul lor. Din nefericire, sunt doar în concediu, vor reveni şi vor reîncărca atmosfera de energii negative şi de inepţiile despre cum se fac pantofi la PMS sau cum arde de repede, ca la PMT, salteaua de burete.




Sistemul penitenciar are un trecut antisocial. Diverse dictaturi l-au abrutizat si l-au transformat într-un pitbull agresiv, obisnuit să răspundă la comenzi scurte si puternice. În ultimii ani a evoluat văzând cu ochii. S-a făcut schimbul de generatii, s-a schimbat legea, s-au schimbat atitudini ...
Cu toate acestea, anumite mosteniri au rămas.
Profesionalismul, desi clamat si asumat formal, nu oferă garantia urcării pe scara ierarhică a sistemului. Din contră, încă se bulucesc pe ea oameni fără altă chemare decât cea a oportunismului ieftin. Asa se explică de ce conduc destinele sigurantei cei cărora nu le pasă de siguranta cetăteanului, de ce coordonează educatia oameni care nu cred în ea, de ce logistica este condusă de unii care nu stiu ce dotări au în unitate ...
Când un profesionist ajunge într-o structură înaltă, e pură întâmplare.
Din fericire, există si întâmplări, dar ce s-a întâmplat cu regula? S-a obisnuit cu prostitutia si a început să-i placă?

continuarea AICI ....

8 comentarii:

  1. Becheanu oportunistul ieftin ...

    RăspundețiȘtergere
  2. In subordinea lui Craioveanu Fulga s-a prostituat calcand in picioare si ultima urma de demnitate, in caz ca avea asa ceva.
    Cei de la PMT stiu mai bine.
    A fost in stare acum 2 saptamani sa umileasca o subordonata desi era de la el din Podari in ultimul hal. Acesteia i-a cerut sa poarte pantofi de uniforma desi are 99 kg si ulcer varicos, gleznele ei fiind pline de sange in acea dimineata. Trecand peste cererea sa care nu trebuia facuta avand in vedere problemele de sanatate, modul in care i s-a adresat, limbajul folosit l-au descalificat ca om.

    Dar e BATMAN.

    RăspundețiȘtergere
  3. TRIST DAR ADEVARAT DE MULTE ORI .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos este sa fii prost, sa taci, sa iti lingi seful in fund si sa-i faci pe plac. E minunat, vei ajunge director. Asa iti vei satisface toate dorintele. Ne tot intrebam de ce oameni care n-au nici macar o pregatire elementara ajung in posturi cheie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest lucru e cronic in societatea romaneasca.Oameni care nu au pregatirea necesara,angajati in sistem pe criterii politice si de alta natura,mai ales la ANP,oameni care sunt de fapt in posturi cheie,care trebuie sa ia decizii pentru alte zeci sau sute de mi de semeni de ai lor duc la ruina nu numai sistemul penitenciar ci intreaga societate.Maharii zilelor noastre promoveaza non-valoarea tocmai pentru a-i putea controla apoi,ca pe niste marionete,dupa bunul lor plac.Din pacate, e trist ca acest flagel exista si e mai trist faptul ca nu se intrevad sanse ca sa fie extirpat.Eu unul sunt foarte furios si frustrat ca unii sefi ai mei, de la toate nivelurile,iau decizii pentru mine si pentru ceilalti colegi desi au o pregatire precara sau daca au studii,le-au dobandit in mod dubios asa cum,in ultima vreme,majoritatea au devenit subit licentiati doar pentru ca au platit bani multi.Singura solutie prin care se pot elimina asemenea elemente incompetente este revolta si nesupunerea celor multi,reclamarea abuzurilor.Din pacate ,la nivelul societatii romanesti acest lucru e o himera,o Fata Morgana, pentru ca suntem masochisti,obisnuiti sa simtim biciul nedreptatii pe spatele nostru si sa acceptam aproape inexplicabil orice tortura.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ molahu omar

    Sunt de acord cu tine. Ai spus că "mahării" sistemului promovează nonvaloarea. Nu zic nu, dar cred că e mai grav decât atât. Nu doar ei fac asta, ci si noi, fie direct, prin pupincureală, fie indirect, prin neimplicare, prin faptul că acceptăm, hrănind nonvaloarea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Corect. Ne repezim toti sa-i infieram pe numitii prosti, dar tot noi ii acceptam in jur.

    RăspundețiȘtergere

Reguli pentru postare

1 - Oricine poate comenta articolele publicate pe blog fără a fi nevoie de înregistrare. Comentariile sunt moderate înainte de publicare.

2 - Pentru a putea fi publicate, comentariile trebuie să respecte următoarele condiţii:

•să se refere la subiectul articolului, sau să urmeze linia logică a unei dezbateri;
•să fie inteligibile;
•să respecte opiniile şi convingerile celorlalți cititori;
•să fie argumentate;
•să nu fie jignitoare, obscene, pornografice, abuzive sau ilegale;
•să nu conţină amenințări sau abuzuri verbale la adresa altor persoane care postează pe blog;
•să nu instige la ură sau discriminări de orice natură;
•să nu fie repetitive, lipsite de sens, sau spam;
•să nu incite la reacţii negative.

3 - Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile.