duminică, 9 ianuarie 2011

Dorin Mureşan la primul test de integritate

Joi, 06.01.2011, în cerc restrâns, directorul Craioveanu a motivat neparticiparea la întâlnirea, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din acea zi, pe tema imposibilităţii Penitenciarului Pelendava de a asigura necesarul de produse de carne pentru o serie de unităţi penitenciare, urmare a masacrării efectivului de animale din luna decembrie pentru p.v.c. (pachete, vizite, corespondenţă), de primirea de către conducerea A.N.P. a Raportului Corpului de control al ministrului justiţiei, urmare a controlului de la începutul anului 2010 la Penitenciarul Pelendava.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne-au confirmat, vineri, existenţa acestui Raport al Corpului de control.

Se pare că Administraţia Naţională a Penitenciarelor va trebui să înainteze motivele pentru care începând cu luna februarie 2009, când directorul adjunct DEA (n.a. Ion CRAIOVEANU) al Penitenciarului Craiova a refuzat să mai primească produse de la Penitenciarul Pelendava motivând MAROTA achiziţiilor publice, continuând până în luna martie 2010 cu directorul Penitenciarului Pelendava (n.a. Ion CRAIOVEANU), acest penitenciar a fost în imposibilitatea transmiterii de bunuri fără plată (produse de carmangerie, carne şi subproduse pe bază de carne, brânză, etc.) unităţilor penitenciare.

Reamintim că MAROTA achiziţiilor publice inventată de Ion CRAIOVEANU încă de când era director adjunct DEA la Penitenciarul Craiova a fost continuată şi în perioada imediat următoare când acesta a fost recompensat cu funcţia de director la Penitenciarul Pelendava, apropate ducând unitatea la "faliment" prin lipsa obiectului muncii.

Intervenţia organizaţiilor sindicale din primăvara anului 2010, împreună cu intervenţia directorului general Ioan BĂLA, au salvat de la vânzarea en detail şi en gross a acesteia afaceriştilor locali, afacerişti care în luna ianuarie 2010 se pregăteau deja pentru arendarea unor părţi din terenuri, Ion CRAIOVEANU deplasându-se la Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru a obţine o aprobare în acest sens, din fericire, solicitare refuzată de conducerea A.N.P.

vezi Link 1 - sursa Penifest
vezi Link 2 - sursa Penifest
vezi Link 3 - sursa Penifest
vezi Link 4 - sursa Penifest

Aceleaşi surse din aparatul central au confirmat că Raportul Corpului de control al ministrului justiţiei se află pe biroul noului director general adjunct, Dorin Gabriel MUREŞAN.

În material se mai solicită monitorizarea şi întocmirea unui plan de eficientizare şi folosire la maxim a resurselor Penitenciarului Pelendava şi a celorlalte gospodării agrozootehnice, importante în contextul realităţilor economice, încheindu-se cu solicitarea de sesizare a Comisiei de disciplină împotriva directorului Ion CRAIOVEANU.


Astfel, ca să revenim la titlul articolului, noul director general adjunct, Dorin Gabriel MUREŞAN, se află într-o postură deloc de invidiat. În mod normal trebuie să dispună măsuri în consecinţă, măsuri care insă nu-l vor face de agreat de către susţinătorii lui Ion CRAIOVEANU din aparatul central. Neluarea acestor măsuri poate avea însă şi un efect de bumerang cunoscut fiind trecutul negativ al lui CRAIOVEANU încă din postura de locţiitor logistică la PMT Craiova.


Din cele citite la comentariile de pe FSANP acesta nu prea pare însă să fie erodat, încă, de sindromul clasic al A.N.P., de principiul corb la corb nu-şi scoate ochii, dar ... c`est la vie. Şi ce e mai important, are C.V. :) vezi LINK


miercuri, 5 ianuarie 2011

E de bine, e de mine, nu e bine, nu-i de mine


E de bine, e de mine, nu e bine, nu-i de mine sau la covrigi înainte, la război înapoi.


Acestea par să fie motto-urile lui Neluţu Craioveanu. Mâine, 06.01.2011, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor se vor deplasa doi din directorii adjuncţi. De data aceasta nu se mai înghesuie Neluţu că nu-i de bine.

Motivul deplasării: imposibilitatea asigurării necesarului de carne pentru trimestrul I al anului 2011 şi rugămintea adresată A.N.P. de a interveni ca unităţile ce se aprovizionau în mod tradiţional cu aceste produse, Slobozia, Colibaşi, Rahova, Giurgiu, etc. să nu demareze proceduri de achiziţii, sau dacă fac acest lucru aceasta să se întâmple doar în trimestrul I.

