luni, 3 ianuarie 2011

Pelendava – din nou spectrul falimentului

În luna decembrie 2010 au apărut pe site-ul FSANP o serie de comentarii preluate şi de blog-ul nostru în care arau anatemizate anumite acţiuni ale directorului Penitenciarului Pelendava, Neluţu Craioveanu.

Acesta era acuzat de tentativa de cumpărare a favorurilor de la A.N.P. cu nimic altceva decât cu ... porci. Acesta mai era învinovăţit de lipsa de respect faţă de personalul propriu pentru care anunţase anterior că nu le va permite achiziţionarea de carne sau produse de carmangerie.

Imediat după publicarea pe blog-ul Oltenia Prison, a celor menţionate anterior, directorul Neluţu Craioveanu a comis un veritabil abuz în serviciu, dând de această dată şi dispoziţii scrise, deşi era în concediu de odihnă cu privire la bunurile unităţii. Aceste dispoziţii scrise au implicat resursa umană, financiară, logistică a instituţiei.

Văzând ca încercarea de cumpărare de favoruri s-a aflat destul de repede acesta a decis să minimalizeze acţiunea anterioară, dând, într-o veritabilă bătaie de joc, ¼ de porc fiecărui salariat. Trecând peste decizia luată abuziv şi ilegal, trecând peste decizia moralitatea acesteia, au nevoit salariaţii au avut parte şi ei din beneficiile muncii pe un an întreg.

Asta la prima vedere, pentru că foarte mulţi din ei au apărut doar pe liste, adevăraţii beneficiari fiind o parte din prietenii directorului Neluţu Craioveanu, unul din aceştia fiind excomandantul PMT Craiova, comandant în vremea când Neluţu Craioveanu îşi începea construcţia vilei din str. Fulgerului, mare locţiitor de logistică. Şi lista poate continua.

Efectul retro 2009. În comentariile apărute în luna decembrie cât şi într-un articol de pe Oltenia Prison, s-au transmis avertismente cu privire la lipsa posibilităţilor de asigurarea a necesarului de carne de porc în trimestrul I al anului 2011, pentru unităţile sistemului penitenciar, cât şi asupra pericolului acestor acţiuni:

- lipsa capetelor de porcine în primele luni ale anului 2011, datorită tăierilor neplanificate din luna decembrie, aproape 200 capete de porci, din care de abia 30 au ajuns în realitate la salariaţii proprii;

Lipsa asigurării necesarului pentru unitaţile din sistemul penitenciar în trimestrul I al anului 2011 este mult mai gravă decât pare la prima vedere. O unitate mare nu-şi poate permite să aştepte trimestrul II al anului 2011 pentru ca Pelendava să-şi refacă efectivul de animale, decimat în mod idiot în decembrie 2010 doar pentru că un director, la fel de idiot, a vrut să-şi cumpere favoruri.

Aceste unităţi vor apela, la fel ca în în anul 2009 şi începutul anului 2010, până la intervenţia directorului general Ioan BĂLA, la procedura achiziţiilor publice, cu costuri mult mai mari pentru sistemul penitenciar, dar inevitabile pentru a asigura necesarul alimentar pentru pepelei. Odată demarate aceste proceduri, sau mai rău, încheiate, acestea nu se fac după bunul plac al lui Craioveanu, Pelendava va rămâne în până la sfârşitul anului 2011 fără o parte din beneficiarii tradiţionali, implicit fără o piaţă unde să-şi dea produsele.

La sfărşitul anului trecut, directorul Craioveanu a fost nevoit să recunoască previziunile sumbre ale comentatorilor de pe blog-uri, acţiunea iresponsabilă din luna decembrie 2010 de cumpărare de favoruri a avut rezultatele anunţate, Penitenciarul Pelendava a dat negaţii unor unităţi penitenciare cu privire la imposibilitatea asigurării solicitărilor acestora în trimestrul I al anului 2011.


vand fan