Ceea ce se scria pe acest blog încă de anul trecut, avertismentele transmise, au devenit tristă realitate. Dispoziţiile abuzive ale directorului Craioveanu au readus Pelendava în anul 2009. Dorinţa de favoruri şi pupincurismul în fugă după ciolan pot avea efect de bumerang, contravenind interesului economic şi funcţional atât Penitenciarului Pelendava cât şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.


luni, 3 ianuarie 2011

Pelendava – din nou spectrul falimentului

În luna decembrie 2010 au apărut pe site-ul FSANP o serie de comentarii preluate şi de blog-ul nostru în care arau anatemizate anumite acţiuni ale directorului Penitenciarului Pelendava, Neluţu Craioveanu.

Acesta era acuzat de tentativa de cumpărare a favorurilor de la A.N.P. cu nimic altceva decât cu ... porci. Acesta mai era învinovăţit de lipsa de respect faţă de personalul propriu pentru care anunţase anterior că nu le va permite achiziţionarea de carne sau produse de carmangerie.

Imediat după publicarea pe blog-ul Oltenia Prison, a celor menţionate anterior, directorul Neluţu Craioveanu a comis un veritabil abuz în serviciu, dând de această dată şi dispoziţii scrise, deşi era în concediu de odihnă cu privire la bunurile unităţii. Aceste dispoziţii scrise au implicat resursa umană, financiară, logistică a instituţiei.

Văzând ca încercarea de cumpărare de favoruri s-a aflat destul de repede acesta a decis să minimalizeze acţiunea anterioară, dând, într-o veritabilă bătaie de joc, ¼ de porc fiecărui salariat. Trecând peste decizia luată abuziv şi ilegal, trecând peste decizia moralitatea acesteia, au nevoit salariaţii au avut parte şi ei din beneficiile muncii pe un an întreg.

Asta la prima vedere, pentru că foarte mulţi din ei au apărut doar pe liste, adevăraţii beneficiari fiind o parte din prietenii directorului Neluţu Craioveanu, unul din aceştia fiind excomandantul PMT Craiova, comandant în vremea când Neluţu Craioveanu îşi începea construcţia vilei din str. Fulgerului, mare locţiitor de logistică. Şi lista poate continua.

Efectul retro 2009. În comentariile apărute în luna decembrie cât şi într-un articol de pe Oltenia Prison, s-au transmis avertismente cu privire la lipsa posibilităţilor de asigurarea a necesarului de carne de porc în trimestrul I al anului 2011, pentru unităţile sistemului penitenciar, cât şi asupra pericolului acestor acţiuni:

- lipsa capetelor de porcine în primele luni ale anului 2011, datorită tăierilor neplanificate din luna decembrie, aproape 200 capete de porci, din care de abia 30 au ajuns în realitate la salariaţii proprii;

Lipsa asigurării necesarului pentru unitaţile din sistemul penitenciar în trimestrul I al anului 2011 este mult mai gravă decât pare la prima vedere. O unitate mare nu-şi poate permite să aştepte trimestrul II al anului 2011 pentru ca Pelendava să-şi refacă efectivul de animale, decimat în mod idiot în decembrie 2010 doar pentru că un director, la fel de idiot, a vrut să-şi cumpere favoruri.

Aceste unităţi vor apela, la fel ca în în anul 2009 şi începutul anului 2010, până la intervenţia directorului general Ioan BĂLA, la procedura achiziţiilor publice, cu costuri mult mai mari pentru sistemul penitenciar, dar inevitabile pentru a asigura necesarul alimentar pentru pepelei. Odată demarate aceste proceduri, sau mai rău, încheiate, acestea nu se fac după bunul plac al lui Craioveanu, Pelendava va rămâne în până la sfârşitul anului 2011 fără o parte din beneficiarii tradiţionali, implicit fără o piaţă unde să-şi dea produsele.

La sfărşitul anului trecut, directorul Craioveanu a fost nevoit să recunoască previziunile sumbre ale comentatorilor de pe blog-uri, acţiunea iresponsabilă din luna decembrie 2010 de cumpărare de favoruri a avut rezultatele anunţate, Penitenciarul Pelendava a dat negaţii unor unităţi penitenciare cu privire la imposibilitatea asigurării solicitărilor acestora în trimestrul I al anului 2011.


vand fan

sâmbătă, 1 ianuarie 2011